torstai 13. joulukuuta 2012

Kolme lajia ja koiraa

Aamusta treenaamassa hallilla. Koko sakki mukana ja seurana pari kaveria. Hirvittävän kivat treenit oli joka koiran kanssa!

Rieha teki eka tokoa ja mietittiin taas asioita sunnuntain pääsykokeen kannalta. Eka merkkiä ja ruutua kummastakin suunnasta lähetettynä. Merkki ihan priimaa (kerran tökkäisi sen kyllä kumoon). Ruutuun löysi myös tosi hyvin, mutta paikkaa voisi hieman petrata, eli saisi mennä puoli metriä taaemmas. Ulos se ei jää, se on onneksi varma, mutta hieman on paikka valunut. Vauhti oli aivan sikahienoa kumpaankin, eikä reagoinut liikkurointiin. Loppun yksi kokonainen sivulletuloineen, sekin pelasi hienosti.

Luoksetulo ja nouto tehtiin suorina. Luoksarissa se istuminen on suht vaativaa pienelle kelpille, istuu, mutta kyyristelee. Muuten luoksari oli priima, eikä törmännyt eteentulossakaan. Noudossa odottelu oli myös hieman levoton, joten palkkailin siitä että piti kontaktia kapulaa heitettäessä. Muuten hienoa, vauhdikasta menoa. Loppuun vielä liikkuroitu seuruu, jossa ilme ihana. Hieman oli käännöksissä ylikompensaatiota, mutta kontakti ei tippunut kertaakaan.

Riesku kävi tekemässä myös vähän akssaa, eli pientä pätkää eilisestä mölliradasta. Ei kyllä saatu siltikään sitä yhtä kohtaa kovin sujuvaksi. Kontakteja treenailtiin erikseen, niissä ihan ok meno.

Viima tuli sitten halliin ja pääsi testaamaan ensin rallytokorataa, minkä olin rakentanut. Se oli tämmöttinen:

http://www.rally-toko.fi/sivusto/assets/radat/2011-09-04_Oulu_ALO_Anu_Ekegren.pdf

Ensin käytiin rata läpi palkkaillen siellä ja täällä. Sitten kokonaan ja palkka vasta lopussa Vimps oli aika pätevä ja kovasti tosissaan. Hauska, kun sen motivaatio tuntuu olevan ihan tosi hyvä tässä lajissa. Ainoa, mitä pitäisi enemmän treenata, on nuo paikallaan pyörimiset 360 astetta. Niissä sen kroppa ei vaan meinaa taipua ja tulee ylimääräisiä istumisia. Takapäänkäyttötreeniä siis.

Lisäksi Viima teki sitä eilistä möllirataa. Hyvin huomasi eron Riehan ja Viiman välillä. Vaikka Vimps meni tosi kivaa vauhtia ja varmasti oltaisiin menty alle ihanneajan, niin silti se meni huomattavasti hitaammin kuin Rieha. Mutta sepä teki kolme puhdasta rataa peräkkäin, eli sille rata oli oikein sopiva. Ne kohdat, mitkä tuottivat Riehan kanssa vaikeuksia onnistuivat Viiman kanssa tosi hyvin. Se oli muutenkin aivan tosi pätevä, irtosi putkiinkin todella hienosti. Ja se oli niin onnessaan :).

Tässä Vimpsin tyylinäyte puolesta radasta, kun loput jäi kännykän kameran ulottumattomiin:



Tuike teki loppuun vielä tuota samaa rallytokorataa. Se oli taas kerran oma innokas itsensä, aivan onnessaan joka kohdasta. Sen osaaminenkin on hienolla mallilla ja kun tekee tuolla ilmeellä, niin sopii rallytokoon kuin valettu. Loppuun se vielä temppuili ja pidettiin kivaa.

Ei kommentteja: