lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulun odotusta, treeniä ja lisää huoltoa

Se ois joulukuu. Joulukalenterit kuuluvat olennaisesti innokkaiden joulunodottajien valmistautumiseen. Meiltäkin löytyy yksi kalenteri ja kolme innokasta odottajaa:


Treenattukin on, vaikka kylmyys oli varsinkin perjantaina tuulen takia jotain järkkyä. Ehkä siihen taas tottuu kun talvi etenee...

Kisatokoryhmän treeneissä Rieha aloitti merkillä ja ruudulla. Oli tosi hieno meno, vauhtia riitti ja paikat oli hyviä. Erikseen treenattiin vielä ruudussa makaamista, vaikka liikkuri huutelee ja loppuun vielä sitten sivulle tuloa. Oikein hyvältä vaikutti.

Luoksetuloa treenattiin kierroilla. Stopit sujui hyvin, jarrasi juuri niin paljon kuin pystyi, eli tällä möyhyalustalla toimii juuri niin kuin pitää. Tehtiin myös yksi suora luoksari, eikä merkkiäkään ennakoinnista. Tajusin vaan, että olisi ehdottomasti pitänyt tehdä stoppeja liikkurin kanssa, niissä kun tulee herkästi esiin se ennakointi. No, pitää katsoa ehditäänkö ennen koetta vielä.

Loppuun ohjattua. Merkillä oli tosi kiva meno, ei juuri hidastanut. Haettiin oikeaa. Ekalla kerralla meinasi mennä keskikapulalle, näki kuinka se etsi katsellaan oikeaa, mutta ei ilmeisesti erottanut sitä möyhystä ja päätti ratkaisuksi mennä keskelle. Stoppasi hyvin käskystä ja uusinnassa oikea nousi hyvin. Hallissa ei onneksi ole noin vaikea pohja, luotetaan siihen :).

Tuike ja Viima kävivät vuorollaan tekemässä rallytokoa. En jaksanut tehdä valmista rataa, mutta treenailtiin eri kohtia. Kumpikin oli ihan innoissaan, edelleen olen yllättynyt millainen lahjakkuus Vimps tässä on.

Lauantaiaamusta treenattiin Annan kanssa pikaisesti Vihtavuoressa. Alkuun tehtiin seuruuta, jossa oli minusta aika mainio meno. Käännökset on parantuneet tosi paljon, niin juoksussa kuin hitaassa kävelyssä. Seuruutin sitä tahallaan läheltä eri merkkejä, koska ne on Riehalle vaikeita. Alkuun olikin sellaista hilkulla olemista, siis että sinkoaako merkeille vaiko ei, mutta sitten unohti ne.

Zetassa järjestys m-i-s ja koitin taas vaan enimmäkseen treenata sitä omaa kävelyä ja pään kasassa pysymistä. Riesku teki hyvää työtä, tosin maahanmenossa jätti kyynärpäät ilmaan, mutta näki, että sillä oli oikeasti aika kylmä. Muuten jäävät onnistui hienosti ja osasin itsekin kävellä ihan oikein.

Loppuun taas ohjattua, tänään haettiin vasenta. Ekalla kerralla R koitti paukaista suoraan kapulalle, mikä ei ole sille normaalia. Ei vissiin ollut ihan kunnolla nähnyt merkkiä ja päätti ratkaista asian näin. Hyvin totteli pysäytystä ja otin uudelleen sivulle, josta hyvä merkki ja palkka. Uusintayrityksella vasemmalla ja aivan sikahieno ohjattu, luovutus oli ihan priima ja suora (eikä nyintää irrotuksessa!).

Illalla Tuike pääsi vuorostaan huoltoreissulle, kun osteopaattinen hieroja Jaana-Kaisa Timonen tuli Koirasportille. Olipa tosi mukava kokemus, Tuike tykkäsi ihan kympillä! Hoito keskittyi erityisesti rangan mobilisointiin ja aika hyvin sitä saatiin käsiteltyä. Spondyloosin takia Tuike siirtää liikettä ja painoa pois takaa ja etuosa kuormittuu. Rintarangan alueelta löytyikin lukkoja. Lannerangan alue oli myös lukossa ja aristi selän käsittelyä paljon, mikä näkyi niin, että se halusi maata koko ajan selällään eli piilottaa sen kipeän paikan. Käsittely onnistui onneksi myös tuosta asennosta ja Tuike nautti niin kovasti, vaikka näki että kipeitä kohtia oli.  Tosi kivasti koiran huomioon ottava tyyli, tykkäsin tosi paljon!

Kun käsittely oli ohi, niin Tuike nousi ylös, mutta nuoli sen jälkeen hierojan naaman ja korvat ja meni uudestaan makaamaan lattialle maha taivasta kohden, että tehdäänkö vielä vähän :). Käsittelyn vaikutukset näki heti, Tuike oli paljon rennompi ilmeeltään ja kävelytyyliltään. Kotona se venytteli takajalkojaan ihan huolella, mitä ei normaalisti tee. Nyt on mummotkin huollettu :).

Ei kommentteja: