sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Ollaanko sitä kuulolla?

Annan ja Hennan kanssa käytiin maneesilla treenaamassa. Tarkoitus oli treenata rallytokoakin, mutta meistä riippumattomista syistä treeni jäi hieman kesken. No, ensi kerralla parempi tuuri ja Tuikekin pääsee hommiin.
Rieha ehti kuitenkin tehdä. Otin sille ohjelmistoon sovelletun kuuntelutreenin, millaista ei aiemmin olla tehtykään. Pulliaisen Riikkahan kehotti Riehalle näitä tekemään. Ja hauskaa oli! Tässä selventävä piirros radan sijoittumisesta, eli siinä oli kolme merkkiä, hyppy ja ruutu:


Eka setti meni näin: jäin itse seisomaan ekalle merkille, josta lähetys kakkoselle. Siitä sitten hyppykäsky ja stoppi hypyn taakse. Stopista lähetys ruutuun, jonne seis ja maahan. Siirryin kolmosmerkille ja sieltä ohjaten kaukot ruudussa, joiden pääteeksi suora luoksetulo.

Reiha oli aivan liekeissä ja eka yritys oli oikeastaan aika täydellinen, en olisi ikinä uskonut, että koira hiffaa noin  nopsaan tuollaisen treenin, mutta niin vaan R teki. Ja se siis oikeasti kuunteli ja ajatteli. Ihan mahtavaa!

Toiselle kierrokselle muutin hieman loppua ja otin kolmosmerkiltä pienen pätkän seuruuta, josta lähetys ykkösmerkille ja siitä ruutuun. Nyt Riesku oletti jo enemmän ja koitti heti alussa mennä ruutuun, kun sen muisti edelliseltä kierrokselta. Nopeasti taas paransi ja alkoi ajattelemaan. Loppu (ykkösmerkiltä ruutuun) oli tosi hieno, siinä näki, että osaa ruudun todella hyvin, kun meni merkkien ja hypyn ohi suoraan sinne.

Muutenkin hieman sovelettiin ja välillä tein luoksarista stoppeja ym. Meno oli aikamoisen hienoa, mutta luoksetulossa törmäsi joka kerta aika huolella eteentullessaan. Tämän treenin idea oli kuitenkin se kuuntelu ja siinä Riesku osoitti olevansa erittäin pätevä, kunhan malttaa. Varmasti erinomaisia treenejä koiralle, joka vaatii ja haluaa haasteita. Sillä oli niin hauskaa ja joka ikinen siirtymä mentiin ihan täysiä :).

Ei kommentteja: