perjantai 23. marraskuuta 2012

Yllättävä rallylahjakkuus ja muut perjantain pätevät treenaajat

Tänään oli kisatokovuorolla meidän lisäksi vaan Anna ja Henna, niin otin mukaan kaikki kolme koiraa. Rieha aloitteli tokohommilla ja Tuike ja Viima pääsivät tekemään rallytokoa.

Rieha siis eka. Anna liikkuroi meille ihan kunnon seuruupätkän. Käännökset on selkeästi parempia peruuttelutreenin ansiosta. Askelsiirtymässä oikealle tuli pientä jalassa roikkumista, mutta toisaalta en muistanut hillitä omaa käskyä. Yksi kontaktin tippuminen, muuten aika hieno meno ja ilme. Sen kanssa on vaan niin kiva tehdä, kun tietää, että se hoitaa oman osansa niin hyvin kuin osaa.

Merkki ja ruutuunmeno sujui tosi hyvin. Hieno vauhti ja hyvät paikat ja malttoi kuunnella, vaikka virtaa riitti.

Ohjatussa haettiin vasenta. Oli oikein hieno, ei puhettakaan väärien ajattelusta ja meni täysiä. Merkkiä vahvistelin vielä erikseen. Koitettiin sitä, että liikkuri heittäisi palkan, mutta töppäilin siinä itse ja unohdin antaa seis-käskyn ja vapautuskäskyllä R lähti hakemaan vasenta kapulaa, eikä edes huomannut lentävää palkkaa. Keepie tietää, että merkille kuuluu se seis ja jos ei sitä tule, niin ilmeisesti on kehitettävä liikkeeseen omatoiminen loppu. Seis-käskyn kanssa merkki oli taas priima.

Tunnari liikkuroituna. Aivan sairaan hieno nuuskinta, vaikka hetsasin sitä kapuloille oikein huolella (ja on selkeästi toiminut, istuu paljon terävämpänä). Meni hyvää laukkaa kapuloille ja oma nousi heti kun haistoi. Harmittavasti nykäisi sitten luovutuksessa taaksepäin, muuten olisi ollut ihan kympin liike. Luovutusta siis pariin kertaan erikseen.

Paikkaistuminen oli hieno. Makuussa meinasi reagoida Annan käskyihin, joten niitä jouduttiin kertaamaan. Toinen oli niin pätevänä ja hyvässä kontaktissa, mutta valitettavasti joka käskyyn ei kuulu reagoida. Hennan käskyt ei niinkään haitanneet, mutta Anna meidän oikealla puolella oli nyt liikaa. Onneksi se kuuntelu sieltä sitten tuli.

Pystykorville rakentelin sitten rallytokoradan, joka oli tänään tälläinen:

http://www.rally-toko.fi/sivusto/assets/radat/2011-10-02_Nummi-Pusula_ALO_Suvi_Ruuhonen.pdf

Tuike pääsi ekana hommiin ja se oli ihan liekeissä. En ehtinyt tutustua rataan ihmeemmin, joten vedettiin eka kierros rauhassa ja palkaten. Toinen kierros mentiin kisamaisesti ja kolmas kierros vielä edellistä parannellen. Tuike oli niin pätevä! Hirveän iloinen meno ja hyvä kontakti. Eteentuloissa pientä vinoutta välillä ja spiraalissa paikka meinasi hieman irrota, mutta ei pahoja virheitä. En usko että liikevirheitä tuli ollenkaan ja varmasti olisi kisoissa hyväksytty tulos tullut.

Viima ei ole koskaan aiemmin rallya tehnyt ja ajattelin, että se varmasti inhoaa hommaa. Mutta mitä vielä, se oli aivan innoissaan. Oli suorastaan liikuttavaa huomata miten hienosti se teki. Seuraaminen oli tosi upeaa kun sai tsemppiä ja kehuja ja kontakti pysyi koko ajan. Se suorastaan vaati lisää.

Viima ei ole treenannut eteentuloja erikseen, mutta luoksetulossahan se tulee eteen, eli sitä kautta nekin oli sille aika helppoja. Samoin saksalainen täyskäännös sujui yllättävän hyvin. Muuten sillä oli oikeasti todella hyvä meno ja häntä heilui, enkä usko että senkään kanssa ihmeesti olisi vähennyksiä tullut. Oisiko tässä Viimankin laji, ainakin sillä tuntui olevan todella kivaa ja pari kierrosta vedettiin ihan täysillä :). Ihana pieni porokoira!

Ja ihanat treenit ja ihanat koirat!

Ei kommentteja: