perjantai 2. marraskuuta 2012

Keepietottista, mummotokoa ja porokoira-agia

Eilen käytiin pitkästä aikaa hallilla. Tajusin, että Rieha ei ole tehnyt agia moneen viikkoon, ei olla päästy edes ryhmätreeneihin. Eikä muuten tehty eilenkään :D. Nyt on ollut niin paljon kaikkea muuta, että meidän lapsipuolen asemassa oleva agility on vissiin tippunut perheestä kokonaan... No, ehkä sitä talvella taas...

Riehan kanssa tehtiin siis vaan tottista. Seuruupätkää, jääviä, eteenmenoa ja metristä. Sillä on aivan todella kova vire, ei toisaalta huono asia pk-tottikseen. Kaikki sujui aika hyvin, metrisessä kolautti ekalla kerralla takaisin tullessa aika huolella. Ei kuitenkaan näyttänyt sen menoa hidastavan. Otin kerran takaisinhypyn niin, että jätin istumaan ja siitä yli. Hyvin sujui, eikä epäröinyt ollenkaan. Jotenkin luulen, että kun se on tosi kovassa vireessä, niin ei vaan ehdi  miettiä hyppyä ihan kunnolla. Mutta onhan se vähän hurjan näköistä ja ainakin fyssarille pääsee piakkoin näiden hyppyjen jälkeen...

Viima sen sijaan kävi aksaamassa. Eikä sitä tarvinnut raahata halliin! Eli aletaan taas päästä voiton puolelle halliangstin kanssa. Se sai taas valita esteitä ihan itse ja sai aina palkkaa, kun teki oma-aloitteisesti jotain. Se valitsi lähinnä puomia, A:ta tai pussia, mutta meni ohessa myös muutamat putket ja hypyt. Sillä näytti olevan taas hauskaa ja erityisesti puomi kirvoitti kovasti innostusta.

Tuike kävi hieman tokoilemassa ja temppuilemassa. Tässä videopätkä seuruuta, näkyy aika hyvin pienen into ja samalla se, että sen paikka ei ole aina ihan huipuin, kun tuppaa väistämään minua aika herkästi. Mutta on se aika ihana!



Sitten vielä peruutteluvideo, siinä se on kehittynyt huimasti, vaikka alkuun olikin aika haastavaa.



Lisäksi tehtiin noutoa ja luoksetuloa, kivalla menolla. Innokas ja iloinen melkein-mummokoira!

------------------------------

Tänään tuli viesti, että sunnuntain koe pidetään. Voihan elämä ja paniikki ja kaikkea... Saa nähdä, miten meille käy...

Raisan kanssa vedettiin pk-tottista Aholaidassa. Seuruussa ampumista, ekalla kerralla meinasi vähän kääntyä Raisan suuntaan, sen jälkeen ok. Eteenmenoa testasin ilman palkkaa, että miten käy. Ei se ihan suoraan mennyt, mutta loppupeleissä eteni ilman lisäkäskyjä kentän laitaan ja sinne hyvin maahan. Otettiin siihen vielä yksi vahvistus pallon kanssa.

Noudot testattiin myös. Tasamaa hyvä. Metrisellä koitti ekalla kerralla kiertää, tiedä sitten jäikö kuitenkin se eilinen kompastelu mieleen. Mutta kun kielsin, niin lähti uuteen yritykseen hyvin. Takaisin tullessa jouduttiin myös ottamaan uusinta ja kolmannella kerralla vasta täydellinen onnistunut suoritus. Vinoeste sen sijaan oli aivan priima. Eli on sillä ainakin 2/3 noudoista hyvällä pohjalla ja metrinenkin on kyllä sujunut ja uskon, että siihenkin on ihan hyvät tsäänssit.

Loppuun vielä paikkamakuuta Raisan häiriköidessä ja ampuessa. Tämä oli hieno, mikään ei haitannut. Eniten pelkäsin, sitä kun Raisa heittää kapulaa tai kutsuu luokse, mutta niin R vaan pysyi hienosti.

Siinäpä siis kaikki, mihin pystytään. Koekuulumisia toivottavasti sitten jossain vaiheessa...

Ei kommentteja: