sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Treenit ne vaan jatkuu

Eilen käytiin luonnetestireissun jälkeen vielä hallilla treenaamassa.

Tuike teki tokohommia. Treenattiin huvikseen pitkästä aikaa ohjattua noutoa ja meno oli aika pätevää. Sain lyhyessä treenissä sen merkkiä huomattavasti paremmaksi, ihan vaan laittamalla palkan merkin taakse ja kapulakin nousi hienosti. Hyppynoutoa tehtiin myös ja sehän on pikkukoiran bravuuri. Luoksetulossa muistuteltiin stoppeja ja seuruussa ilmettä. Sai mennä palkaksi putkea ja puomia ja kivaa oli. Lisäksi koitin opettaa sille uutta temppua, eli vilkuttamista ja ihan mukavasti se siinä edistyi.

Viiman kanssa jatkettiin treeniä, jossa on tarkoituksena vaan saada se tarjoamaan. Se oli taas tosi ahdistunut halliin menosta, mutta hetin kun pääsi halliin, niin ilme kirkastui. Edelleen uskon sen muistelevan kisatilannetta ja kun huomaa, että halli on tyhjä, niin homma on ok. Se sai siis vapaasti valita esteitä ja sai aina palkkaa kun teki jotain. Puomia se alkoi tarjoamaan tosi nopsaan, mutta sitten tuli taas pätkä, kun se vaan seisoi ja tuijotti minua. Pikkuhiljaa alkoi taas tarjoamaan, meni itsenäisesti pujotteluun ja teki ihan mahtavalla asenteella.

Erona muuten viime treeniin oli, että tänään se halusi mennä vaan pujottelua ja kontakteja, hypyt ja putket ei kiinnostaneet. Lopetettiin hienoon puomiin, superpalkka ja juosten ulos hallista ja kylläpä porokoiran häntä heilui :).

Riehan menossa ei näkynyt luonnetesti millään lailla ja niinhän sen pitää tervepäisellä koiralla ollakin. Tehtiin eka ihan muutama puomi muistutteluksi. Sitten siirryttiin pk-juttuihin. Tehtiin eka metristä, jonka korotin loppupeleissä täyteen mittaan. Menee hirmuisen hyvällä asenteella, eikä epäröi yhtään. Hieman meinasi ottaa tukea esteestä, mutta luulen menon paranevan, kun varmuutta tulee. Tässä vähän makua:



Hyppytreenin jälkeen tehtiin vielä hieman jääviä, seuruuta ja loppuun eteenmeno. Herkästi meinasi varastaa eteenmenopalkalle, mutta sain kuitenkin pysymään kuosissa. Eteen lähti hurjaa vauhtia ja ajatus on selkeästi oikeassa paikassa.

Oikein muksa treeni ja sen jälkeen käytiin vielä koko sakki lenkillä. Huvikseen kuvattu pätkä mustista ja niiden vaanimisleikeistä, Tuike komppaa toki mukana ;).



--------------------------

Tänään ajeltiin taasen Killerille ja vedettiin Raisan, Annan ja Hennan kanssa koemaista treeniä. Meillä oli oikein kehäkin valmiina, mahtavasta liikkurista puhumattakaan :). Muuten koemainen treeni, mutta palkkailin aina jossain välissä.

Ekassa setissä oli:

Ohjattu: Vähän oli vaikea ohjatun lähetys, koska ruutu sijaitsi merkin ja lähetyspaikan välissä n. 3m päässä oikealla. Jos olisin ollut fiksu, niin olisin pyytänyt haettavaksi vasenta, mutta tietysti haettiin oikeaa. R teki hyvän merkin, mutta oikealle lähetyksestä palasi takaisin päin ja meni ruutuun. Siinä mietti hetken ja lähti kapuloille, mutta siinä vaiheessa sitten keskikapulalle. Ei voi syyttää koiraa, liian vaikea ja ehkä hieman epäreilukin oli tuo.

Kävin settien välissä tekemässä ohjatusta palauttelevan, eikä oikeassa ollut mitään ongelmaa, kun häiriöruutu poistettiin. Mahtista oli myös se, että se ei koittanut kertaakaan varastaa kapuloille ja teki aivan tosi hienoja merkkejä! Ja yksi kerta kapulanpalautustreeniä toimi heti, luovutukset oli hienoja.

Hyppynouto: Ihan ok nouto, metsku hieman kalisi hampaissa ja palautti osan matkaa ravilla. Hyvä luovutus ja pa.

Kaukot: Rieha keskittyi tosi hienosti. Kaikki vaihdot onnistuivat, mutta eteni ehkä 10cm. Etenemä tuli s-i ja s-m vaihdoissa. Mutta ei paha ollenkaan.

Tokassa setissä tehtiin:

Tunnari: Meni täysiä ja sen takia ehkä metrillä yli kapuloista. Palasi kuitenkin heti, nuuski todella hienosti ja nosti oman samantien. Palautusvauhti hyvä, mutta jäi patsastelemaan puoliksi sivuttain eteen kapula suussa. Vesku tuli silloin kentälle ja otti siitä vissiin hieman häiriötä. Harmi, muuten olisi ollut ihan sikahyvä tunari!

Luoksari: Maahanmenoon TRIPLAkäsky, murr. Pipsalla oli juoksu ja ilmeisesti jättöpaikalla oli Riehan makuun liikaa hajuja. Seisominen oli priima, maahanmenoon tarvitsi siihenkin tuplakäskyn. Loppu hieno!

Seuruu: Paljon parempi kuin viime koemaisessa, ei keulinut ollenkaan niin pahasti. Hidas kävely oli tosi hyvä, samoin normaali kävely. Juoksussa oli eniten ongelmaa. Plus sitten siinä, etten osannut taas kääntyä oikeaan suuntaan... Voihan köh, miten voi olla noin vaikeaa...

Ruutu: Sikahieno merkki ja sikahieno ruutuun meno. Ihan täyden kympin liike, ellei olisi varastanut sivulle liikkurin käskyllä. Seuraaminenkin oli ihan priima. Ei muuta kuin liikkuritreeniä!

Zeta: Eka jee, minä osasin kävellä ihan oikein!!! Toka jee, R teki tosi hyvää työtä!! Järkkä oli s-i-m ja kaikki sujuivat. Se myös seurasi hienosti, eikä merkit kiinnostaneet. Mahtista!

Loppuun otettiin vielä paikallaolot. Kumpikin meni oikein hyvin ja R oli rauhallinen ja varma.

Kokonaisuutena ältsin hyvä treeni. Nyt ei kaduta yhtään, että olen ilmoittanut meidät kokeeseen. Pakkohan se on joskus mennä starttaamaan ja mitä sitä turhia jännittämään. Se on kuitenkin eka kerta evl:ssä meille kummallekin, haetaan kokemusta, jos ei muuta!

Loppuun vielä kuva meidän häiritsevän vilkkaasta neitokaisesta kotimatkalla treeneistä. Ja joo, meillä on paku, jossa on koirille häkit takana, mutta kun toinen oli niin pätevä, niin sai jäädä lämpimään nukkumaan ;)


Ei kommentteja: