maanantai 15. lokakuuta 2012

Peekoota

Aamupäivä vietettiin taas sienimetsässä. Melkein kaksi tuntia meni, ihan kauheasti ei tullut matkaa, mutta sieniä sitäkin enemmän. Ja koirilla oli kivaa, mustat riehui kuin viimeistä päivää!

Illasta Viihdekeskukselle saatiin mukava porukka kasaan, lisäksi kentällä treenasi joukko sakemannihmisiä ja päälle vielä pari rotikkaa, eli häiriötä riitti mukavasti.

Aloitettiin esineruudulla. Ei olla vähään aikaan tehty ja vielä pidempi aika on siitä, kun joku toinen on vienyt esineet. Riehalle laitettiin kolme esinettä, vasempaan takakulmaan, keskelle ja oikeaan etukulmaan. Näki kun esineiden viejä lähti, mutta sitten mentiin pois ja ei nähnyt mihin esineet laitettiin.

Tehtiin koemainen aloitus tuomarille ilmottautumisen kanssa. Hieman meinasi olla hankalaa, Riehalla oli aivan järkyttävä into mennä ruutuun. Tiukalla käskytyksellä sain sen pysymään hanskassa, eikä se koittanut singota ruutuun kuin kerran. Sitten kun sain lähettää, niin lähti kuin tykin suusta. Lähetin sen kohti takakulman esinettä ja sinnehän se upposi hienosti taakse asti. Näin, että otti selkeästi hajua esineestä ja pyöri siellä tosi paljon, mutta ei nostanut. Teki kuitenkin koko ajan töitä, niin annoin tehdä. Lopulta se juoksi takareunaa ja oikeaa laitaa pitkin etukulmaan, otti sieltä hajun etukulman esineestä ja toi sen vauhdilla. Luovutus oli ok.

Koetta varten pitää ehkä muutaman kerran vielä treenata. Ihan varmasti nostaa esineen sallitussa ajassa, mutta lähinnä pitää harjoitella omaa tekemistä, ilmottautumista ym., ettei vaan mene pieleen jostain tahattomasta jutusta. Ja ihan ehdottomasti pitää ottaa treeni, jossa se ei näe esineiden vientiä ollenkaan. Hyvin se kuitenkin tekee töitä ja motivaatio on kohdallaan.

Sitten siirryttiin tottistelemaan. Aloitin seuruukaaviolla ja samaan aikaan ammuttiin. Aika kiva ilme ja fiilis, eikä ampuminen haitannut ollenkaan, pikemminkin ehkä nosti itseään (ja ei, ei haukkunut :D). Enemmän tuotti vaikeuksia seuruuttaa sitä kohti esineruutua, oli ihan jännittyneenä saako vielä mennä sinne. Samaan syssyyn otettiin sitten vielä paikkamakuuta ammuttaessa. Tätä joutuu nyt treenaamaan. Rieha on kovasti sitä mieltä, että jotain siistiä tapahtuu. Ekalla laukauksella nousi ylös, josta torut ja takaisin maahan. Sen jälkeen vielä hieman nyki, mutta pysyi. Ei se varmaan muuta vaadi kuin selkeää menoa, kerrotaan että nouseminen ei ole missään nimessä sallittua ja sitten kun pysyy, niin superpalkka.

Pienen tauon jälkeen jatkettiin noudoilla. Hieman oli laiskaa menoa, se näkyi jo tasamaassa. Metrisellä aloitettiin matalammasta ja hyppäsi ok. Vinoeste oli hieno. Sitten korotettiin metristä ja alkoi ottamaan siitä ihan reippaasti tukea hypätessä. Laskettiin viimeiselle toistolle ihan kunnolla, että jäi oikea fiilis. En tiedä oliko se nyt jotenkin vähän poikki, kun ei jaksanut ponnata ihan kunnolla, vai onko vaan hiffannut, että esteestä voi ottaa tukea. Hyvä juttu kuitenkin se, että hyppää hienosti mennen tullen. Parin päivän miettimistauko varmasti ainakin tekee hyvää.

Pienen tauon jälkeen mentiin henkilöryhmään. Alkuun meno oli aika huonoa, R oli menossa ihan jonnekin muualle. Sitten kun otin kunnon lähestymisen suoran kautta, niin meno parani. Siitä vielä jäävät, luoksari ja eteenmeno, ihan ok menoa oli näissä.

Eipä se auta kuin treenailla. Eniten edelleen jännittää se, että sössin itse jotain...

Ei kommentteja: