keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Tokoa Kanalla

Eilen treenattiin lyhyet setit kotikotona pihassa. Tuike teki tunnaria, joka sujui kuin rasvattu ja lisäksi se opetteli peruuttamaan minun ympäri. Aika hyvällä mallilla parin treenin jälkeen, ei ole ihan turha pikkujapsi näissä tempuissa :).

Rieha teki myös tunnaria. Vähensin nameja kapuloiden väleistä ja hyvin nousi oma pari kertaa. Ylimääräisten kapuloiden nostelu tuntuu unohtuneen, nuuskii tarkasti ja luovuttaakin ihan hyvin. Sitten koitin saada sitä tekemään kiertoja metallin kanssa, ihan vaan vaihtelun ja hauskuuden vuoksi, mutta siitä ei meinannut tulla mitään. Pitäydyttiin sitten ihan perinteisessä noudossa ja se ei tuottanut ongelmia. Ei vissiin aina kannatakaan soveltaa...

-------------------------------------------

Tänään oli vuorossa vähän erilainen treeni kun ajeltiin Kana-Areenalle. Kyytiin hyppäsivät Anna ja Pipsa ja paikanpäällä treffattiin vielä Piia ja Ihku-porokoira. Parin tunnin setti oli oikein hyötyisä ja mukavassa seurassa aika meni nopeasti. Rieha teki useammassa setissä seuraavia juttuja:

Ruutu: Tehtiin liikkuroituna yksi koemainen. Otin suoraan häkistä bongaamaan ja on se siinä vaan aika pätevä, ei minkäänlaista epäröintiä. Ruutuun meno oli siis ihan super, samoin stopit. Kohti kulkiessa alkoi heiluttamaan häntää, joten vahvistin ruudussa makuuta ylimääräisellä käskyllä. Seuraaminen oli hyvä. Eli ei paha ollenkaan! Vahvistelin vielä makuuta ruudussa erikseen, sitä ei olla liikaa tehty. Loppuun sai vielä juosta kerran ruutuun ja palkkasin seisomisesta. Aika kiva fiilis!

Seuruu: Seuruu oli tänään kautta linjan hieman keulivaa. Riehalla oli kovasti paljon intoa ja se näkyi. Palkan suuntaa pitäisi varmaan miettiä, että saisi paikkaa hieman korrektimmaksi. Ilme sillä on makea. Ihan treenin lopussa tehtiin  vielä juoksupätkää ja siinä paikka oli parempi, syynä joko jo hienoinen väsymys tai sitten se, että tempo on sille sopivampi, eikä ehdi niin kiehua.

Hyppynouto: Puisella kapulalla oli aikalailla kympin nouto, mutta metsku oli taas jostain syystä vaikea. Nosti kyllä ok, mutta ei millään meinannut hypätä kapulan kanssa. Jätin sen istumaan esteen toiselle puolelle kapula suussa ja siitä pystyi hyppäämään, mutta heiton kanssa taas ei. Pitää nyt ihan oikeasti ottaa vaan pitotreeniä, että tulee selväksi että kapulan pitäminen on se juttu. En tiedä ennakoiko lentävää palkkaa ja sen takia tiputtaa, siihen tuli ihan hyvä vinkki naksulla vahvistamisesta. Mutta pitotreeni tulee nyt asialistalle ainakin.

Luoksarin stopit: Tehtiin kiertoina. Taas näkyi oma mukavuuden halu. Eli seisomiset sujuu kun niitä ollaan treenattu. Maahanmenot oli paaaljon huonompia, eikä R oikein jaksanut kuunnella. Ei ehkä yllättävää, kun en niitä viitsi treenata? Tarjosi taas kovasti puolittaista maahanmenoa, mutta peruuttelemalla saatiin takapuolikin maahan. Se on vaan niin helppoa ja mukavaa tehdä niitä helppoja ja mukavia juttuja...

Ohjattu: Vahvistelin eka merkkiä, joka sujui hyvin, eikä vilkuillut kapuloita. Sitten kerran yksi oikean ja vasemman haku. Kumpikin nousi kivasti ja lähti hyvällä käännöksellä kapuloille (olivat siis lähempänä kuin keskimmäinen). Oikealle mennessä vilkaisi ihan nopeasti keskikapulaa, mutta varma meno siitä huolimatta. Otin sen suoraan leluun heti nostosta, mikä pelasi hyvin, mutta täytyy muistaa tehdä välillä ihan luovutukseen saakka ettei tähänkin tule ennakointia.

Liikkeestä istuminen: Hieman säätöä seuruun kanssa, mutta kun saatiin se sujumaan niin itse istuminen oli erinomainen.

Kaukot: Esiteltiin vaan meidän vauvakaukoja, joissa ei edelleenkään olla juuri edetty. Rieha tarjoaa ja on liekeissä, harmi vaan että se tekee täydellisiä kaukoja ilman yhtäkään käskyä. Eli kesto on näissä edelleen ihan olematon. Tähän voisi sanoa saman kuin noissa luoksarin stoppien maahanmenoissa, onko ihmekään kun ei treenaa?

Paikkamakuu: Ihan lyhyt paikkamakuu Ihkun ja Pipsan kanssa. Meni hyvin maihin ja makasi ok, ei huomauttamista.

Oikein mukava treeni ja Rieha pääsi esittelemään koko repertuaariaan. Samalla näki aika kivasti millä tasolla ollaan. Osa liikkeistä alkaa olla ihan koevalmiita, osa ei vielä lähellekään. Mutta mahtavaa oli taas se, että vieras paikka ei haitannut millään lailla. Otat häkistä ja se on ihan valmis duuniin. Itse asiassa virtaa taisi olla aika reippaasti ajomatkan ja häkissä olon jälkeen... Mutta kivahan tuollaisen kanssa on hommia tehdä. Kiitos Piia ja Anna seurasta!

2 kommenttia:

Piia Karinen kirjoitti...

Kiitos ittellenne seurasta! Oli hyvät treenit. Ja oli niin ihana, kun teistä näkee, että yhdessä treenaaminen on kivaa!!! Ja oikeasti näinhän se on, että se on kuitenkin se kaikista tärkein asia - tekniikka ja kaikki muu tulee aina vasta sen jälkeen. Myös ne kaket.. ;)

Riikka kirjoitti...

Hehee, näinhän se taitaapi olla :D. Tänään jo otettiin kaketreeniä ja rauhallisilla kehuilla ja pitkällä palkkaamisella saatiin jo kivasti kestoa noihin vaihtoihin, eikä ollut nopeuskilpailu montako kertaa ehtii tekemään. Kyllä se siitä, kun vaan jaksaa tehdä toistoja!