perjantai 20. huhtikuuta 2012

Met osataan jo monta juttua, mutta yhtä montaa pitää treenata

Laukaan kisaporukan treeneissä oli tänään oikein tungos :). Mutta ei se mitään, saatiin hyvin tehtyä ja liikkurointiapua oli tarjolla runsain käsin.

Ihan alkuun tehtiin vuoroa odotellessa seuruuta pihalla . Palkan suunnan vaihdos vaikuttaa edelleen hyvältä asialta. Paikka säilyi korrektina ja ilme oli hieno.

Sitten mentiin maneesiin, jossa aloitettiin ruudulla. Bongaus ja stopit oli aivan priimaa, kertakaikkiaan! Palkkasin Riehan kaksi kertaa pelkästä maahanmenosta. Ihan hyvin pysyi, hieman heilui häntä kun menin kohti, mutta kesti kuitenkin liikkeen. Sitten tehtiin yksi koemainen, joka oli aika lähellä kympin suoritus, vaikka annoin väärän käskyn sivulle tuloon (tule - joka on meillä käytössä vaan luoksarin stopeissa, kun oikea käsky on seuruukäsky - sivu). Palkkasin vielä kerran seisomisesta suoraan ruutuun, ettei jäänyt maahanmeno päällimmäiseksi mieleen. Loppuun vielä merkin kautta ruutuun meno, eka merkin vahvistus siitä kerran palkaten ja sitten palkka merkin kautta ruutuun menosta. Aika lailla täydellistä, tämän R kyllä handlaa!

Ohjatussa jatkettiin kaarien rakennusta eli haettavat kapulat oli lähempänä. Ensin vahvistelin merkkiä ja hyvin löytyi, vaikka kapulat oli viety ja kehuin sitä niiden bongaamisesta. Sitten sekä oikean että vasurin haku, joista kumpikin nousi täysin ongelmitta. Hieman näytti siltä, että odotti minulta jotain kehua nostosta ekalla kerralla, mutta sitten uusinnassa nosti hyvin ja lähti tuomaan laukalla eli kyllä se loppuun asti tuo vaikka seisoisin ihan hiljaa. Aika hyvällä mallilla tämäkin.

Stoppeja koitin vahvistella taas kiertojen kautta. Edelleen, perhanan maahanmenot. Seisomiset sujuu, mutta maahanmenoja saa aina muistuttaa pari kertaa ennen kuin onnistuu. Eikä niissä ole ihan sellaista draivia, mitä toivoisin. Ehkä se tulee vaan kokemuksen myötä? Kunhan nyt vaan saa maahamenoihin varmuuden että onnistuvat ekalla käskyllä.

Pihalla testasin kaukojen kestävyyttä. Ja wohoo! Rieha teki täydellisiä m-s ja i-s- vaihtoja ainakin puolestatoista metristä. Vissiin oli juossut noissa edellisissä liikkeissä sen verran että maltti säilyi (sillä oli ihan kieli poskella ja räkäviiruja naamassa). Siitä se lähtee, meillä on toivoa!

Loppuun tehtiin pihalla vielä tunnaria. Nyt oli keepiellä vähän liian jännää ja maisteli vääriä, vaikka oma sitten aina nousikin. Ehkä vielä liian aikaista tuoda maneesin pihaan kovaan häiriöön ja hajumaailmaan, eli jatketaan kotitreeniä.

Mua himottaisi aivan kauheasti mennä kokeisiin. Musta on tullut jotenkin sekopäinen, toisaalta ne on niin jänniä tilaisuuksia, mutta toisaalta Riehan kanssa on kiva tehdä, kun se tekee aina täysillä. Ja vitsit sinne ylempiin oisi jo kiva mennä, R tekisi niin näyttäviä isoja liikkeitä ja sillä oisi niin hauskaa. Kuka jaksaisi sille opettaa nuo kaket. Ja ne luoksarin maahanmenot. Ei kyllä viitsi mennä kokeeseen ihan keskeneräisillä liikkeillä, vaikka osasta olisi treenien mukaan luvassa aika hyviäkin pisteitä. Jospa ensin treenaisi kokeenomaista näillä sujuvilla, mukana anyone?

Ei kommentteja: