sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Rallytokopäivä

Päästiin tutustumaan Rallytokoon, Muuramen koiraharrastajien tutustumispäivässä. Tämä oli tarkoitettu tokossa kisanneille, joilla ei sinänsä ole perustottelevaisuudessa ongelmaa. Tutustuttiin sääntöihin, eri kyltteihin ja tehtiin neljä erilaista kisamaista rataa. Ihan hauska laji, vähän olen pitänyt sitä sellaisena hömppänä, mutta se olikin ohjaajalle yllättävän haastavaa. Tai ainakin näin ekaa kertaa kun tutustui kyltteihin ja saman tien tehtiin sitten rataa. Kaikista vaikeinta ja älytöntä oli se hihan kanssa puljaaminen. Tokoa treenataan aina irti, niin nyt kun rallyssa tehdään kaikki hihnassa, niin johan oli haastavaa... Tosin olihan siellä tokoilijan mielestä aika älyttömiä juttuja, jostain tokossa suuresta virheestä ei saa rallyssa mitään (esim. vinot asennot, matkalaukkuseuruu), kunhan homma on sinänsä iloista. Sitten taas joku ihan älytön, kuten paikan korjaaminen vähentää pisteitä roimasti. Ja käsi- ja ääniapujen käyttö on tietysti sallittua.

Koirat sen sijaan oli päteviä. Tuike oli erityishieno ja tuntui että tässä tosiaan olisi sille sopiva laji. Se innostuu niin paljon kun saa kehuja ja seuraaminen ei ole pelkää suoran kulkemista. Riehastakin tämä oli hauskaa hommaa, seuruut meni varmasti ja hyvin. Tuiken kanssa kun ei ole enää suurempia tokotavoitteita, niin sen kanssa voi rauhassa hömpöttää rallyn juttuja "vähän sinne päin", Riehan kanssa saa olla tarkempi, ettei siirry tokon puolelle.

Suurin osa tempuista oli suht tuttuja, jopa ne ylempien luokkien liikkeet. Toki oli siellä muutamia uusia juttujakin. Esim. saksalainen täyskäännös, joka oli sinänsä helppo kun koira oli irti, mutta auta armias sitä hihnan kanssa säätöä. Eli ohjaaja opettelee pitämään hihnaa, siinä suurin haaste :D.

Ei kommentteja: