perjantai 23. joulukuuta 2011

Supertreenit ennen joulua

Laukaan kisaryhmän treeneissä vielä ennen joulun viettoa. Ja kyllä kannatti, oli niin hyvät treenit. Ja on mulla hyvät koirat.

Rieha oli tänään aivan huikea. Aloiteltiin merkillä ja ohjatulla noudolla. Otin merkkiä ensin lyhyeltä matkalta ja Raisan yllytyksestä sitten myös täydestä matkasta. Ja se teki niin hienosti, meni hyvällä laukalla hyvälle paikalle ja stoppasi kuin unelma. Niin pro eläin ja osaa jo hienosti hakea vinkistä merkkiäkin katseella. Siitä sitten ohjattua. Haettava oli vähän lähempänä kuin väärät, mutta muuten ihan kisamainen vienti liikkureineen. Riehasta näkee kyllä hyvin että on silmää käyttävä koira, seuraa tosi tarkasti sekä kapuloiden vientiä, että myös sitä kumpaan suuntaan itse katson. Vielä en uskalla liittää merkkiä tähän kokonaisena, sen verran noutohullu se on, joten avustin sen merkille namin kanssa. Siinä se odotti sitten kuin viritetty jousi, eikä siinä mitään, koska hakee heti itsekin kropalla ja katsella sinne suuntaan, mihin itsekin katson. Sekä oikea että vasen nousi hienosti ja otin sen suoraan leluun ilman luovutusta.

Sitten kaukoja liikkuroituna. Mukana oli taas liikkurin näyttötaulu, joka oli viimeksi Riehasta mielenkiintoinen. Nyt ei ragoinut siihen mitenkään. Ensin pari palkkausta ekasta istumisesta, sitten koko avoimen litania. Ja aivan nappimenoa, eikä yhtään tuplakäskyä. Sitten tehtiin vielä noutoa, jossa treenattiin eka liikkuriin reagoimattomattomuutta. Tämä oli taas hyvä treeni, koska meinasi hieman nytkähdellä liikkurin käskystä. Treenin ansiosta napotti kontaktissa minuun aina kun liikkuri puhui. Siitä sitten pari noutoa, joissa hyvä meno. Hieman sitä ällötti se, että maneesin pohja on niin myöhyinen ja kun se vetää sinne satasta, niin koko kapula on ihan möyhyssä. Tämä näkyi lähinnä siinä, että luovutuksessa ei pitänyt ihan niin tiukasti kiinni kuin normaalisti, vaan kapula herkästi valui takahampaille. Loppuun liikkuroitu seuraamispätkä, josta palkka hyvän täyskäännöksen jälkeen. Oikein hieno meno, ilme ja paikka!

Pienen tauon jälkeen R tuli vielä uudestaan halliin. Tehtiin eka liikkeestä seisomista, jossa ei ongelmaa. Sitten vähän luoksaria. Edelleen pitää kiinnittää huomiota siihen, että reagoi kutsuun, herkästi vähän kuulostelee (ennakoi jo stoppia?). Stopissa täydestä matkasta oli hieman parantamisen varaa, joten treenattiin sitä vielä erikseen. Loppuosa luoksarista sen sijaan oli ihan nappi. Pakko oli testata merkin ja ohjatun jälkeen vielä ruutu ja sekin oli ihan nappi, ei puhettakaan liikkeiden sekoittamisesta. Loppuun tehtiin vielä paikkamakuu yhden koirakon kanssa. Oikein hyvä makuu, hieman oli katsellut ympärilleen, mutta muuten hieno.

Tuike teki myös kahdessa setissä. Ekassa tehtiin seuraamista, joka oli ihan oikeasti Tuikelle tosi hyvää. Ihana ilme ja meininki. Kaukoissakin oli aika hienoa menoa. Liikkeestä istumista otettiin myös, eikä siinä ollut mitään huomautettavaa.

Toisessa setissä Tuike teki liikkuroidun tunnarin. Se oli lähdössä ihan täpinöissään ja meinasi hieman kääntyä mukana kun itse käännyin. Muuten tämä oli Tuikemaisen pätevä, oma nousi varmasti ja hyvin. Luovutuskin oli ihan nappi. Loppuun vielä vähän luoksarin stoppeja, Tuikemaisia, eli ihan ok.

Ja näistä fiiliksistä onkin hyvä alkaa joulun viettoon!

Ei kommentteja: