sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Palauttelevat tokoten

Päivän agilitypläjäyksen ja siitä johtuvan lievän masennuksen jälkeen oli mukava mennä tokoilemaan lämpimään halliin kera Jennyn ja koirien. Kaikki kolme pääsivät tekemään:

Tuike aloitteli kaukoilla. Aika kivoja vaihtoja, hyvällä ilmeellä. Keskittyi muutenkin tosi kivasti. Tunnarista tehtiin liikkuroituna yksi koemainen. Nätti, oikein päheää menoa, nuuski varmasti ja oma löytyi heti. Luovutus oli myös hyvä. Siitä sitten hyppynoutoon, jossa neiti oli niin innoissaan, että heti kun liikkuri avasi suunsa, niin pikkujapsi lähti ja suoritti täydellisen noudon. Treenattiin sitten liikkuriin reagoimattomuutta ja kun se sujui niin sai noutaa vielä toisen kerran, edelleen hirmu pätevästi.

Seuraamista tehtiin seinän vierellä ja se oli itse asiassa tosi hyvää. Luoksetulon stoppeja pelattiin namipelillä ja ne oli Tuikemaisia, eli ei ihan nopeimpia, mutta kyllähän se yrittää kovasti. Loppuun vielä metallilla pitotreeniä. Se oli niin suloinen, kauhea hännän heilutus ja urheasti puri kapulaa, vaikka tiedän että ei sen lemppari olekaan. Tosi hyvä fiilis Tuikkusella, aivan päheä pieni!

Viima teki ensin noutoa. Sille tuli jonkinnäköinen ahdistus, eikä meinannut nostaa kapulaa. Tajusin vasta jälkikäteen, että siinä kohti oli maassa selkeästi jotain ainetta. Eli luutavasti halliin oli joku tehnyt tarpeensa (siitäkin oli merkkejä kun tarkemmin tutki) ja siihen oli sitten vedetty kunnolla jotain myrkkyä. Ei ihme jossei kapula meinannut nousta. Paikkaa vaihtamalla saatiin sujumaan iloisella mielellä.

Hyppyä tehtiin ketjuttaen takaperin. Tosi kiva meno ja into. Loppuun olin erityisen tyytyväinen, tuli hyvin sekä eteen että siitä sivulle. Kaukot sujui ihan Viimalle tyypilliseen tapaan, eli innokkaasti ja iloisesti. Tosin nopeaa maahanmenoa sivulla piti vähän treenata. Loppuun Vimps sai vielä tehdä tunnaria, jota ei ollakaan tehtyn pitkään aikaan. Ensin väärät kahdessa kasassa, loppujen lopuksi tehtiin ihan virallisesti sekä ympyrässä että rivissä olevilla kapuloilla. Ja oma nousi hienosti! Olin ihan ylpeä Viimuskasta, sen verran päheästi se teki :).

Ja loppuun vielä Rieha. Aloiteltiin kaukoilla, joihin olen nyt vissiin löytänyt idean eli kaikki vaihdot sujui ekalla. Jee! Sitten vähän luoksarin stoppeja. Pienessä tilassa sai olla tarkkana että tuli laukalla, mutta kun peruutin itse, niin sekin onnistui. Stopit oli hyviä. Myös se sai tehdä tunnaria laudan kanssa. Pikkuhiljaa lisäsin vääriä ja loppujen lopuksi se toi oman 7 väärän joukosta. Muutaman kerran se maisteli vääriä, mutta ei ollut aikeissakaan tuoda niitä, eli idea alkaa olla. Uutena juttuna tuli nyt se, että se koitti hieman purra kapulaa. Mutta siihen pitää keskittyä erikseen. Paikkamakuu tehtiin Nalan kanssa. Kaksi toistoa ja hienosti meni kumpikin. Alkaa kestämään aika kivasti eri piiloihin menot, hyvä juttu.

Oikein kiva palauttelu agilityepätoivon jälkeen. Ehkä sitä jotain osaa kuitenkin.

Ei kommentteja: