sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Apuva...

Osallistuttiin Riehan kanssa seuran oman TopTeam-jäsenen Sarkkisen Päivin koulutukseen. Rata mukaili TopTeam-leirillä tehtyjä ratoja ja näytti tältä:


Voihan vitsit, kun oli taas haastavaa... Jostain syystä aina vähän jännitän noita kursseja, kun valmiiksi tuntuu jo vaikealta radalta. Sehän ei sitten auta yhtään. Ja Rieha oli niin liekeissä, eikä varmasti päästä ohjaajaa yhtään helpommalla vaikka kuinka jännittäisi.

Teemana oli paljolti koiran rohkea (heh) lähettäminen esteille, josta itse lähdetään mahdollisimman nopeasti etenemään. Hyvin tuntui toimivan Riehallakin, jos vaan uskalsin luottaa siihen. Alkupätkä otettiin kutduhyppynä, josta vaan vipattiin koira 2-hypylle ja saman tien lähdettiin etenemään 3-hypylle, että oli edes jotain tsäänssejä ehtiä neloselle. 1-3 toimi Riehalla hyvin, kunhan vaan tosiaan etenin. 4-hypylle lähetettiin takaakiertoon, josta matka jatkui heti vastakäännöllä. R lähti hyvin kiertämään, mutta sitten keksi että pääsee nopeammin kun ei hyppää, vaan menee alta. Sitä ei oikein saatu korjatuksi, muuta kuin rimaa laskemalla. Siitä sai todellakin edetä, että ehdin tekemään jonkinlaista valssi 5-hypyn jälkeen. Jos se onnistui, niin 8-hypyn takaakierrolle lähetys sujui ihan hyvin, tosin R edelleen meinasi alittaa riman.

10-hypyn takaakierto tehtiin niiston sijaan niin, että vein koiran hypyn taakse yhdessä. Se toimi hyvin. 11-12 hyppyjen välistävedosta oma valssi oli auttamattomasti myöhässä ja sitä jankattiin. Hauskaa oli myös se (not), että Rieha oli koko siihen astisen porukan ainoa koira, joka päätti lähteä 12-hypyltä putkeen. Eikä sitä meinannut saada kääntymään sitten millään, kaahotti vaan ihan täysiä, vaikka kuinka ennakoin, karjuin nimeä jne. Päivi meni jopa seisomaan putken eteen ja siihen laitettiin vielä numerolappu esteeksi, niin silti R onnistui tunkemaan itsensä sinne... Ei paljon pienet esteen hullukelpiä hidasta...

Lopulta kun sain sen kääntymään niin 12-20 meni ihan ok. 15-hypylle piti taas lähettää rohkeasti, että ehdin valssaamaan 14-hypyn eteen. Yllättävästi Riehaa piti saattaa 19-putkeen, oli vissiin kulmaltaa sellainen, ettei ihan suoriltaan sinne löytänyt kun koitin vaan 18-hypyltä lähettää.

Päällimmäiseksi jäi mieleen, että hallintaa on treenattava. Sille on opetettava paremmin joku käsky, millä oikeasti on tultava, eikä vaan kaahotettava täysillä. Lisäksi noita takaakiertoja pitää nyt treenata, riman alittaminen tuntui Riehasta olevan nyt tosi kiva ratkaisu, kun pääsi paljon lujempaa. Muutenkin ne hallitut käännökset meiltä taitaa puuttua, R ponnistaa ja menee pitkälle. Ja omien valssien ajoitukset on ihan persiillään. Sitten koitan paniikissa juosta tuolla. Ehkä jotain kertoo se, että tällä radalla kaaduin kerran ja meinasin kaatua ainakin pari kertaa. Riehalla oli kyllä hirmuisen siistiä...

Ei kommentteja: