perjantai 1. heinäkuuta 2016

Pelkkää vedessä läträämistä

Tämä viikko ollaan oikeastaan vaan vepeilty. Maanantaina lähsetyiin mökille ja siellä oli tarkoitus tehdä tehotreeni hukkuvan pelastamiseen. Jotenkin homma ei vaan mennyt ihan putkeen, kun ekalla treenikerralla Rieha varasti kaikki palkkansa ennen treeniä ja unohdin myös kokonaan ottaa mukaan patukan hukkuvalle.

Lähdettiin siis ensin kokeilemaan valjaiden kanssa, mutta se meni räpiköimiseksi, kun Rieha ei vaan tajunnut miksi hukkuvalla ei ollutkaan mitään kädessä joten päätin kuitenkin testata toista tyyliä. Patukaksi otettiin viennin dami. Tämä tuntui sujuvan ihan hyvin ja Rieha kiskoi hukkuvaa rannalle ongelmitta.




Myös Tuike halusi osallistua vepetreeneihin. Se volisi rannalla sen minkä kerkesi ja saikin sitten hakea damia. Se hyppäsi laiturilta aivan hurjana ja kantoi damia niin ylpeänä ympäriinsä. Rieha seurasi kateellisena perässä.



Viima keskittyi mökillä lähinnä tarkkailemaan ja hengailemaan. Taisi sekin mahakarvansa kastella, mutta muuten tyytyi vaan katselemaan vepetouhuja. Niin ja toki sen piti jahdata lentäviä öttiäisiä, Viiman suurimpia vihollisia.



Keskiviikkona ajeltiin Riehan kanssa vielä vepetreeneihin. Tehtiin kaikki soven liikkeet koemaisesti ihan "tuomarin" kanssa. Minulle tuli taas yllätyksenä se, kuinka vapaasti vepessäkin koira saa olla. Se saa kiskoa ja haukkua rannalla, asennot on vapaita jne. Olen ilmeisesti vaan liiaksi tottunut tokon pilkunviilaamiseen :D

Veneestä hyppy, vienti ja veneen haku sujuivat todella hyvin. En tainnut itsekään mokailla mitään eli aika lailla täydet pisteet olisi niistä irronnut. Mutta sitten se hukkuva. Rieha lähti hyvin, mutta hukkuvalla yritti väkisin tarttua patukan päässä olleeseen ohueen käsilenkkiin. Eihän se siitä pystynyt kiskomaan, joten ote irtosi. Sama juttu uusinnalla ja tässä vaiheessa se meinasi jo lähteä rantaan. Saatiin kuitenkin se vielä takaisin ja lopulta hukkuva tuli rantaan. Uusittiin tämä vielä helpommalla esinellä, josta Rieha sai paremman otteen. Taisi siinäkin kuitenkin kerran irroittaa.


Hukkuvalla tuntuu nyt kyllä olevan ajatus ihan hukassa. Yritettiin eilen vielä vahvistaa sitä, mutta pahoin pelkään että sekin säätö vaan lisäsi Riehan hämmennystä. Kyllä se sai hukkuvan rantaan, mutta tuntui että se riippuu kovasti siitä, millainen esine hukkuvalla on kädessä. Olin jo ihan satavarma, että jätän valjaat pois, mutta nyt en taas tiedä. Eikä varmasti omakaan hohhailu auta,  pitäisi vaan päättää tyyli ja pysyä siinä.

Ei kommentteja: