tiistai 5. heinäkuuta 2016

Virallisesti soveltuva vesipelastukseen

Kaikki viime viikkojen läträäminen kulminoitui, kun lauantaina ajeltiin Kouvolaan vepekokeeseen. En ollut koskaan aiemmin edes nähnyt vepekoetta, joten hieman jännitti. Onneksi ihanat treenikaverit olivat hyvin kertoneet kokeen tapahtumista ja apuohjaajakin löytyi treeniporukasta, kiitos vaan Annalle!

Kuvat viime viikon treeneistä
Oltiin aamulla paikalla hyvissä ajoin, aurinko paistoi ja koepaikka oli muutenkin mukava. Sovessa oli meidän lisäksi yksi koira. Malttamattoman odottelun jälkeen koe käynnistyi ja pian päästiin suoritusvuoroon. Tuomarit olivat tosi mukavia ja kehottivat kysymään heti jos tulee jotain epäselvää.

Ensimmäisenä vuorossa oli veneestä hyppy. Rieha meni veneeseen innoissaan, ehkä jopa normaaliakin innokkaamin ja Anna oli joutunut pitämään sitä tiukasti ettei ottanut varaslähtöä. Hyppy sujui hienosti ekasta käskystä ja Rieha ui rantaan nopeasti. Tässä se taisi tehdä nopeimman ajan sove- ja alokasluokan koirista. Veneestä hypystä täydet 25 pistettä.

Esineen vienti oli vuorossa toisena. Treenattiin Annan kanssa pari kertaa kuivalla maalla, eikä siinä ollut ongelmia. Rannassa Rieha oli taas ihan täynnä virtaa. Luvan saatuani annoin sille esineen ja se sinkosi veteen. Ui taas ihan täysiä ja luovutti esineen hyvin. Muutamaa metriä ennen venettä se oli jotenkin korjannut otetta esineestä ja päästänyt siitä hetkeksi irti, mutta koska oli napannut kiinni saman tien, eikä ylimääräisiä käskyjä tullut, niin tämä ei haitannut. Tässäkin Rieha teki todella nopean ajan. Pisteitä esineen viennistä myös täydet 25.


Pienen tauon jälkeen jatkettiin veneen haulla. Rieha lähti taas vauhdikkaasti ja otti köydestä hyvin kiinni. Virtaus painoi venettä voimakkaasti oikealle ja siinä oli isommillakin koirilla vaikeuksia. Riehakin lähti menemään oikealle, mutta annoin muutaman käskyn ja se korjasi todella hienosti. Loppupeleissä ei kuitenkaan ihan saanut käännettyä venettä maalitolppien väliin ja meni n. metrillä ohi. Todella hieno suoritus kuitenkin, tosiaan isommillakin koirilla oli vaikeuksia. Piste menetettiin tuon metrin takia eli veneen hausta 24/25p. Tässä vaiheessa jännitus helpotti, koska tiedossa oli että kolmen onnistuneen liikkeen jälkeen sove on läpäisty. Tuomarikin onnitteli :D



Viimeisenä oli vuorossa hukkuvan pelastaminen, eli meille haastavin liike. Treenimäärät on niin paljon vähäisempiä tämän liikkeen kanssa. Arvoin ihan viime hetkeen saakka otanko Riehalle valjaat vai patukan, mutta päädyin patukkaan. Leikitin Riehaa tuomarin luvalla patukalla ja se kiskoi sitä hyvin. Muutenkin oli ihan innoissaan menossa veneen perään. Hukkuvan tipahtaessa lähetin Riehan ja se lähti todella hyvin. Olin jo aiemmin kiinnittänyt huomiota siihen, että hukkuva loiski paljon voimakkaammin kuin ollaan treeneissä tehty ja se selkeästi hämäsi Riehaa. Se meni lähelle, mutta ei niin lähelle, että hukkuva olisi lopettanut loiskimisen ja selkeästi hämmentyi. Siinä vaiheessa se yritti kääntyä takaisin ja lopulta lähteä uimaan kohti poijua (koska jotain piti ilmeisesti tuoda, eikä se keksinyt muuta). Saatiin kuitenkin Annan kanssa se käskytettyä takaisin hukkuvalle ja vihdoinkin se tajusi, että patukka oli tosiaan siellä. Tämän ahaa-elämyksen jälkeen tarrasi patukkaan hienosti ja kiskoi hukkuvan upeasti rantaan. Olin niin ylpeä ja kehuin sitä vielä matkalla, vaikka kehuista pisteitä menikin. Tuomarikin sanoi, että siinä oli hieno näyte siitä, kuinka homma viedään loppuun saakka eikä jätetä kesken. Hukkuvasta saimme 18/25p. ylimääräisten käskyjen takia.

Yhteensä saatiin siis 92/100p., mikä on ykköstulos ja hyväksytty soveltuvuuskoe. Jatkossa kisataan siis alokasluokassa, jossa liikkeet ovat samat kuin sovessa.

Oli kyllä mukava kokemus! Ja Riehasta sai olla erityisen ylpeä, se teki hommia vauhdikkaasti ja sitkeästi, luovuttamatta missään vaiheessa. Hieno Rieha, monitoimikoira!


Ei kommentteja: