sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Riehalle rallymenestystä ja uusi koulari

Viikonloppu sujahti Jyväskylän KV-näyttelyssä. Ei tosin misseillen, vaan rallytokokisassa kumpanakin päivänä. Kisa järjestettiin näyttelyn isossa kehässä, eli heti päästiin suuriin ympyröihin ;). Minä en ole näyttelyihminen, mutta kisoja voisi useamminkin järjestää niiden yhteydessä. Toisi ihan erilaista fiilistä kisaamiseen.

Oli nimittäin tosi hyvä kokemus kisata tuollaisessa paikassa. Ja toisaalta rallytoko oli tuollaiseen paikkaan oikein hyvä harjoituslaji, varsinkin kun paluu kisakentille tapahtuu usean kuukauden mammaloman jälkeen. Häiriötä siis riitti ihmisten, koirien, kuulutusten ym. muodossa. Rieha oli taas kerran aivan huikea kisakaveri, se oli saman tien kuin kotonaan ja teki hommia ihan kuin missä tahansa muualla. Sen kanssa ei tarvitse stressata missään, arvostan sitä niin paljon. Enkä puhu pelkästään kisakentästä, vaan ihan yleisestiä oleskelusta tuolla ihmis- ja koiravilinässä.

Lauantain rata ei ollut liian haastava, mutta siinä oli sopivasti muistettavaa alun pyörityksineen (pahoittelut huonosta kuvasta) :


Oltiin suoritusvuorossa loppupäässä ja odoteltiin rauhassa kentän laidalla. Rieha hurmasi katsojia ja pääsi pikkutyttöjen fanikuviin :). Sitten oli meidän vuoro ja vaikka tuntui, ettei homma jännittänyt, niin kummasti sitä kädet radan lopussa tärisi... rata meni kuitenkin kivasti, eikä suuria virheitä omasta mielestä sattunut.

Sitten saatiin tulokset ja mehän oltiin vedetty rata täydellisesti, eli ilman yhtään virhettä :). Täydet 100 pistettä ei rallyssa ole ihan helppo suoritus, niin herkästi siellä jotain tapahtuu (vähintäänkin se perhanan hihna kiristyy tahattomasti). Ihanat Anna ja Pipsa saivat myös 100p., mutta koska mentiin rata himpan nopeampaan, niin päästiin ykköspallille. Plakkarissa siis toinen hyväksytty tulos ja sijoitus 1/18. Harmittavastin tämä rata ei tullut videolle, mikä tarkoittaa sitä, että pitää yrittää täysiä pisteitä toisenkin kerran, että jäisi todistusaineistoa :).

Sunnuntain jatkettiin samoissa merkeissä. Tuomari oli vaihtunut ja rata oli hieman pidempi ja siellä sai pistää päätä pyörälle parissakin kohdassa:


Lähdettiin radalle hyvillä fiiliksillä, mutta sitten heti ekalla kyltillä Rieha oli salamaakin nopeampi ja teki bravuurinsa, eli edestä sivulle tulon kiertäen takaa. Kyltillä piti tulla suoraan sivulle. Tuo on meille paha liike, koska tokossa Rieha kiertää, niin se tykkää tarjota sitä rallyssakin. No, ilmoitin saman tien, että uusitaan kyltti ja uusinta meni hyvin.

Loppurata menikin enemmän ja vähemmän jännityksessä, jotenkin tuo uusiminen pistää pakkaa aina vähän sekaisin. Mitään maata mullistavaa ei kuitenkaan sattunut ja mentiin reippaasti loppuun.

Saatiin tulokseksi 97p, eli uusinnan lisäksi ei sattunut mitään muita virheitä . Ei se 100p. tälläkään radalla siis kaukana ollut. Hitsiläinen kun tuo kelpi vaan on välillä niin nopea :). Uusimisessa meni tietysti aikaa ja sijoitus taisi aikavertailun jälkeen olla 5/18. Mutta saatiin samalla koulutustunnus RTK1 ja päästään siis starttaamaan suoraan avoimesta luokasta, kun laji virallistetaan toukokuussa. Viikonlopun tavoitteet oli siis saavutettu. 

Tässä sunnuntain rata, josta puuttuu alun väärin mennyt kyltti, eli video alkaa vasta uusinnasta:


Alokasluokan jälkeen jäätiin vielä demokoiraksi avoimen luokan radalle. Rieha ei ihan kaikkia kylttejä osaa, mutta suurimman osan kyllä ja intoahan sillä vielä piisasi. Avoimen rata oli tälläinen (houkutuksessa oli muuten avonainen ruokakuppi herkuilla ja sellainen iso verkkopallo):


Demorata sujui ihan tosi hyvin, varmaan sen takia kun sitä ei jännittänyt ollenkaan. Asiaan saattoi vaikuttaa myös se, että avoimessa mennään irti, kun alokkaassa ollaan hihnassa ja vihaan sen kanssa säätämistä. Rieha oli aivan liekeissä ja mentiin hyvällä asenteella. Saatiinkin yleisöltä raikuvat aplodit, mikä oli aika mukavaa :). Muutenkin läpi viikonlopun lämmitti kaikki ne positiiviset kommentit mitä saatiin, Rieha teki todellakin aika hienon paluun mammalomalta!

Pujottelussa hymyilyttää, kuva Henna Kyllönen
---------------------------------------

Mitäs muuta. Perjantaina treenattiin maneesilla. Rieha teki:

Zetaa: Kuivaharjoittelin ensin kävelyä itse, sitten koiran kanssa. Meinasi hieman reagoida liikkuriin, mutta treenillä jäi pois. Jäävät onnistui hyvin, paitsi seisomisessa meinasi kääntyä mukaan eli sitä piti treenata muutamaan otteeseen.

Luoksetuloa: Ensin palkkaa hyvistä jätöistä, sai juosta suoraan leluun. Oli hienosti skarppina. Sitten yksi koemainen ja se oli kertakaikkiaan aika nappisuoritus! Palkkasin vielä kummatkin jäävät kiertojen kautta ja hyvä fiilis!


Tunnaria: Hanna liikkuroi. Taas ensin palkka hyvästä odottelusta, sitten lähetys kapuloille. Oma nousi upeasti. Ei jääty jankkaamaan, fiilis oli niin hyvä.

Paikallaoloja: Kumpikin meni hyvin. Istui rauhassa ja makuussa ei reagoinut muiden käskyihin, vaikka jumpattiin niitä erikseen.

Aikaa oli, joten Viimakin pääsi tekemään:

Seuruuta: Paljon palkkaa ja fiiliksen nostatusta. Toimi ok, ei ahdistanut.

Nouto: Ekasta jouduttiin taas keskustelemaan, sen jälkeen teki aivan superhienoja noutoja, laukalla luovutukseen. Ei ahdistunut yhtään siitäkään, että vähän härkin sitä kapulan pidosta, kun meinasi tiputtaa. Päinvastoin, tuntui olevan ihan liekeissä.

Luoksetuloa: Se sai vaan juosta suoria luoksareita ja oli aivan onnessaan. Jopa niin onnessaan, että ei olisi halunnut mennä autoon, eli fiilis oli ihan kohdillaan. Vimps on oikeastaan koko viikon ollut todella leikkisä ja vilkas, suorastaan hyperinnokas.  Riehan kanssa niillä on ollut kauheita paineja ja se on leikkinnyt leluilla hurjana. Hassu eläin.

Tuikekin kävi muistuttelemassa rallyjuttuja, mutta sen viikonlopun päätapahtuma oli tämän päiväinen osteopatia. Jaana-Kaisa Timonen otti vastaan Koirasportilla ja saatiin sinne siis aika. Tuike nautiskeli käsittelystä, vaikka siellä kipeitä kohtia olikin. Silti, oli positiivinen yllätys, että Tuike ei ihan kauheassa kunnossa ole. Toki lanneranka on aika jäykkä ja se heijastuu selkään, mutta käsittelyssä saatiin hyvin liikettä aikaiseksi ja Tuike ihan venyi silmissä. Ei kuulemma ollenkaan niin paha, mitä tuon ikäinen koira voisi olla ja vielä tuollaisella sairashistorialla. Hyvä niin :)!

3 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Ootte niin päteviä <3

N_ kirjoitti...

Hienosti meni! :) Onnea!

Riikka kirjoitti...

Kiitti tytöt :)!