perjantai 28. helmikuuta 2014

Rieha sairastaa

Eilen tulin töistä kotiin ja Vesku lähti pian käyttämään koiria. Lenkillä Rieha oli alkanut tärisemään ja se oli ollut ihan perässä vedettävä. Ja olihan se aika apaattinen, kun tulivat takaisin sisälle. Seurailtiin sitä hetken verran, mutta tilanne ei lähtenyt paranemaan. Rieha vaan makasi sängyssä kyljellään, tärisi ja halusi, että sitä rapsutellaan.

Mittasin siinä vaiheessa sen kuumeen ja kun eka digimittari näytti 40.9 ja perinteinen mittari parin minuutin jälkeen 40.5, niin aloin soittamaan päivystävälle eläinlääkärille. Siellä todettiin, että tervetuloa saman tien. Kuume oli niin korkea.

Lääkärissä Rieha oli suht reipas, mutta kuume oli edelleen korkea. Eläinlääkäri mittasi lämmöksi 41.1 Kuumotus tuntui ihan käteen saakka. Siitä otettiin saman tien verikoe ja se laitettiin tippaan. Veriarvot olivat muuten normaalit, mutta valkosolut olivat koholla, eli jonkinmoinen tulehdus siellä jylläsi.

Rieha jäi pariksi tunniksi tiputukseen, joka laski kuumeen pois hälyttävältä tasolta. Se sai antibioottipistoksen ja tabletit kotiin.

Tänään Vesku käytti sen vielä toisen kerran eläinlääkärissä, jossa ultrattiin kohtu ja otettiin virtsanäyte. Kuumetta sillä oli edelleen hieman, mutta muuten se oli jo paljon paremmassa kunnossa. Ultrassa ei näkynyt mitään, eli kohtutulehdus on onneksi poissuljettu. Virtsassa oli valkosoluja, eli tulehdus saattaa hyvinkin olla siellä. Viljelyn tulokset tulee vasta maanantaina. Hoitona nyt siis nuo antibiootit yleistulehdukseen. Toivotaan, että menee niillä ohi!

Olipa taas hurjaa. Rieha oli eilen aamulla ihan oma reipas itsensä, hepuloi metsälenkillä ja juoksi Viiman kanssa. Tarkoituksena oli mennä illalla tekemään hallille kenraalit ja huomiseksi meillä oli tokokoepaikka Seinäjoelle. Tärkeintä on tietysti se, että Rieha tervehtyy, mutta koekin titeysti vähän harmittaa. Tällä menolla ei ehditä saamaan tuloksia ennen kesän SM-kisoja... Onhan meillä yksi koe ja yksi ykkönen, mutta enemmänkin saisi olla jos porukkaa kovalla kädellä karsitaan. Jos lasku alkaisi edes heinäkuulta, niin kasassa oisi kaksi ykköstä.

No, mutta nyt lepäillään. Onneksi Rieha on tosiaan ollut jo parempi, eli toivottavasti pahimmat oireet on selätetty. On se vaan niin urhea ja symppis pieni eläin. Kipeänäkin se halusi vaan olla kainalossa ja lähellä.

Reipas potilas tipassa

Ei kommentteja: