maanantai 16. joulukuuta 2013

Pennet kasvaa

Tyypit on jo 5 vuorokautta ja kasvavat huminalla. Ruskea tyttö on edelleen isoin ja ruskea poika edelleen pienin. Kumpikin niistä on tosi ahneita ja kasvaa tasaisesti, eli sinänsä ei ole mitään hätää. Semmoisia mötkylöitä ne on koko sakki ja möngerrys pentulaatikossa on kova. Uusia kuvia ei  ole, ajattelin sitten ottaa passikuvat, kun viikko tulee täyteen. Turha niitä on jatkuvasti kiusata räpsinnällä.

Rieha on hoitanut pentuja loistavasti ja sen takia säikäytti, kun lauantai-iltana Rieha muuttui levottomaksi ja käyttäytyi oudosti. Ajeltiin heti varmuuden vuoksi päivystykseen. Huolena oli, että esim. kohtuun olisi jäänyt jotain tai nisissä olisi alkavaa tulehdusta. Eikun pennut koppaan ja menoksi. Niillekin samalla elämän ensimmäinen automatka. Tosin ne ei tainneet tätä edes huomata, matkustivat tyytyväisinä kopassa lämpöpullojen kanssa nukkuen :). Rieha seuraili hyvin tarkkaan kopan liikkeitä ja makoili odotellessa sen viressä. Eläinlääkäri sai kuitenkin rauhassa katsella pentuja (jotka olivat kuulemma hyvin jäntevän ja hyvin syöneen oloisia).

Ell tutki Riehan veriarvot, ultarsi kohdun ja kävi läpi nisät. Valkosolut ja lämpö olivat hieman koholla ja hemoglobiini hieman alhaalla. Ei kuitenkaan niin hälyttävissä määrin, että olisi suoraan voinut sanoa tulehdukseksi. Kohtu ja nisät vaikuttivat ok:lta. Saatiin ohjeeksi seurailla lämpöjä tarkkaan ja illaksi Rieha sai yhden särkylääkkeen, koska jonkinmoiselta kipuilulta sen käytös vaikutti.

Kotiin kun päästiin, niin Rieha rauhoittui heti hoitamaan pentuja. Sunnuntaina aamulla oli hieman vielä levoton, mutta nyt on ollut taas aivan normaali ja hoitanut pentuja ihan antaumuksella. Ehkä outo käytös siis oli jotain kipuilua, johon auttoi vaan aika. Riehalla oli myös maha jonkin verran sekaisin, eli sekin saattoi osaltaan vaikuttaa. Seuraillaan kuitenkin lämpöjä ja nisiä edelleen tarkasti.

Vaikka mitään oikeasti isoa ei sattunut, niin tuollainen pisti heti miettimään. Nuo pennut on niin pieniä ja onnettomia, että miten ne pärjäisi, jos emolle kävisi jotain. Tai miten itse pärjäisin jos Riehalle kävisi jotain. No, onneksi kaikki on hyvin (kopkop!) ja toivotaan että sama meno jatkuu :).

Oon muuten miettinyt, että pitäiskö noille pennuille keksiä työnimet. Toisaalta ne erottaa aika hyvin väreistä ja sukupuolista ja niitä pystyy kutsumaan niillä, mutta onko se vähän tylsää lukea semmoisia kuulumisia? En tietenkään ala pentuja nimeämään, mutta kirjoittelu niistä voisi helpottua. Toisaalta ne saavat jossain vaiheessa pentupannat, joiden värien mukaan ne voi sitten erotta. Mutta muita ideoitakin otetaan vastaan!

Ai niin, useampi on kysellut onko pennuille jo kodit. Ja ilokseni täytyy sanoa, että on. Kauhean kivoja tyyppejä on ollut jonossa ja harmittavasti osalle jouduttiin sanomaan eioota. Eli jos peruutuksia ei tule, niin omat ihmiset on valittu :).

2 kommenttia:

N_ kirjoitti...

Mä täällä ihan intona luen näitä pentupäivityksiä. :) Pitää kyllä tulla pieniä katsomaan, kunhan ne ovat sopivan ikäisiä.

Toivotaan, että ei Riehalle tule mitään ja varmasti tuo oli vain jokin ohimenevä juttu. Tsemppiä pentujen hoitoon :)

Unknown kirjoitti...

Onpa hienoja ja hauskojakin kuvia! Tuo black and tan -poika! :D Tämän kuun lopulla olenkin sitten menossa tutustumaan Nallikallion kasvatteihin. Riehaan (ja tietysti pentuihinkin!) olisi ollut kiva tutustua. Toivottavasti kaikki menee hyvin Riehalla ja pennuilla!