keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Meillä on pentuihanuuksia!

Tiistaiaamuna Rieha muuttui levottomaksi ja heräsin sen kanssa puoli kuuden aikaan. Pian se alkoi läähättämään ja tekemään pesää, eli oli selvä että h-hetki läheni. Rieha otti pentulaatikon heti omakseen, vaikka aiemmin ei ollut kuin käynyt siellä. Lähetin pystykorvat tässä vaiheessa porukoille hoitoon, mikä on ihan loistava apu.

Sitten odotettiin. Erja saapui onneksi iltapäivällä. Rieha oli koko ajan kovin tuskainen, mutta ei kaivannut erityisesti seuraa. Se viihtyi laatikossa itsekseen oikein hyvin, me voitiin olla eri huoneessa. Kuulemma kovasti helppoa noin. Odoteltiin koko ilta ja kun sen kummempaa edistystä ei tapahtunut, niin yhden aikaan yöllä mentiin torkkumaan. Minä jäin Riehan kanssa pentuhuoneeseen ja tässä vaiheessa se halusi tulla sängyn päätyyn nukkumaan. Kiletämättä tuli sellainen hieromapatjaolo, kun se tärisi patjan toisessa päässä. Nukuin pari silmäystä, mutta suurimmaksi osaksi vaan rapsuttelin Riehaa sellaisessa horroksessa.

Kolmen aikaan Rieha halusi alas sängystä ja melkein saman tien se valutti vesiä lattialle. Siitä alkoi isompi supistelu ja herätin Erjan seuraamaan tilannetta. Rieha oli yllättävän rauhallinen ja viihtyi edelleen hyvin pentulaatikossa. Parin tunnin päästä alkoi tapahtua:

Klo 5.03 syntyi 1. tyttö, väriltään black&tan, paino 346g

Tämä tyyppi tuli erikoisesti takajalat edellä ja maha ylöspäin, eli rennosti ja reteesti vaan uuteen maailmaan :). Tässä Erja hieman avusti, kun asento oli niin jännä.

Klo 5.09  syntyi 1. poika, väriltään black&tan, paino 295g

Tämä tuli niin sutjakkaasti ekan perään, että hyvä kun ehti huomata. Reipas pieni poika, jolla tosi selkeät tan-merkit. Tämä ilmoittaa heti jos tissi ei ole herran ulottuvilla välittömästi, oikea kiljukaula :D

Klo 6.16 syntyi 2.tyttö, väritään musta, jossa on selkeä valkoinen piirto rinnassa, paino 304g

Tämä oli tosi reipas ja sirpakka tyttö. Semmoinen kompakti paketti.

Klo 7.35 syntyi 2. poika, väriltään ruskea, paino 277g

Tämä kaveri on tosi vaalea, mielettömän hauskan värinen, vähän semmoinen kultainen. Epäiltiin vähän jopa fawnia,mutta eiköhän se selviä aikanaan. Nätti se on. Myös sillä on rinnassa hieman vaaleaa. Veti imemään ennätysvauhtia.

Klo 8.10 syntyi 3. Tyttö, väriltään musta, paino 350g

Iso ja reipas tyttö, ihan pikimusta.

Klo 8.45 syntyi 4. tyttö, väriltään ruskea, paino 359g

Tämä taas on väriltään sellainen syvän suklaanruskea. Iso tyttö, joka näyttäisi nyt jyräävän tissillä kovasti, vaikka alkuun oli vähän hidas.

Klo 12.15 syntyi 3. poika, väriltään musta pienellä valkoisella täplällä, paino 350g

Tämä Matti Myöhäinen meinasi jo aiheuttaa huolta. Tiedettiin siis, että yksi pentu siellä vielä oli, mutta sitä ei alkanut kuulumaan ja Riehan poltot loppuivat. Soitettiin jo eläinlääkärille ja webasto oli lämmittämässä autoa, mutta sitten supistukset alkoivat uudestaan ja väsynyt mamma synnytti viimeisen pennun. Se oli hieman hitaan oloinen, varmaankin oli odotellut jo synnytyskanavassa jonkin aikaa, mutta virkosi kuitenkin ja löysi lopulta nisällekin. Nyt tuntuu, että ei lopeta imemistä millään ja on roteva poika. Mutta tätä täytyy seurata nyt hieman tarkemmin.

Aikamoinen katras ja aikamoinen homma. Rieha oli ihan loistava, se tiesi heti mitä pennuille piti tehdä ja puhdisti ja nuoli ne puhtaaksi suorastaan raivoisasti. Se oli muutenkin tosi rauhallinen ja kaikki paitsi vika pentu tulivat maailmaan ihan muutamalla ponnistuksella. Oli tämä itsellekin uusi ja uskomaton kokemus, onneksi Erja oli paikalla. Ja on     ne ihania, voi noita pieniä tassuja ja häntiä! Ja maiskutusta kun ne tyytyväisena ruokailevat. Riehakin on silminnähden ylpeä lapsistaan, se suhtautuu tähänkin hommaan yhtä suurella intohimolla kuin kaikkeen muuhunkin. Ihanuutta!

Tässä vielä perhepotrettia



11 kommenttia:

Milla Mäkinen kirjoitti...

Onnea paljon pennuista! Liekkö minun eilinen päiväuneni seitsemästä hauskan värisestä pennusta enteillyt tätä. :D Kovasti olen Riehan pentuja odottanut. Suloisia ovat mokomat. <3

Kati kirjoitti...

Voi miten kiva oli täältä lukea tarkempi selostus! Hauska katsoa noita painoja, kun muistaa vain Moskan sisarusten painot välillä 350g-500g :D
Onnea pennuista! Jatkossa toivotaan paljon kuvia :)

Elisa kirjoitti...

Ihania pentusia! Onko kaikki jo varattu?

Sonja K. kirjoitti...

Ihania! <3 Onnea hienosta katraasta! :-)

HeidiU kirjoitti...

onnea pentusista!
mie sanoisin et pentu on vaan erivärinen ruskea, ei fawn (eli lila). Kurkkaa esim. weimareiden pentukuvia, pigmentin ja värin pitäisi olla melkolailla erinäköistä ja noh, lilaa :)

N_ kirjoitti...

Onnea pennuista vielä tätäkin kautta :) Onpa söpöjä kuvia! Niin hellyttäviä pikkuisia. :)

noora salminen kirjoitti...

Onnea pennuista! :)

Hanna kirjoitti...

Paljon onnea pentusista! Ihanan suloisia <3

Satu kirjoitti...

Paljon onnea pennuista! Sieltähän tuli melkoinen värisuora :) .

Laura M kirjoitti...

Onnea pennuista. Mukavan tasainen sukupuolijakauma. Hoitakaa pentusia rakkaudella. Jo noita pienenpieniä voisin tuijotella pentulaatikossa tunteja ja vielä ihanampaa seurata mitä niistä kasvaa.

Riikka kirjoitti...

Kiitos kaikille, bloggerin komenttisysteemi on vähän myöhässä. Mutta on ne vaan suloisia!!