tiistai 29. tammikuuta 2013

Tokoa ja rairai-agia!

Eilen treenailtiin treenisuunnitelman tokot Peurungan parkkiksella lenkin jälkeen. Ihan hyvin pystyi ulkona treenaamaan, kun pakkasta ei ollut pahasti ja lunta maassa sen verran, ettei ihan jäällä joutunut tekemään. Treenissä oli:

 Ohjattu: Alkuun kaaria, eli kapulat melkein samassa tasossa. Vietiin kapulat yhdessä ja laitoin sen suoraan merkille. Haettiin vuoronperään kumpaakin suuntaa ja käännökset oli tosi hienoja. Näistä palkkasin suoraan nostoista lelulla. Loppuun tehtiin sitten yksi oikean haku, joka tehtiin luovutukseen saakka. Otin avuksi yhden merkin, sen kiertämällä R tuli suoraan. Hyvä luovutus ja vahvisteltiin niitä vielä pari erikseen. Ilman törppöä meinasi jäädä vinoon, törpön kanssa korjasi hyvin. Loppuun vahvistelin vielä merkkiä erikseen.

 Zeta: Ensin pelkkää kävely/käännöstreeniä ja minusta se sujui tosi hyvin. Sitten tein treenin, jossa tehtiin vuorotellen jokainen jäävä ja kävelinkin kierroksen jälkeen koiran ohi. Tarkoituksena siis saada sitä enemmän kuulolle, koska meinaa herkästi ennakoida seuraamiseen lähtöä. Kerran jouduin uusimaan kävelyn, sen jälkeen pysyi hyvin vaikka liikuin ympärillä. Täma kun sujui ja olin palkkailut stopeista, niin liitin mukaan seuraamisen. Ja lähdöt oli heti paljon korrektimpeja, malttoi odottaa ihan sitä sivu-käskyä, ennen kuin lähti liikkeelle. Tosi hyvä treeni, tehdään jatkossakin!

 Luoksetulo: Parkkis oli ehkä hieman liian liukas tähän, joten ei tehty kauheasti stoppeja. Muutamat kuitenkin kiertojen kautta ja yksi suora eteentulo.

 Tuike teki myös ohjattua ja se oli aika pätevä. Haki isojen koirien kapuloita ihan tosissaan ja merkillekin osasi mennä monta kertaa. Lisäksi sille vähän seuruuta, jossa pujoteltiin törppöjä. Hauskuus!

 Tänään oli Riehan agitreeni, joka näytti tältä:


Eka kierros tuli videolle ja se meni näin. Kertoo varmasti enemmän kuin tuhat sanaa :D. Tämänhän oli tarkoitus olla sellainen hieno agilityvideo, jossa minä liikun kuin gaselli ja koira ohjautuu kuin unelma...

 

No joo, Riesku oli hieman liekeissä, mutta saatiin me oikeasti onnistumisiakin :D. Ja koirahan tekee tasan niin kuin se on opetettu. Irtoaa hyvin, mutta kääntyy vähän vähemmän hyvin. Päälle ehtii vielä komentaakin, kun ei tule selkeää ohjausta. Ja loppupeleissä asiat ratkaistaan ihan itse, jos ei ohjaaja osaa.

Aloitus sujui hyvin läpi treenin, siihen oli tosi tyytyväinen. Ja pituuden se nähtävästi osaa ihan mistä vaan ;). Käännös ennen ekaa putkea meinasi tuottaa ongelmia, lähinnä siis tuon ekan kierroksen jälkeen, kun Rieha oli päässyt siihen makuun, että matka jatkuu. Tosi tiukalla käskytyksellä ja aikaisella kääntymisellä sain sen taas kuitenkin kääntymään. A:kin parani tuon ekan kierroksen jälkeen, ei ollut enää niin sinkoamassa sieltä. Ja loppupeleissä saatiin myös tuo putkeen meno onnistumaan, kunhan vaan liikuin rohkeasti. Lopun takaaleikkaus oli ehdottomasti treenin vaikein asia, Rieha lähtee niin kovin helposti kiertämään minun liikkeen myötä. Loppupeleissä siitäkin yksi onnistunut toisto.

 Ei ole helppoja tuollaiset vauhtiradat, mutta hauskaa oli :D. Pihalla vielä tokoiltiin:

Seuruun askelsiirtymät ja tempon vaihdot: Aika kivaa menoa. En palkannut, jos roikkui jalassa, niin nopeasti jätti sen pois. Hitaassa kävelyssä oli erinomainen meno, eikä se koittanut istua ollenkaan. Oisinko nyt vihdoin löytänyt sen sopivan temmon?

Zeta: Tehtiin eilisen treeniä, eli Rieskun piti pysyä paikallaan, vaikka menin ohi. Saatiin ihan extrahyvää häiriötäkin, kun ohikulkevat koirat meni ihan vierestä ja pääsin kerran puuttumaan pieneen kääntymiseen. Sen jälkeen sujui tosi hyvin.

Jätöt: Satunnaispalkkaa pelkästä jätöstä, hyvä ilme, ei meinannut yhtään kehitellä omia juttuja. Toivottavasti tämä treeni tuottaa tulosta!

2 kommenttia:

Milla Mäkinen kirjoitti...

En voi muuta kuin ihailla sun ja Riehan työskentelyä! Ihan vaan sen takia, että musta tuntuu usein, että mun koira karkaa lapasesta. Sulla on Rieha näköjään paljon kekseliäämpi ja vilkkaampi ja silti olet saanut siitä hyvin paljon irti. :)

Riikka kirjoitti...

Heh, kiitos :).

Mutta vaikka Rieha on vilkas, niin se ei keskity mihinkään epäolleelliseen, ainoastaan siihen treenaamiseen. Itse asiassa noin paljon tarjoavan koiran kanssa on todella helppo tehdä, sen kun poimii ne oikeat toiminnot ja vahvistaa niitä. Eikä tarvitse motivaation kanssa tapella :D. Toki agility vaatii paljon ohjaajalta noin nopean koiran kanssa ja siellä Rieha on tietysti vähän eri fiiliksessä, vaikka tekee esim. tokoakin täysiä. Minä en ole aksassa erityisen hyvä ja lisäksi olen vähän laiska opettamaan koiralle agilityjuttuja, kun vertaa esim. tokojuttuihin.