lauantai 5. tammikuuta 2013

Kehikkokontakteja ja tokoa

Tänään taas mukavat treenin porukalla JATtilassa. Tosin suurin osa jutuista tehtiin Rieskun kanssa kahdestaan.

Saatiin Annalta lainaan kehikot kontaktien ylösmenon opettamiseksi "laatikkomenetelmällä" ja alettiin ajamaan niitä sisään. Istuin kehikon viereen ja naksuttelin ensin kaikesta kehikkoon liittyvästä. Riehalla meni n. 5 toistoa, että se seisoi kehikossa kokonaan. Siirryin saman tien sitten palkkaamaan kehikon ulkopuolelle, eli että saisi sen kehikosta hyppäämisen heti esiin. Sitten vapauttelin sitä kummastakin suunnasta kehikkoon ja palkka lensi aina ulkopuolelle. Tosi nopeasti R hiffasi idean ja juoksi jo vauhdikkaasti kehikon läpi. Ei vaikuta ollenkaan hullumalta idealta tämä, varsinkin kun on tuollainen superälykkökoira, joka hiffaa heti.

Tokohommiakin tehtiin. Aloitettiin eilisen murheenkryynillä, eli metallilla. Ei paljon kelpiä eilinen painanut metsku nousi todella hienosti ja laukalla mentiin. Sitten otettiin toinen murheenkryyni, eli ohjattu. Haettiin eka se vasen, joka ei eilen noussut ja sitten vielä oikea. Kummassakaan ei mitään ongelmaa. Minä syytän kyllä nyt sitä Laukaan maneesin *askaa (ja kirjaimellisesti kun on maneesi :D) pohjaa kaikista eilisen ongelmista, tänään Riesku teki taas varmaa ja hyvää työtä. Palkkailin vielä merkistä erikseen, kapulat oli häiriönä.

Seuraamisessa koitin palkkailla korrektimmasta paikasta ja takaa, lisäksi varmistelin perusasentojen suoruutta. Ehkä parani? Loppuun otettiin vielä luoksetuloja putken kautta ja koitettiin saada eilisen liikkurin käskyihin reagoiminen esiin. Rieha ilmeisesti aavisti suunnitelman, tai yksinkertaisesti malttoi ajatella enemmän, koska liikkuri ei saanut sitä kertaakaan lankaan. Sen päälle se teki vielä tosi makeita stoppeja, eli ei valittamista.

Ai niin, treenasihan Riehan myös näyttelyesiintymistä Raisan kanssa, se nimittäin tekee näyttelydebyyttinsä ensi viikonloppuna. Saa nähdä miten käy, kunhan se H tulisi niin se riittäisi ja valion titteli olisi taas askeleen lähempänä! Jännää!

Tuike käväisi myös tokoilemassa. Tehtiin seuruuta (innokasta, paikkakaan ei paha), liikkeestä istumista (aika hyvä, pikkaisen menee vinoon istuessa, mutta muistaa kyllä liikkeen), luoksetuloa (suora luoksari, iloinen ja reipas), ruutua (osaa mennä ruutuun hienosti, mutta stopin kanssa on niin ja näin, eli sitä koitin vahvistaa, taas kerran) ja hyppynoutoa (tosi pätevä). Mummukoira on hieno!

Ei kommentteja: