keskiviikko 24. elokuuta 2011

Kylläpäs nää onkin taas treenannu

Kai se menee niin, että kun pitäisi tehdä muuta (pakata!!!), niin tekeekin jotain muuta (treenaa).

Aamusta ajeltiin hallille. Tarkoituksena oli tehdä ihan simppeleitä juttuja eli ei mitään rataa. Rieha aloitteli pujottelulla, johon laitoin verkot ja keskelle ohjurit. No, sehän tuli ohjurien yli joten lykkäsin niidenkin sivulle verkot. Tässä vaiheessa saatiin apua, sillä Räsäsen Minna sattui olemaan paikalla ja katseli menoa. Minnan neuvoilla työstämällä pystyi ohjurien kohdalta ottamaan verkot kokonaan pois. Tärkeimpänä neuvona se, että annan koiran itse tehdä töitä enkä häsää, koska se osaa...

Minna teki vielä Riehan kanssa neljällä kepillä pelkkiä ohjureita. Alkuun R loikki ja koikki ohjurien yli, mutta loppuviimein pari pääsi siihen, että Rieha teki neljää keppiä yhdellä ohjurilla eli suurin osa ihan ilman apuja. Ja se oikeasti ajatteli tekemistä, oikein näki kun lamppu syttyi. Tosi ihanaa oli saada kokeneempi ihminen katsomaan, itsekin rohkaistuu nyt menemään eteenpäin, koira kyllä osaa!!

Lisäksi tehtiin Riehan kanssa kontakteja. Puomia kokonaisena ja se meni itse asiassa aika hyvin. Hieman se himmaa lopussa, mutta hakee 2on 2offia tosi itsenäisesti ja hyvin. Kokeiltiin vielä samaa A:lla, mutta sen jyrkkyyden takia R ei vielä osaa niin hyvin stopata, vaan menee yli. Heti samantien sen kyllä hyppää takaisin ja ottaa 2on 2offin. Mutta ideaa sillä on!

Vimpsin kanssa tehtiin puomia, jonka jälkeen oli mutkaputki. Eli puomilta putkeen ja taas puomille, vauhtia ja tarkkuutta kontakteihin. Hyvä vauhti sillä olikin. Lisäksi tehtiin pujotteluun eri kulmia ja loppuun vielä huvituksena pussia. Pussi oli joskus sen suuri inhokki, mutta nykyään se rakastaa sitä eli siihen oli hyvä päättää.

Tuike teki vielä pihalla vähän tokojuttuja. Naksuttelin sille seuraamisen oikeasta paikasta ja lisäksi tehtiin luoksari stoppeja jotka meni kivasti. Päälle muutama istuminen, jotka sujui hyvin.

--------------------------------

Illalla ajettiin vielä toisen kerran Killerille, jonne tuli pari tuttua collieihmistä seuraksi. Teemana tokoilu, mukana Tuike ja Rieha.

Rieha aloitti:

Seuraaminen: Avustaja naksutteli oikeasta paikasta, ensin paikallaan siirtymisistä, sitten suoralla. Yritys on hyvä, jaksaisi vaan tuota työstää. Ilme makea!

Liikkeestä jäävät: Maahanmenossa jouduin ekalla kerralla antamaan kaksoiskäskyn, kun vierestä meni juuri auto ja ei vissiin kuullut. Uusinta oli ihan nappi. Seisominen oli perusettiä, ei niin täpäkkä kuin toivoisin, mutta ei paha. Tämäkin pitäisi nyt treenata kuntoon (ruoskii itseään).

Luoksetulo: Ekalla ihan sairaan hyvä vauhti ja eteentulo, mutta ennakoi lähtöä nanosekunnin. Seuraavalla kerralla ennakoikin jo ihan kunnolla, eli palautus siitä takaisin. Jätin istumaan, kävelin kustumispaikalle, josta takaisin ja pallo palkaksi pelkästä istumisesta. Pitäisi muistaa siitäkin palkata. Otettiin kolmantena kokonainen luoksari ja se oli minusta valehtelematta kympin suoritus, sivulletuloineen.

Tuike teki sitten:

Paikkamakuu: Collien vieressä. Ekalla kerralla nousi perään, palautin ja makasi hyvin. Tokalla kerralla aivan nappijättö ja makasi todella hienosti koko ajan. Sivulla maahanmenoa vahvistelin vielä erikseen, koska tuntuu että jos ei siinä ole kuulolla, niin ei ole sitten jätössäkään kuulolla.

Metalli: Oikein kivaa menoa, palkkailin vaihdellen joko pelkästä nostosta tai sitten sivulle asti tuonnista.

Liikkeestä istuminen: Miten voikin olla taas niin vaikeaa!! Nyt ei mennyt maihin, vaan jäi seisomaan ja sai ihan oikeasti jankata ennen kuin alkoi sujumaan. Tämän liikkeen onnistuminen on minulle ihan mysteeri, se saattaa tehdä 50 oikeaa toistoa ja sitten yhtäkkiä on ihan pihalla...

Kaukot: Taas naksutellen yhdestä siirtymästä. Ok meno, muutama kaksoiskäsky tuli.

Seuruu: Loppuun kissanruokapalkalla. Ilme ok, kerran jouduin ärisemään kun alkoi himmaamaan edessä ollutta koiraa kohti mentäessä.

------------------------------

Tämä muutto on muuten jotenkin sekoittanut koirien päät. Tai siis Rieha nyt on ihan normiseko, se koittaa koko ajan kaivella muuttolaatikoista kaikkea hauskaa purtavaksi, sen lisäksi se rikkoi yhden lainapatjan syömällä siihen reiän. Mutta Viima. Se on nyt kaksi kertaa yllättetty pää biojäteastiassa, se avaa ovet ja syö sieltä tyytyväisenä. Sen lisäksi sekin on pöölinyt tavaraa muuttolaatikoista, tosin vaan koirien omia leluja. Päälle vielä Tuiken eilinen itsemurhayritys auton ikkunasta hyppäämällä, niin avot, sekaisin ne on. Vähintään yhtä paljon kuin omistajansakin....

Ei kommentteja: