sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Treenejä

Illasta suunnattiin taas Doggielle treenaamaan kera Jennyn, Annan ja koirien. Tällä kertaa mukana Tuike lisäksi myös Rieha. Ajattelin, että sille tekee hyvää vähän päästä näkemään ja tekemään, toki jalan huomion ottaen.

Rieha tunnisti paikan heti ja vire nousi kattoon. Olikin erinomaisen hyvää treeniä sille odotella reunassa ja katsella. Se opetteli myös olemaan kevythäkissä. Metallihäkissä osaa olla, mutta kevythäkkiä on testannut vain kerran ja silloin se pyöritteli sitä eteenpäin n. 5 metrin matkan. Samaa yritti nytkin, mutta kielsin ja tolpattiin häkki niin, ettei se enää liikkunu. Niin se vaan sinne rauhoittui ja uskoi kiellot aikasta hyvin. Sai se sitten treenatakin:

Seuraaminen: Sivulle tuloja ja vähän pidempää pätkää. Oikein hienoa menoa. Pidemmälläkin pätkällä paikka pysyy ja ilme on hieno.

Nouto: Kapulan pitoa, pientä mälläystä oli havaittavissa, eli piti vähän rauhoitella. Vire oli aika korkea. Erikseen sitten kapulan heittoa ja palkkausta kontaktista. Sai kerran hakea kapulan, joka oli kivaa. Eteen piti ohjata ja meinasi tässäkin mällätä jonkin verran.

Luoksetulo: Lyhyellä matkalla eteentuloja. Tuntuu että idea on ihan kivasti mielessä.

Seisomiset&Maahanmenot&istumiset: Näitä tehtiin sivulla (i-m-i), pelaa erinomaisesti. Edessä tehtiin nameja heitellen seisomisia ja maahanmenoja, joissa hyvät heittäytymiset.  Lisäksi vielä kaukoja (i-m-i). Pelaa kivasti reippaan metrin matkasta. Kaukot on muutenkin edistyneet, jumpaten onnistuu s-m-s jo aika hyvin hissinä.

Loppuun Rieha sai vielä rämäytellä keinua. Keinu olikin täällä todella kovaääninen, koska siinä ei ollut ollenkaan mitään pehmustetta päässä. Pipsa teki keinua ensin ja Rieha joutui katsomaan häkistä. Olikin sitten totaalinen ylläri millaisella vireella se keinulle meni, oli nimittäin ihan raivoisana. Onko se sitten jo niin hyvin ehdollistunut rämähdykseen, että kierrokset menee tappiin pelkästä näkemisestä, mene ja tiedä.

Hienosti se sitten rämäytteli. Jossain vaiheessa tuli pieni ahdistus ja penne hyppi nuolemaan naamaa, eikä oikein pystynyt tekemään. Tuntui, että vieressä tehnyt Pipsa vähän ahdisti. Riehaa meinaa ärsyttää jos joku on liian lähellä hänen tehdessään ja sen tekisi mieli vähän sanoa, mutta tietää että ei saa, jolloin tulee tuo mielistelyefekti. Vaikutusta saattoi olla myös sillä, että Pipsa ja Tuike vähän rähisivät toisilleen, plus että Riehalla ja Pipsalla oli vähän jotain tuijotusjuttuja jossain vaiheessa. Hyvin se kuitenkin sieltä taas nousi ja teki vielä muutamat ylösmenon kontaktit naksutellen.

Penne oli kyllä kovasti väsynyt kotiin mentäessä. Huomaa ettei ole tehnyt kovinkaan paljoa ja vaikkei nytkään tehnyt kuin ihan lyhyitä pätkiä, niin pelkkä seuraaminen väsytti lapsen ihan reporangaksi.

Tuike teki sitten. Silläkin oli oikein kiva treeni ja hyvä mieli jäi.

Hyppynouto: Kivaa menoa ja otin vielä tuolin sivulle avustamaan tiivistä luovutusta. Hyvin pelasi.

Luoksetulo: Taidettiin tehdä pelkkiä maahanmenoja, ok. Sivulle tuloon otin tähänkin tuolin avuksi ja se tuottikin alkuun ihan omanlaisia variaatioita sivulle tulosta. Pikkuhiljaa löytyi kyllä se oikeakin paikka.

Kaukot: Hienot!! En oikeasti usko, miten hyväksi nämä on viime aikoina menneet. Tehtiin kaksi litaniaa n. 5 metrin matkasta, eikä etenemistä tullut. Erityisen upea on s-m-hissi, T menee ihan paikaltaan. Wau!

Liikkeestä istu: Yksi koemainen, joka oli hyvä. Ihan hinasen menee vinoon istuessaan, mutta suorittaa nopeasti.

Seuraaminen: Vire oli kohdillaan ja hyvää menoa! Tehtiin sekä käännöksiä, että vähän pidempää pätkää ja tykkäsin.

Paikkamakuu: Nousi kaksi kertaa ihan peräkkäin. Ihan ihme pöllöilyä, oliko vire liian korkea vai mitä. Toisen palautuksen jälkeen makasi taas ihan ongelmitta.

Ei kommentteja: