tiistai 22. helmikuuta 2011

Paketiton elämä alkakoon!

Rieha kävi taas eilen eläinlääkärissä varvasta näyttämässä. Toivottavasti viimeistä kertaa! Ja paketti otettiin pois, jee!

Seuraavanlainen ohjeistus saatiin:

Rieha käyttää jalkaa hyvin paketin kanssa ja varaa jalalle hyvin myös paketin poiston jälkeen. Murtunut avrvas ei enää ole merkittävästi aristava ja murtumalinjan yli tuntuu kiinteää uudisluuta. Taivuteltaessa murtumalinja on tukeva ja varvaslinjan taipuvuus on alkanut jo hiukan palautua. Röntgenkuvassa murtumalinjan yli kulkee molemmissa suunnissa tarkasteltuna uudisluuta, joka alkaa jo kalkkeutua. Paraneminen on jo hyvässä alussa ja jos paranemisen tahti etenee samaa tahtia, varvas on kuukauden päästä normaali ja kestää tällöin normaalia liikuntaa. Varvas saattaa olla kuitenkin olla vauriokohdasta muita varpaita paksumpi useamman kuukauden ajan. Varpaan asento on normaali tai lähes normaali, joten varpaan ei pitäisi jatkossakaan aiheuttaa ongelmia.

Paraneminen on kuitenkin vielä kesken. Lastaa jalassa ei tarvita, mutta varpaalle ei yksinään saa kohdistua koko takajalan kuormitusta. Sisällä ja tasaisella lattialla tassua ei tarvitse enää suojata. Aina ulos mennessä tassu täytyy kuitenkin suojata kunnolla, koska epätasainen alusta, kivet, jäätiköt ja lumikokkareet vauroittavat varvasta. Tassuun kannattaa laittaa esim. ohut sukka + fleece- tai villasukka ja päällimmäiseksi lasten kurarukkanen. Ohut pehmeä lumi on paras kävelyalusta, jäätiköitä kannattaa välttää. Lenkit pidetään vielä melko lyhyinä (10min) vielä parin viikon ajan, sen jälkeen liikuntaa voidaan lisätä parissa viikossa normaaliksi. N. kuukauden verran kuljetaan ulkoillessa remmissä.

Rieha on selkeästi ihan innoissaan paketittomasta elämästä ja virtaa riittäisi. Ihanaa että pikkuhiljaa saa alkaa tekemään jo jotain, eikä paketin kastumisesta tarvitse enää huolehtia.

Ei kommentteja: