sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Mallioppimista piirinmestiksissä

Riehan kanssa vietettiin sunnuntaipäivä katsomassa Keski-Suomen kennelpiirin tokon piirinmestaruuskisoja. Hienoja koiria siellä olikin ja hyviä tuloksia tahkottiin! Laukaan kisaryhmäläisistä osaksi koostuneet joukkueet veivät hopeaa ja pronssia joukkuekisassa. Ja meitäkin koulutelleet Hanna sekä bc-Kit, veivät hienosti piirinmestaruuskullan kotiin. Kiva tietää treenaavansa taitavien koirakkojen kanssa, vaikka oma kokeilu jäikin nyt väliin. Mutta ehkäpä Rieha vähän otti taitavista mallia, tosi tarkkaan se seurasi mm. noutojuttuja. Ja Hannalta saatiin hyviä pentutokovinkkejä, joita voidaan lähteä soveltamaan.

Riehalla oli siis kaikinpuolin superkiva päivä. Oltiin paikalla lähes viisi tuntia ja se kävi vaan välissä ottamassa autossa tirsat ja jatkoi taas riekkumista. Ihanaa oli taas nähdä miten reipas se on! Kaikki ihmiset moikkailtiin ja pussailtiin onnellisena, vähän sai vieraat kylläkin varoa, ettei pussaileva kelpie nappaise samalla ihan pikkaisen nenästä naskaleillaan ;). Vieraat koirat ei jännänneet yhtään, häntä pystyssä moikkailisi niitäkin. Pari hauskaa pentua tavattiin myös ja niiden kanssa olisi ollut ihana painia! Leikki ja kontakti minuun sujui kentän laidalla hienosti, tosin lelut oli jääneet kotiin, joten Rieha leikki mm. lompakolla, avainnipulla ja avainnauhalla. Kaikista se piti hyvän otteen ja tarjosti ärräten revittäväksi. Ärräysäänet sai lievää huvitusta aikaiseksi, on se vaan hurrrja!

Ihanaa oli myös nähdä se, miten hyvin se rauhoittuu hässäkässä. Minkäänlaista piippamista tai levottomuutta ei ollut havaittavissa ja katseli pitkät pätkä hommia tyytyväisenä sylistä. Saman tien oli kuitenkin taas valmis leikkimään kun maahan pääsi. Hieno pentu siis ja helppo sen kanssa on mennä.

Tässä pari kuvaa pennestä mestiksissä:





Ei kommentteja: