lauantai 18. syyskuuta 2010

Agirataa ja tokojuttuja ja -videoita


Rakensin Riehalle tänään taas ruudun pihaan. Huumaa-siskon blogissa oli taas niin hieno video, että pakko oli testata samaa Riehan kanssa. Eli alkuun vaan naksuttelin kun sattui menemään ruutuun. Hirmuisen hyvin se sitä alkoi hiffaamaan, niin paljon se kuitenkin juttuja tarjoaa. Sitten päätin kuitenkin ottaa pari perinteisempää ruutua lelun kanssa, eli narupallo yhdessä ruutuun, pentu sylissä pois (ei kauhean helppoa kun se narupallo jäi sinne) ja sitten lähetys. Hirmuisen hienosti se juoksi, ruudussa pallo suuhun ja täysiä minun luokse revittämään. On se vaan pätevä neitokainen ja into on aivan hirmuinen.  Luettuani tänään taas tiivistelmiä Korrien koulutuksesta niin voipi kuitenkin olla että lähdetään ihan näyttöruutu-linjalle, toinen tapa olisi tietty sitten ihan tuo naksuttelu. No, laitetaan se mietintämyssyn alle...
Sitten otettiin vähän vauhtinoutoa tunnarikapulalla. Tajusin kyllä itse, että voisin tehdä vieläkin ennemmin ihan puhdasta vauhtinoutoa, esim. vaihtamalla ihan lennosta leluun tai namiin. Nyt Rieha toi kapulan ihan käteen saakka ja irroitti vasta käskyllä. Eli voisi enemmänkin pilkkoa osiin. Mutta vauhti on hieno kumpaankin suuntaan, eikä pureksi kapulaa. Edelleen ei voi kuin ihmetellä tuon lapsen fiksuutta. Loppuun vähän seuraamisen imuttelua. Videokamera kuvasi nämä treenit ja siitä näkyi että jonkin verran palkkaan vinosta asennosta. Eli tarkempi saa olla. Se on vaan vaikeaa kun pentu on niin innoissaan, repii ja puree sormia ja tunkee sellaisella intensiteetillä kiinni jalkaan. Voi sanoa, että mulla on jokaisen treenin jälkeen verta vuotava naarmu jossain päin käsiä... Tässäpä videopätkää, omaa kömpelyyttään voi taas vaan ihmetellä:


Koko porukalla suunnattiin sitten agiliitelemään. Tuike ja Rieha pääsivät kumpikin leikkimään putkissa. Tuike oli aivan intona, se teki Veskun kanssa kahdella putkella kahdeksikkoa, aina päätä vaihdelleen. Sen enempää sillä ei vielä uskalla ottaa. Ja Riepotin taas... Voi sanoa, että neitokaisen vauhti tulee varmasti olemaan aikamoista kun pääsee kunnolla aloittelemaan treeniä. Ennen tämänpäiväistä se oli tehnyt ehkä viisi toistoa kutsuen putkella. Nyt otettiin ensin hieman kaarevalla putkella suoraan putkeen lähetystä ja voi vitsi että se imi pientä, ulos tultiin aikamoista kyytiä. Lisäksi vielä pari u-putkella, eikä edelleenkään mitään ongelmaa. Ja voi että sillä oli hauskaa, meinasi tulla aikamoiset hepulit.

Viima pääsi tekemään radanpätkää. Suunnittelin sen kanssa sellaista että jätettäisiin tokoilut nyt vähemmälle ja koitettaisiin käydä tekemässä agissa kerran tai pari viikkoon ihan pelkkää ratatreeniä ja mahdollisimman kisamaisesti. Mukaan valmistelevat jutut ja loppuun superpalkka. Jospa sitä kautta saisi sille (ja lähinnä itselle) rakennettua kisavarmuutta. Tänään tehtiin tälläistä pätkää:

Ekalla kerralla muuten hieno ja puhdas rata, mutta 5-hypystä tuli ohi. Otettiin vielä toinen uusinta ja taas ainoa virhe samassa kohdassa. Se oli pakko sitten vielä ottaa erikseen ja tajusin että blokkasin kummallakin kerralla sen hyppyradan, seisomalla 5-hypyn takana. Kun jäin sen sivulle niin Vimps hyppäsi tosi hyvin, mutta ihan älyttömällä loikalla. Eli pitäisi muistaa että iso koira tarvitsee tilaa, varsinkin kun Viima ei ole mikään sähäkin kääntyhä. Muuten olin tosin tyytyväinen ratoihin, Viima teki innolla ja vauhti oli oikein hyvää. Ei yhtään tökkäisyä ja kesti tuolla 5-hypyllä korjaamisenkin. Hyvä fiilis!

Ei kommentteja: