maanantai 27. syyskuuta 2010

Keppijälki, tokojuttuja ja syyskuvia

Aamusta suunnattiin Ladun majalle hommailemaan ja saatiin Raisa ja Naru seuraksi. Viimalle kävin tallaamassa jäljen ja muut tytöt teki tokohommia. Olipa muuten kylmä, lämpötila taisi olla jotain 5 astetta. Niin se vaan talvi saapuu...
Viiman jälki oli n. 200 metriä pitkä, kangasmetsässä. Jälki vanheni n. tunnin verran. Päätin tehdä oikein kunnon keppijäljen että saataisiin ilmaisuja treenatuksi. Jäljelle tuli yhteensä 10 keppiä, joista kuuden alla oli purkin kansi. Pelkkä kansi sen takia, ettei jäjestäisi purkkien hajussa. Palkat tulivat koko ajan taskusta ja se toimi todella hyvin. Viimalla oli tosi hyvä vire lähdettäessä ja se nosti jäljen varmasti. Se ajoi koko jäljen erittäin hyvällä intensiteetillä, koko ajan nenä maassa. Kaikki kepit, joiden alla oli kansi löytyi hienosti ja ne myös ilmaistiin hienosti. Yhdestä meni muutamalla metrilllä ohi, mutta kiersi hienosti takaisin ilmaisemaan. Eli varma meno läpi jäljen. Neljästä kannettomasta kepistä ilmaisi yhden, eli kolme niistä jäi metsään, enkä jäänyt niitä vaatimaan vaikka periaatteessa tiesin missä ne oli. Täytyy vaan häivyttää noita kansia enemmän, niin varmasti ilman niitäkin olevien keppien ilmaisu paranee. Kokonaisuutena todella tyytyväinen Viiman tekemiseen, selkeästi oli ihan Hommissa ja jäljesti varmasti.
-------------------------------------------------------
Rieha tokotteli seuraavanlaisia juttuja:
Ruutu: Raisan avustuksella pari lähetystä kunnon matkasta. Lelu ruutuun pentua hetsaten, takaisin ja lähetys. Ja voi elämä taas sitä vauhdin ja innon määrää! Hieman se joutui narupalloa etsimään ja taisi kaataa pari ruutumerkkiä, mutta päämäärä sillä on ihan selkeä. Saman tien kun lelu löytyy, niin se juoksee yhtä täysiä takaisin revittämään sitä. Lisäksi naksuttelin sille ihan läheltä muutaman kerran oikeasta paikasta.
Nouto: Puukapulalla vauhtinoutoa leluun. Vaikka narupallo on todella pop, niin sillä saa hetsata ihan kunnolla että vaihtaa kapulan. Ote on kapulasta tosi tiukka ja haluaisi revittää sillä. Vauhdilla se tulee kuitenkin ja narupalloon kun vaihtaa niin taistelu on hurjaa. Tässä otti peukalo taas vähän osumaa ja veri lensi... Vauhtinoudon lisäksi otettiin ihan vaan kapulan nostoa ja pitoa, sekin sujui tosi nätisti koska ote on niin varma.
Seuraaminen&sivulletulot: Ihan kuin sillä olisi vähän jo ideaa sivulle tulosta. Tekee sen tosi vauhdikkaasti, eikä tarvitse niin paljon apuja. Paikka sillä on tosi tiivis ainakin vielä, koitetaan pitää se sellaisena.
Seisomiset: Näitä naksuttelin aamulla jo sisällä, nyt sitten kentällä vielä muutama satsi. Käytän nyt aika voimakasta käsiapua, koska maahanmenot ja istumiset tulee niin helposti. Mutta pikkuhiljaa mennään.
-------------------------------------------------------
Tuike teki sitten:
Nouto: Ihan perustasamaanoutoa puukapulalla. Kiva into ja ok palautus.
Seuraaminen: Tökkäisyjä ja niistä kovasti palkkaa.
Sitten tehtiin koemainen ketjutus:
Ruutu: Hieno bongaus, hyvä stop ja man. Kohti kävellessä, ihan muutamaa metriä ennen käännöstä nousi ylös ja alkoi nuuskimaan. Käskin sen uudestaan maahan ja jatkoin kävelyä, pysyi hyvin. Sivulle tulo oli ok.

Liikkeestä istuminen: Hyvä.

Seuraaminen: Alku oli hyvä, mutta välissä paikan irtoilua. Ei muista tökkäisyjä kun tehdään pidempää pätkää, alkuu tarjoaa hyvin. Askelsiirtymissä parantaa paikkaa. Tein loppuun niin kauan, että spontaanisti tarjosi tökkäisyä, josta sai heti juosta loppupalkalle. Tarvitsee vielä töitä.

Ei kommentteja: