lauantai 17. tammikuuta 2015

Korvaeläin treenaa ja kisaa ykkösen arvoisesti

Taas on muutamat treenit takana. Keskiviikkona omalla porukalla Haukkuvaarassa. Riehalle tarkkuutta luoksetuloon, seuraamiseen ja ohjattuun. Ja kuulemma näkyy, että kuri on tiukentunut ja härvääminen vähentynyt :). Viimakin treenasi, edelleen porokoiramaisella innolla.

Torstaina nähtiin isommalla naisporukalla taas Haukkuvaarassa. Pari tuntia vierähti tehokkaasti ja olipa mukavaa. Rieha teki tunnaria liikkuroidusti (oma nousi heti, ei puremista), seuraamista (paranee, pitää vaan muistaa maltilliset kehut), zetaa (malttia, seuraamiseen ei keulita) ja metallihyppyä (hieno). Lisäksi tehtiin loistavassa lapsihäiriössä paikallaolot ja jumpattiin paikkamakuun aloituksia. Hyvä setti!

Perjantaina vielä viimeistelyt ennen lauantain koetta. Liikkuroituna ensin ruutu, jossa tuli leikkiinkutsuasento seisomisen sijaan eli se korjattiin. Muuten hyvä meno ja erilseen treenattiin vielä merkin paikkaa. Ohjatussa tehtiin kumpikin puoli ja varmistelin lähinnä suoraa luovutusta. Tunnari meni hienosti. Loppuun vielä paikkikset porukassa, niissäkään ei ongelmia, vaikka halliin ja suoraan piiloon pölähti räyhäävä bortsu. Hyvät viimeistelyt siis.

Tänään suunnattiin Varkauteen Anne Nokelaisen tuomaroimaan kokeeseen. Meinattiin nukkua pommiin, mutta ehdittiin kuitenkin. Evl:ssä oli 8 koirakkoa ja liikejärjestys oli sotkettu.

Pisteet ja selostukset suoritusjärjestyksessä:

Paikallaistuminen 10
Paikkamakuu 9.5: Rieha nuuski ihan pienesti, kun tulin piilosta. Sain muuten kaksi muuta koiraa maahan omalla käskyllä alussa, hieman nolotti...

Ruutu 9.5: Vauhti oli kova, mutta hieno merkki ja hyvät stopit. Puolikas lähti, kun Rieha taas nuuskaisi ruudussa maatessaan. Tuomari kommentoi, että on sillä kyllä melkoiset loikat ja niinhän sillä on :D.
Luoksetulo 9: Tuli isoilla loikilla, niihin nähden stopit hyviä.
Zeta 9.5: Seuraaminen keuli hieman lopussa.
Seuraaminen 7.5: Rieha oli ihan liekeissä, seuruu lähti askelsiirtymillä ja siitä lähti sellainen wii-ääni. Eli vire oli tosi kova. Välillä hyvää menoa, välillä keuli. Tuomari sanoi, että näkee että koira osaa, mutta nyt into vie järjen. Miinukset alun äänestä ja ajottaisesta edistämisestä.

Kaukot 6.5: S-I- vaihdossa tuli muutaman sentin eteenpäin, muuten tekniikka ok. Mutta viimeisessä vaihdossa katsoikin yhtäkkiä tuomaria, siihen siis tuplakäsky ja -2p.
Tunnistusnouto 9: Kerran meni omasta ohi, muuten hyvä. Kapulaa piti hyvin, eikä purrut.
Metallihyppynouto 9.5: Ekaa kertaa isommalla kapulalla, ihan ok. Takaisin olisi voinut tulla hinasen nopsemmin omaan makuun.
Ohjattu nouto 9.5: Saatiin oikea ja minusta se oli aika lailla hieno. Hyvä vauhti, tarkka merkki, hyvä nostoja luovutus.

Yht. 282.5p. 1-tulos, sij. 2/8

Tuomarointi oli tiukkaa, mutta oikeudenmukaista ja linjakasta. Varkauden halli oli nyt Riehalle vähän hankala, koska sisällä ei mahdu pyörittämään ja koska halli on keskustassa niin juoksutuspaikkoja ei ole. Päälle vielä järkyttävä liukkaus, niin ei paljon voinut kelpiä riehuttaa. Ja se kyllä näkyi ekassa setissä :D. Mutta tyytyväinen olin siitäkin huolimatta, Rieha on vaan niin hauska kaiken intonsa kanssa. Ja kyllä se malttikin sieltä tulee ja saadaan tuo seuraaminen taas kuosiin. Lupaan olla tarkka ja pitää kriteereistä kiinni, katsotaan sitten taas seuraavassa kokeessa.

Meillä on nyt viiden ykkösen putki evl:ssä, aika hienoo! Voi ehkä sanoa, että suoritusvarmuutta alkaa jonkin verran olla. Ja olipa kiva taas kisata!

Ei kommentteja: