perjantai 14. maaliskuuta 2014

Viikon treeneissä hyvää ja huonoa

Tiistaina oli Riehan agitreenien vuoro. Ne voisi tiivistää aika lyhyesti, eli ei vaan toiminut. Olin itse ihan poikki 12h työpäivän jälkeen ja Riehalla taas oli virtaa vaikka muille jakaa. Ja sen tietää, mitä siitä seuraa. Rieha on sen tyylinen koira, että sitä ei voi viedä vaan puolittain. Korostan itse aina asennetta kaikessa tekemisessä ja täytyy sanoa, että se puuttui multa kokonaan näissä treeneissä.

Rata oli ihan mukava, mutta ei selvitty sitä kuin ehkä kolme estettä kerrallaan. Unohdin sen ihan joka välissä. Lisäksi Rieha tuhmaili kontakteilla ja lähdöissä ihan huolella. Se myös puraisi mua kädestä, eli tosiaan oltiin niin eri sfääreissä tekemisen kanssa.
 
Jos jotain hyvää, niin putkien erottelu toimi hienosti. Ja putkijarru myös, eli Rieha kääntyi suorasta putkesta hyvin, vaikka edessä oli toisen putken pää. Niin ja kepit toimi hyvin.

Tämä kaikki tuli vielä videolle. Ajattelin, että ei tätä kannata julkistaa, mutta menköön. Oppia ikä kaikki ;). Kiitos Tiinalle videoinnista!



Mutta ensi kerralla toivottavasti hieman paremmin... Oikeastaan parasta aksaa oli se, kun otin Viiman ja Tuiken hämppäämään halliin lopuksi. Ne juoksi putkia ja kontakteja ja kumpikin oli ihan onnessaan. Semmoista rentoa hauskaa :).

Tokoiltiin myös ohessa ja se onneksi sujui paremmin. Treenailtiin zetaa. Riehalla oli taas selkeä ajatus siitä, että seuraamaan pitää lähteä heti kun lähestyn. Eli vahvisteltiin jääviä ja ohi kulkemista. Rikoin kaavaa myös niin, että saatoin kutsua seuraamaan vaikka 10m ohikävelyn jälkeen. Rieha tuntui taas skarppaavan, eikä vaan olettanut. Itse jäävät sujui hienosti.

Treenailtiin myös luoksetulon lopetuksia vinoista lähdöistä. Sitä kautta toivottavasti vahvistuu myös esim. ohjatun luovutuspaikka. Erityisesti oikealta vinosta tuleminen on Riehalle vaikeaa. Jätin sen kovasti vinoon ja alkuun avustin sitä suoristamaan itsensä. Muutaman avustamisen jälkeen alkoi itsekin suoristamaan ja oli tosi pätevänä.

Keskiviikkona aloitettiin maastokausi esineruudulla. Tallasin 30x40m ruudun ja vein sinne neljä esinettä. Tuike avusti tallaamisessa ja samalla se etsi kaksi esinettä kauhean pätevänä.

Rieha oli aikalailla huikea. Haetutin sillä kaikki neljä esinettä, aikaa meni varmaan 3 minuuttia. Yhden kerran suuntasin sen vähän väärin ja ajautui ulos ruudusta, mutta palasi sinne nopeasti. Etureunan esineet nousi eka, sitten takareunan. Nostot oli nopeita ja luovutukset kunnossa, kunhan sille ensin ärähdin yhden hanskan puremisesta. Mutta pätevää menoa oli!

Kotitreeneissä olen naksutellut Riehalle kaukoihin uutta tekniikkaa S-I-vaihtoon. Eli koitetaan nyt sitä pompun kautta, katsotaan osaanko opettaa. Muutama treeni on takana ja jotain ajatusta siellä on. Tuskin kuitenkaan ihan äkkiä saadaan tuota kokeeseen. Samoin pään paikka seuruussa on taas työn alla.

Tuikelle olen naksutellut rallyjuttuja, erityisesti takapään käyttöä käännöksissä. Se on vähän köpö leikatun jalkansa kanssa ja sen takia käännökset jää vähän puolitiehen. Jos nyt kovasti treenattaisiin ja jumpattaisiin, niin josko se takapää siitä paranisi. On kurja ottaa -10p. vähennys siitä, että takapää ei käänny kunnolla. Eteentulojen suoruutta olen koittanut naksutella myös, sekin on vähän haastavaa. Muuten avoimen meno on Tuikella aika hyvin hallussa.

Ei kommentteja: