maanantai 24. maaliskuuta 2014

Riehakkaiden pentumiitti vol1

Eilen vietettiin hauska päivä Riehan pentujen ja niiden omistajien kanssa. Paikalla oli Elisa&Terra, Katja&Riio, Laura&Nasta ja Laura&Fiini, eli 4/7 pennuista pääsi paikalle. Ikäähän niillä on nyt sen 14-viikkoa.

Oli erityisen kiva nähdä Terraa ja Riioa, joita en ole sitten luovutuksen nähnyt. Terra on edelleen sellainen mini-Rieha, ulkonäöllisesti ja luonteen puolesta. Riio oli edelleen se ihana Pantterimies, aivan supersosiaalinen iso poika. Se oli jo melkein Riehan kokoinen, saa nähdä miten iso siitä tulee.

Treenailtiin ensin pari tuntia Haukkuvaarassa. Pennut teki pentujuttuja ja täytyy sanoa, että on hirmuisen pätevää porukkaa. Siellä nähtiin mm. hienoja ruutuun menoja, melkein täydellisiä noutoja ja upeaa kontaktikävelyä ihmisryhmässä. Kaikki leikki aivan todella hyvin ja hakivat hienosti kontaktia omistajiinsa, mikä oli ihan mahtavaa. Vieras halli ei ahdistanut yhtään ja kaikki oli sosiaalisia ja reippaita. 

Asennetta tästä sakista löytyy ja Riehamainen työmyyräluonne puskee esiin. On ihan loistavaa kun 14-viikkoiset treenaa niin tosissaan, että oksat pois. Ihania!

Hallillla en kauheasti ehtinyt ottamaan kuvia, mutta tässä ihana Terra ja upea kontakti:


Tan-merkit puskee jo kovasti läpi
Rieha treenasi toki myös. Ekassa setissa tehtiin ohjattua. Haettiin kumpaakin puolta ja merkillä tehtiin häiriötä. Häiriö ei haitannut, merkki oli tosi hyvä. Oikea kapula nousi hienosti, mutta ekassa vasemmalle menossa meinasi mennä keskikapulalle. Korjasi kyllä ok ja uusinta onnistui, eli oli vaan ilmeisesti joku ajatushäiriö. Nostot oli hyviä ja nopeita ja sai tulla suoraan palkkaan.

Seuraamiseen tehtiin taas häiriötä. Ei edelleenkääm juuuri välittänyt, mutta seuruu keuli aika pahasti. Luultavasti tuo ohjatun juokseminen nosti virettä vähän liikaa. Loppua kohden se onneksi alkoi taas muistumaan mieleen.

Luoksetuloa tehtiin ensin putken kautta. Alkuun stopit oli hyviä, mutta innostuin ehkä vähän liikaa ja R varmaan vähän väsyi, jolloin seisominen alkoi mennä maahanmenoksi. Katjalta tuli hyvä huomio siitä, että menee maihin heti jos yhtään ennakoi. Loppuun tehtiin sitten pari hetsilähtöä, että varmasti oli vauhtia ja siitä sitten seisomista. Nämä pelasi hyvin, eli vauhdilla oli selkeä vaikutus. Ei pitäisi ahnehtia liikaa.

Toisessa setissä tehtiin ruutua. Ajattelin testata sitä, että ruudussa oli nameja. Hyvin Rieha niitä väisti, mutta sen takia se ei enää mennytkään suoraan ruutuun, vaan alkoi kiertelemään namien ympäri. Koska ei niihin saa koskea tai katsoa. Ei ehkä kauhean hyvä, tarkoitus olisi saada se menemään ruutuun suoraan ja täysiä. Joten namit pois ja loppuun pari helpotettua suoraa lähetystä, joista heti palkka.

Hyppynouto pelasi hienosti, tein yhden hetislähdön ja yhden koemaisen, ei ongelmia.

Loppuun otin sen kanssa vielä kaukojumppaa, zetan jääviä ja paikkaistumisen. Kaikki meni hienosti. Istumisessa oli hyvä ja varma ilme, ei puhettakaan maahanmenosta. Jäävät erotteli hyvin ja kaukojumpassakin muisti siirtää painoa.

Treenin jälkeen ajeltiin meille ja pennut sai juosta takapihalla sydämensä kyllyydestä. Harmi vaan, kun satoi vettä, niin kauhean hyviä kuvia en saanut otettua. Mutta hauskaa porukkaa ovatten, tässä todistusaineistoa:

Saatiin koko perhe samaan kuvaan, kertoo enemmän kuin tuhat sanaa...
Fiini, poseerauksen mestari
Fiini ja Terra vs. Riio
Riio ja Fiini
Selvä sukupuolileima?
Riio, iso mies!
Fiini
Nasta vaanii
Rieha vaanii takaisin
Nasta ja Terra, aika samalaisia :)
Rieha viihtyi sakin kanssa erinomaisesti ulkona, mutta sisällä sillä meinasi pariin otteeseen jo palaa käämi. Mutta fiksuja lapsia ne on, hoitotäti ja äippä on ylpeitä!

Ei kommentteja: