lauantai 22. maaliskuuta 2014

Viikon loppu tiivistetysti

Torstaina vedettiin Riehan kanssa pikatreenit kylmässä tuulessa ja lumessa. Ekana teemana oli ohjatun suunnat. Laitoin paikoilleen vaan haettavan kapulan ja otettiin vuorotellen kumpaakin puolta. Ajattelin, että välillä voisi tehdä näitä helpompia hakuja, että ei aina tarviisi ajatella keskikapulan poissulkemista niin voimakkaasti. Sellaista itsevarmuus-treeniä siis. Hyvin Rieha teki, ei mitään ongelmaa erotella puolia, vaikka tehtiin useampi peräkkäin toista puolta ja sitten vaihdettiin. Näistä annoin sen tulla noston jälkeen suoran leluun.

Erikseen treenattiin vielä luovutuksia, eli niiden suoruutta. Autoin avuilla alkuun, mutta sen jälkeen alkoi hyvin kääntämään itseään suoraan vaikka tuli vaikeasta kulmasta. Jos ottaisi tavoitteeksi sen, että se osaisi tulla suoraan luovutuasentoon vaikka minun selän takaa?

Seuraamisesta saatiin myös hyvät sulkeiset. Temmon vaihtoja ja pitkää suoraa, hyvä meno.

Muuta ei varmaan tehtykään, kun noissa tuli jo kylmä...

Eilen oltiin kisatokovuorolla, jossa saatiin aikaiseksi maino treeni häiriössä:

Seuraaminen: Appari häiriköi ja koitti saada Riehaa lankaan. Appari ei juuri häirinnyt, mutta ohessa ruutua tehnyt koira pisti pään pyörimään jonkun verran. Oli tiukkana ja peli loppui heti. Rieha skarppasi tosi hyvin ja lopussa tehtiin hienoa pätkää, vaikka appari häiriököi ja ihan vieressä teki pari muuta koiraa. Ja paikka oli korrekti, loppua kohden oikeastaan vaan parani.

Paikkaistuminen: Taas apparin kanssa, joka koitti saada liikkeelle. Riehalla oli hyvä ilme, näki että teki töitä. Iloiseen tule-kutsuun reagoi liikahtamalla, muuten oli tosi hienosti ja ei välittänyt esim. heitellyistä nameista mitään.

Ruutu: Ensin tehtiin paikan hakua eri puolilta. Aika helppoa Riehalle, tarjosi paikkaa tosi hyvin. Sitten kisamaisiin lähetyksiin. Hallissa oli tuplaruutu, eli kaksi ruutua vastakkaisissa reunoissa. Laitoin merkin ihan toisen ruudun viereen ja siitä siis piti juosta hallin toisessa päässä olleeseen ruutuun. Tämä oli Riehasta vaikea, ei mennyt merkille, vaan ruutuun. Näytin merkin ja vaikka sen jälkeen meni sinne, niin näki että ruutu oli sillä mielessä, meni niin pomppien. Merkin stoppi oli kuitenkin hyvä ja siitä ei ollut ongelmia mennä oikeaan ruutuun.

Appari häiriköi sekä merkillä, että ruudussa, R ei reagoinut. Eikä myöskään nuuskinut. Kävin palkkaamassa sinne hyvästä paikallaolosta.

Loppua tehtiin erikseen. Jätin maahan ja kutsuin siitä sivulle. En ottanut seuruuseen, vaan stoppasin ja palkkasin suoraan siitä kun tuli sivulle. Ehkä se vähän hillitsee keulimista.

Paikallaolot: Oli tarkoitus tehdä sekä istuminen, että makuu, mutta koska R meni istumisessa maihin juuri ennen paluuta, niin se sai tuplaistua. Onneksi palaute tuntui menevän perille, koska toisen istumisen teki ihan täydellisesti. Istuminen on niin maailman turhin liike nollata, toivottavasti oli vaan joku hetken häiriö...

Meillä oli eilen ja tänään kylässä Riehan lapsi Fiini. Niin suloinen tapaus ja kovin fiksu. Riehan kanssa ne paini kovasti menemään ja itsekseenkin Fiini osasi hillua aika tehokkaasti. Pystykorvat oli omia nihkeitä itsejään, tosin Viima jo ehkä vähän lämpeni, eikä Tuikekaan tänään enää niin paljoa ärissyt...

Tässä pari kuvaa äipästä ja tyttärestä:

Aikamoisen kaunis laps!




Huomenna meillä onkin Riehakkaiden pentutapaaminen, johon tulee neljä pennuista. Kiva nähdä kauempaakin tulevia :)!

Ei kommentteja: