torstai 14. maaliskuuta 2013

Pomppufiilis ym. treenipäivän elämyksiä

Tänään ajeltiin Pieksämäen HauHau-hallille treenaamaan. Annan kanssa matkattiin samalla kyydillä ja lisäksi paikalle tulivat Henna ja Raisa. Kaksi tuntia aikaa eli puoli tuntia per pää. Olin raapustanut treenisuunnitelmat paperille ja juuri ehdittiin tehdä ne kaikki. Huippukiva treeni kaikin puolin ja on aina niin mukava treenata hyvässä seurassa.

Rieha reenasi:

Ruutu: Teemana häiriö. Häiriö toteutettiin ihmisillä ja ylimääräisillä merkeillä. Henna meni seisomaan ruudun takareunaan, Raisa seisoi matkalla ja lisäksi matkalla oli merkkejä. Vahvistelin kuitenkin ensin ihan oikeaa merkkiä parin toiston verran ja Rieha oli ihan liekeissä.

Ruutuun meneminen olikin yllättävän vaikeaa, eli treeni tuli tarpeeseen. En tiedä hämäsikö ruudun takana seissyt ihminen Riehaa ja se ei osannut katsoa sinne, koska lähti useamman kerran yhdelle häiriömerkeistä. Tajusi itsekin tehneensä näissä väärin ja juoksi takaisin ekalle merkille. Pienen hakemisen jälkeen alkoi ruutu löytyä ja itsevarmuus vahvistui. Näitä on hyvä treenata, ruutu kun muuten on niin hyvällä mallilla. Tässä treenissä onnistuin heittämään narupallon hallin kattoparrun päälle... Rieha oli hieman ihmeissään, että mihin se palkka katosi :D.

Zeta: Ensin kävelytreeni liikkuroituna. Ei reagoinut käskyihin, käännökset oli hyviä ja seuruu kokonaisuutena ok. Eli oikein hyvä.

Sitten liikkuroituna jäävien kera, järjestys I-S-M. Halusin treenata tässä myös ohikävelyä, ettei ennakoi seuruuseen lähtöjä. Eli otin sen seuraamiseen vasta toisella ohituskerralla. Kaikki jäävät sujuivat hienosti, tykkään, että Riehalla on erittäin vahva ajatus näiden erottelusta! Ohikulkemiset sujuivat muuten hyvin, mutta seisomisessa meinasi kääntyä mukaan. Voivottelin sen siitä pois ja otettiin alusta, sen jälkeen seisoi täydellisesti. Lopussa seuraaminen ehkä hieman keuli, muuten sekin pääasiassa hyvää.

Luoksetulo:  Ensin palkkaa hyvästä jätöstä. Oli skarppina ja sai siitä palkaksi juosta suoraan leluun.

Stopit sen sijaan oli todella vaikeita. En saanut niihin ollenkaan sellaista kunnon etupään jarrausta. mikä onnistuu täysin ongelmitta esim. kiertojen kautta. Analysoin tätä mielessäni ja tulin siihen tulokseen, että tämä johtuu siitä, että suorassa luoksarissa se tulee sellaisella pomppufiiliksellä, kun esim. kiertojen kautta tehdessä se tulee matalana ns. paimenkoiramaisesti. Pompun kautta tehtynä stoppi on sellainen nelijalkainen pysähdys, matalana tehtynä se on täydellinen etujalkajarraus. Tämä on kokeessa sitten ongelma, treeneissä se ei näy, koska treenataan stoppeja hyvin usein kierroista ym., missä Riehan fiilis on erilainen. Testasin tätä vielä tekemällä suoran luoksetulon ilman stoppeja ja voi elämä niitä pomppuloikkia varsinkin loppua kohden... Lelun kanssa kun teki, eli hetsasin sitä näyttämällä lelua, niin painui heti matalaksi ja pomput jäi pois.

Nyt täytyisi sitten miettiä, miten saan sille ajetuksi luoksetuloon aina tuon matalan, saalistavan fiiliksen. Pomppufiilis on kauhean hauskan ja iloisen näköistä, mutta sopit ei siitä onnistu. Lelua vilauttamalla fiiliksen saa esiin, mutta en haluaisi sitä kuitenkaan liikaa houkutella. Tätä pitääkin pohtia. Mutta nyt ainakin selvänä se, etten saa hyväksyä huonoja pysähdyksiä.

Pienen tauon jälkeen toka setti:

Tunnari: Pari vaikeampaa toistoa liikkuroituna. 10kpl vääriä ja oma. Ensin pitkä rivi ja sitten iso ympyrä. Koemainen aloitus, mutta menin sen jälkeen seisomaan hieman lähemmäs, että varmasti malttaisi nuuskia. Mutta Riesku oli superhieno, nuuski varmasti ja rauhassa ja oma nousi hienosti kummallakin kerralla. Ympyrä on ollut meille vaikeampi, mutta nyt siinä ei ollut mitään ongelmaa. Luovutuksetkin sujui ja fiilis oli sikahyvä! Näillä tehdään se itsevarmuus kokeisiinkin, koska kun vaikeat sujuu treeneissä, niin helpommat sujuu kokeissa kuin vettä vaan :).

Ohjattu: Ensin taas pari merkin vahvistusta, niissä hyvä meno. Silti laski hieman vauhtia kun ensin oli kapuloiden vienti, menee kyllä laukalla, muttei ihan täysiä. En toisaalta tiedä alkaako sitä edes vaatimaan, jos se jotenkin rauhoittaa sitä ajattelemana kapuloita paremmin. Mene ja tiedä.

Ensin vasurin haku, joka oli vaikea takana olevan ruudun takia. Mutta Riehalle se ei tuottanut mitään ongelmia, meni ja toi täysiä. Sitten oikea, joka on meille vaikeampi ja niin oli nytkin. Oli kiinni vasurissa ja koitti lähteä sinne. Kuunteli kuitenkin hyvin stopit ja oikea nousi lopulta hienosti. Luovutukseen oli apuna merkki ohjurina ja se olikin hieno ja suora. Loppuun vielä uusinta oikeasta, nyt meni suoraan sinne.

Kaukot: Meidän uusi kaukolauta jäi kotiin, joten sovelsin apuvälineen hypyn laudoista. Ne oli Riehasta hieman oudot, minkä takia se ei meinanut ensin mennä maahan, vaan jäi leikkiinkutsuasentoon. Mutta muuten piti paikan hienosti, vaikka kuinka yritin käskyttää sitä niin, että olisi liikkunut. Ainoa, missä oli hieman ongelmaa oli yliyrittäminen, eli reagoi liikkurin käden heilautuksiin tekemällä vaihtoja. Mutta eipä liikkunut niissäkään :D. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.


Ei kommentteja: