torstai 7. maaliskuuta 2013

Muita kuulumisia

Rieha on edelleen Turussa, joten kertoillaan välillä kotona olevien kuulumisia. Hoitokoirat Pinko ja Nakke voivat hienosti. Viima otti pojat hyvin vastaan ja niillä on Pinkon kanssa hyvät leikit lenkillä. Nakkeakin Viima on koittanut leikittää, mutta ihan ei pappakoira lämpene. Tuike sen sijaan järkyttyi sydänjuuriaan myöten, kun pojat tapasi. Se ei päässyt asiasta yli ollenkaan ja koska homma meni jatkuvaksi poikien vahtaamiseksi (ne ei ainakaan saa mennä tuonne, eikä ainakaan tulla tänne, oikeastaan ne ei saisi mennä mihinkään) ja kun Pinko varsinkaan ei meinannut pirttihirmun kanssa uskaltaa tehdä mitään, niin Tuike lähti sitten hoitoon. Viimakin liittyi seuraan omasta tahdostaan (se ei suostunut tulemaan pois äitin autosta, eli sai sitten jäädä sinne). Eli poitsut on nyt ainoat koirat talossa.

Nakke-pappa on kyllä niin hauska tapaus. Jos kaikki koikkerit olisi tuollaisia, niin voisin hyvin harkita sellaista pikkukoiraksi. Se on ikäisekseen (11v.) ihan uskomattoman ketterä, loikkii mennen tullen joka paikkaan. Se on vakuuttanut myös oveluudellaan, se mm. murtautui ulos ulkotarhasta alta aikayksikön. Sillä on myös hirmu hauska tapa hymyillä, kun se on innoissaan ja muutenkin se saa ihan hassuja hepuleita. Hupaisa typpi kaikin puolin ja se on tyytyväisenä nukkunut yöt sängyssä :D. Pitäähän mulla olla joku Riehan korvaaja...
Nakke-silkkiturkki poseeraa
Pinkokin on hauska tyyppi ja niin erilainen kuin Rieha. Kiva elellä vähän toisen tyyppisen kelpien kanssa. Se on tosi paljon nöyrempi kuin Rieha, haluaa tehdä kovasti oikein ja jos sille joutuu jostain sanomaan, niin se on aika kauheaa. Se onkin kyllä aika kiltti poika kaikin puolin. Vaikka ei Riehakaan mikään kauhea pahis ole ja se uskoo sanomista, niin se suhtautuminen siihen sanomiseen on Riehalla aika erilainen, sellainen että "joojoo, katotaan". Lenkeillä Pinko tykkäisi kävellä ihan vieressä tai perässä odottaen ohjeita tai kehuja, mikä on edes takaisin juoksevaan ja kaikesta innostuvaan Riehaan verrattuna taas tosi erilaista. Sisällä Pinko on joka kerta yhtä innoissaan, tulen sitten töistä tai vessasta, se on suorastaan aivan onnessaan. Kiva tietää, että on tykätty :D.

Ihan kiltti poika vaan
Käytiin Pinkon kanssa eilen tuuraamassa Riehan agiltytreeneissä ja oli tosi hauskaa mennä noin osaavan koiran kanssa. En tiennyt sen ohjaamisesta muuta kuin estekäskyt, mutta niin se vaan veti hienosti rataa ihan vieraan ohjaajan kanssa. Se oli tosi nopea ja irtosi hyvin, mutta samalla luki ohjausta tosi hienosti. Toki sillä on kokemustakin huomattavasti enemmän kuin Riehalla, mutta se ei lukinnut vääriä esteitä niin helposti, kun Rieha taas tulkitsee jokaisen pienen vippauksen luvaksi lähteä. Puomin kontakteista Pinkolle joutui sanomaan aika kovastikin, mistä olin ihan yllättynyt, kun se on muuten niin kiltti mies. Mutta oli ihanan terapeuttista, sai testata ihan rauhassa kaikkia ohjauskuvioita ja Pinko osasi ne niin hyvin. Hauskaa oli ainakin mulla ja ilmeestä päätellen myös Pinkollakin!


Nakke ja korvan tuuletus

Eli hyvin on pojat viihtyneet ja hyvin ollaan mekin viihdytty niiden kanssa. Helppoahan se on olla näin fiksusti käyttäytyvien koirien kanssa. Mulla tosin alkaa olla hieman ikävä Riehaa, mutta eiköhän se pian saada kotiin :).

Ei kommentteja: