sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Ralleja ja pentutapaaminen

Sain paikat koirille ensi viikon rallytokokisaan. Samalla tajusin, ettei juuri olla treenattu. Riehalle pitäisi opettaa mm. sivulla istumasta seisomaan nousu, ilman hyppyjä ja/tai haukahduksia. Samoin eteentuloa pitäisi saada "vähän" väljemmäksi, koska säännöissä ei sallita sitä, että koira on ihan iholla. No, onneksi muuten homma on perusjutuilla hyvin hallussa. Tuiken kanssa eniten jännittää väkimäärä ja koirapaljous, kun se ei ole niin kauheasti porukassa treenaillut viime aikoina. Lisäksi se on hieman jumisen oloinen. No, katsotaan.

Ollaan siis nyt kuitenkin kotitreenissä hiottu noita juttuja. Lisäksi perjantaina käytiin treenailemassa parin kaverin kanssa ihan kentällä. Tuiken kanssa käytiin läpi oikeastaan kaikki rallyliikkeet ja hyvin sillä oli homma hanskassa.

Rieha teki tokojuttuja ja niissä viime kokeen ongelmakohtia. Aloitettiin zetalla, jossa sain sen kiinni samasta jutusta kuin kokeessa, eli jos istuminen tulee eka, niin istuu myös seuraavan seisomisen. Tähän pitää nyt kiinnittää huomiota. Muuten teki nättiä työtä.

Luoksetulossa sen sijaan ei tehnyt makaamista tuplana, mutta stoppi oli muuten vähän huono. Takapalkan kanssa treenailtiin tätä. Lopuksi se juoksi ruutua ja merkkiä pariin otteeseen ja kaukotkin muisteltiin (ei omia vaihtoja tällä kertaa).

Eilen treenattiin hyvässä seurassa, kun Riehan ja Timin pentuja kokoontui Saarijärven Tehovastukselle. Kiviahon Katja tuli meitä kouluttamaan ja mukava päivä saatiin aikaiseksi. Paikalla Riehan pennuista oli 5/7 eli aika hienosti.

Elisa ja Terra, Laura ja Fiini, minä ja Rieha, Katja ja Riio, Sonja ja Prima sekä Elina ja Rokka 
Pennut treenaili omia juttujaan ja täytyy sanoa, että tykkään niistä ihan hirveästi. Onhan ne vilkkaita ja varmaan vlillä oikeita pain in the asseja :D, mutta kyllä niistä vaan paistaa halu tehdä töitä ja potentiaalia on vaikka mihin. Ja ihanaa, kun niillä on noin aktiiviset omistajat!


Riehan kanssa otettiin kaksi kierrosta treeniä. Ekalla keskityttiin seuraamiseen ja kehään tuloon. Riehan vire meinaa olla vähän väärä, tai olen lipsunut sen kanssa miten kehään tullaan. Ja se näkyy sitten kehään sinkoiluna ja levottomuutena seuraamisessa. Otettiin Riesku hihnaan ja huomautettiin heti, jos pää meinasi pyöriä. Sehän korjasi ilmeensä parilla huomautuksella, niin yksinkertaista se on vaan on. 

Lisäksi Katja puhui siitä, että Riehan kanssa kannattaisi oikeasti leikkiä ja riehua kunnolla ennen kisaa. Ihan silleesti, että läähättää. Sitten hetken lepo ja kehään. Kuulemma toimii Zenilläkin erinomaisen hyvin, eikä kiehumista tapahdu. Jotenkin tuollaista aina vaan jännittää, vaikka eihän Riehan vireen kanssa ole mitään ongelmaa.

Kehäänmenoissa myös napakka ote. Jos koira tulee kehään väärällä ilmeellä, niin heti pois ja homma poikki. Näihinkin saatiin taas rotia ihan eri lailla. Toisella kierroksella Katja vielä häiriköi kehään tuloja, mutta Riehapa oppi edellisestä kierroksesta, eikä kiinnittänyt niihin mitään huomiota. Ihan erilainen tunne oli mennä seuraamisen aloituspaikkaan.

Toisena juttuna katsottiin luoksaria. Näytettiin kisamainen, joka oli aika tyypillinen, eli seisominen ei ollut ihan niin napakka kuin voisi, maahanmeno oli hyvä. Katjan mielestä Riehan ilme on ekalla pätkällä ihan erilainen, se lähtee ihan kaasu auki ja vasta ekan stopin jälkeen alkaa miettimään.

Tehtiin treeninä lähtöjä, joissa juoksin karkuun ja stoppasin vauhdista. Siinä oli jo ihan erilaista kropan käyttöä. Paljon siis vaan palkkaa stopeista ja huomio ekaan väliin.

Mukava päivä, hyvää seuraa ja herkkuja ja ihania pentuja, kiitos kaikille!!


Ei kommentteja: