maanantai 20. lokakuuta 2014

Kuka päivittäisi blogia...

Kylläpä tämä päivittäminen on nyt hankalaa. Mennään siis pikakelauksella parin viime viikon kuulumiset.

Treenattu ollaan tokoa ja agia, Viime viikolla tokoiltiin Sadun ja Naavan kanssa JATtilassa pariinkin otteeseen. Toisella kerralla tein Riehalle kuunteluradan, mikä oli pitkästä aikaa taas oikein hyvää vaihtelua. Hieman siellä tuli komentamista, mutta pikkuhiljaa ajatustakin. Pitäisi ehdottomasti tehdä noita enemmän. Rieha kävi Naava kanssa juoksemassa pitkästä aikaa ja voi miten kelpin naama loisti, kun joku leikki sen kanssa. Pitäisi enemmän nähdä siis myös koirakavereita.

Itsenäisiä tokotreenejä tehtiin myös, paljon mm. tunnaria ja kaukojen häiriötä ym. Mutta ei treenattu mitenkään hiki hatussa.

Lauantaina olikin vuorossa KV-toko JATtilassa, tuomarina Salme Mujunen. Odotukset oli ihan ok tasolla, kun treeni on sujunut ja viime kokeessa kaikki liikkeet sujui todella hyvin. Mutta niin se vaan taas yllätti ja tuli esiin ihan uusia virheitä. Päivä oli pitkä, olin itse ensin sihteerinä 7.30-12.30 ja EVL alkoi klo 13 ja päättyi hieman ennen seitsemää... Ehkä sitä siis saa olla itselleenkin armollinen, kun hytisi koko päivän kylmässä hallissa.

EVL:ssä oli hurjasti koiria, 19 kappaletta. Liikkeet oli jaettu viiteen osaan, eli aikamoista haipakkaa oli koko päivän.

Tässä pisteet ja selostukset, tuomarina toimi Salme Mujunen:

Paikkaistuminen 10: Jee!
Paikkamakuu 10

Seuraaminen 9: Levotonta ja hieman yliyrittämisen makua, eli semmoista pursuilevaa Riehan seuraamista. Intoa ainakin siis ihan riittämiin.
Zeta 6.5: Järjestys M-I-S ja Rieha teki M-I-I. Ei ole ikuisuuksiin tehnyt väärää liikettä zetassa, voi huoh. Ja varsinkin vielä seisomisen mokasi, tosi outoa. Väärästä liikkeestä siis -3 ja puolikas ekan suoran edistämisestä.
Luoksetulo 5.5: Vielä enemmän voi huoh. Rieha teki kaksi maahanmenoa ja oli ihan pätevä omasta mielestään. Lisäksi eka venyi, joten siitäkin vielä vähennystä. Yliyrittämisen makua tässäkin...

Ruutu 9.5: Seuraaminen olisi tuomarin mukaan saanut olla 10cm taaempana, muuten hieno ja vauhdikas ruutu.

Ohjattu nouto 9.5: Saatiin vasen ja haki hyvin. Irrotuksessa hieman nytkähti.

Metallinouto 9.5: Ihan ok,
Tunnari 7.5: Tämä oli ehkä koko meidän koeuran oudoin suoritus. Rieha jäi heti sivulla ollessaan ihan kiinni tuomariin. Huomasin sen, mutta en älynnyt korjata, kun ajattelin, että ei se oikeasti sinne lähde kun tajuaa, että tehdään tunnaria. Mutta niinhän se kävi sitten tuomarin luona pällistelemässä. Ihmettelyhetken jälkeen meni kapuloille, josta oma nousi välittömästi. Mutta oli ilmeisesti vielä niin sekaisin, että palautti suoraan sivulle ja vielä hieman vinoon. Normaalisti tulee siis eteen. En voinut uskoa silmiäni. Siis mun koira, joka ei ikinä ota tuollaisesta häiriötä, otti tuollaisesta häiriötä... Kaikkea sitä eteen tuleekin.
Kaukot 6: Ennakoi yhden vaihdon ja  eteni hieman. Ei vaan keskittynyt kunnolla enää.

yht. 260p. 1-tulos, sij. 9/19

Olipas se aikamoinen rupeama. No, ykkönen kuitenkin, vaikka osa liikkeistä tuntui tosi huonolta. Osa oli ihan normaalia Riehaa toki ja ansaitusti niistä pisteitä tulikin. Mutta vähän oli semmoinen mitä ihmettä- fiilis läpi kokeen. Mutta semmoista se on välillä tämäkin, taas oppi sen, ettei pidä olettaa. Toki saa olla tyytyväinen, että ykkösputki on nyt jatkunut kolmen kokeen verran, eli hieman huonommallakin suorituksella riittää pisteet ykköseen.

Sitten aksailut. Omiin viikkotreeneihin päästiin pitkästä aikaa aikaa viime tiistaina. Hanna olikin suunnitellut mukavan radan, jossa hiottiin taas meidän käännöksiä.

Sunnuntaina käytiin vielä Ojansivun Katjan koulutuksessa. Paikalla oli kelpie jos toinenkin, mm. Riehan sisko Leila ja puolisisko Moska ja Riehanlapsi Nasta. Kiva rupeama, vaikka edellisen päivän tokokoe painoikin ohjaajan jaloissa.

Rata oli suunnilleen tämmöinen:


Rata tuntui haastavalta, mutta ihan yllättävän hyvin me siitä loppupeleissä selvittiin.  Alussa jätin koiran vaan reilusti vinoon, niin se laskeutui kivasti 2-hypyn suuntaan, joka oli helppo merkata. 3-hypylle tehtiin päällejuoksu, jota saatiinkin hetki treenata, kun Rieha leiskautteli siitä yhtään hidastamassa ja neloselle kääntyminen oli haastavaa. Harjoiteltiin siis ihan vaan jarruttamista. Rieha hyppäsi kerran mm. ihan minua päin, kaataen koko esteen, mutta sen jälkeen alkoi jarrukin löytymään.

6-hypylle se irtosi yhden palkkauskerran jälkeen mukavasti ja pystyin hyvin ottamaan etumatkaa putkilla. Tosin alkuun en muistanut jarruttaa sitä 8-putkeen ollenkaan, mutta jarrun kanssa alkoi kääntymään ihan mukavasti. 9-11 mentiin valsseilla, jotka pienen hionnan jälkeen nekin sujui ihan ok. Toki Rieha voisi hieman nätimmin kääntyä, mutta sitä pitäisi treenata erikseen.

12-16 sujui hyvin, kunhan vaan annoin sille tilaa itse hakea pujottelun aloituksen. 6-7 kohtaan tehtiin takaaleikkaus ja persjättö ja taas piti muistaa jarruttaa putkeen. Hyvin alkoi siitäkin kääntymään. Keinulla meinasi olla hieman kiire, mutta muistuteltiin sitäkin. Muurille tehtiin vastakäännös (??), sujui hyvin. Loppusuoralla taas putkijarrua ja valssilla 27-hypyn taakse, niin kääntyi hyvin. Loppu meni ok, kunhan liikuin, enkä odotellut koiraa.

Viimeisellä kierroksella tehtiin koko rataa ja ihan yllättävän pitkälle päästiin kuitenkin ilman isompia mokia. Katja muistutteli taas siitä, että kun on noin asenteella tekevä koira, niin itselläkin pitää olla asenne kohdillaan ja niinhän se on. Ei saa luovuttaa, vaan väännetään loppuun saakka. Aika herkästi sitä lopettaa virheeseen, kun pitäisi vaan yrittää uudestaan. Mukava treeni!

Muuten ollaan lenkkeilty paljon ja käytiin mm. tekemässä maakuntamatkailua. Keski-Suomen isoin rotko Hitonhauta oli pitkästä aikaa hieno kokemus. Siellä mentiinkin aikamoisessa kivikossa. Tuikea pelotti välillä hurjat laskeutumiset, mutta se sai sitten tulla sylissä. Aurinkoiset syyspäivät on ihan parhaita tuollaiseen retkeilyyn :).

Ei kommentteja: