keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uusi vuosi ja 3-viikkoisten uudet kujeet

Vuodenvaihde meni meillä leppoisasti. 10 kotona olevasta koirasta 9 ei välittänyt ilotulituksista yhtään mitään. Siis Rieha, Viima ja pennut. Tuikea jännitti alkuillasta kovasti, se halusi mukaan joka paikkaan ja liimautui kylkeen. Loppuillasta sekin rauhoittui ja nukkui ja söi luita tyytyväisenä. Ulkoiltiin 23 ja 2 aikaan, silloin ei kukaan välittänyt ulkona paukkeesta mitään. Hyvä näin.

Pentujen vuodenvaihde on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti. Tänään niille tuli ikää tasan kolme viikkoa. Ne on oppineet ja tutustuneet parissa päivässä ihan hurjasti asioihin:
  • Tänään ne saivat pentupannat tunnistamisen helpottamiseksi. Lähinnä siis mustia pentuja, joita ei aina vilskeessa heti erottanut. Sama juttu kuvissa. Ja kai se pannan pito kuuluu kunnon koirakansalaisen perusjuttuihin? Ne oli tietysti alkuun todella ärsyttäviä, mutta nyt pennut alkaa jo tottua.
Tässä vielä värikoodit, niin pysytte kärryillä:

Black & tan tytöllä on lila panta
Mustalla tytöllä, jolla on valkoinen piirto on punainen panta
Kokomustalla tytöllä on pinkki panta
Ruskealla tytöllä on puna-oranssi-raitapanta

Supisupi siskojen kesken



Black & tan pojalla on sininen panta
Ruskealla pojalla on vihreä panta
Mustalla pojalla on keltainen panta




  • Kiipeämään ulos pentulootasta. Musta poitsu taisi aloittaa tämän, sen jälkeen kaikki on tulleet perässä, eli pentulaatikko on meillä enää vaan rekvisiittaa. Ne ei todellakaan enää viihdy siellä ja sen kyllä kuulee. Vapaana pentuhuoneessa oleilu sen sijaan sopii niille mainiosti. Ne tutkii ja liikkuu huoneessa hurjana. Jopa laukka-askelia on havaittu, ne tosi päättyi hyvin äkkiä törmäykseen seinän kanssa. Tarpeetkin tulee jo paperille, eikä ihan mihin sattuu.




Tässä mustan tytön tutkimusmatkailua eiliseltä:




  • Leikkimään toistensa lisäksi myös hieman leluilla ja äipän kanssa. Ostin niille pari uutta roadkill-lelua ja ne on saaneet jo kovasti kyytiä (tosin myös Riehalta). Tapporavistuksiakin on nähty jo ainakin mustalta pojalta, ruskealta tytöltä ja puna-mustalta tytöltä. Aika hurjaa! Rieha leikittää jo pentuja jonkin verran ja tänä aamuna se hammasteli pitkään black & tan tytön kanssa.
Kuvan jälkeen joku toinen koitti tulla apajille, niin ruskea tyttö raahasi lelun kauemmas



  • Syömään muutakin kuin maitoa. Eilen ja tänään ne on siis maistelleet jauhelihaa ja kyllä muuten maistuu! Pallerot on syöty kädestä ja jokaikinen on heti tajunnut mistä on kyse ja pallero katoaa kädestä huisin nopeaa. Huomenna olisi vuorossa lautaselta syöntiä, veikkaan että vilinä on aikamoinen.
Välillä ruokailu ei osu ihan oikeaan osoitteeseen ja veikka takana ei voi uskoa näkemäänsä


Ei oo helppoo

  • Hampaita niille puskee myös kovaa tahtia. Kaikki lähellä olevat sormet, varpaat, nenät ym. kelpaavat harjoitusvastustajiksi. Ja tietty kaverit.



  • Vieraitakin pennut on saaneet jo pariin otteeseen. Riehasta on ihanaa, kun kylään tulee ihmisiä häntä katsomaan ja leikittämään. Hieman se on sitten pettynyt, kun aina niitä pentuja vaan katsotaan, vaikka toki sekin oman osansa saa. Leluja se kuskaisi vieraille minkä ehtisi :D. Pentuja se antaa vieraiden käsitellä oikein hyvin, tänään se ei edes ollut samassa huoneessa kun tajusi, ettei lelua heitellä sen enempää ja pennut nukkui tyytyväisinä.
  • Ja lopputulemana. Ne vaan söpöstyy päivä päivältä. Touhuja jaksaisi seurata ihan loputtomiin. Ne heiluttaa jokainen jo häntää ja osa kiipeää suorilta syliinkin, kun istuu pentuhuoneen lattialle. Aika mielettömän liikkistä sakkia!







Viime vuoden tavoitteiden toteutumisesta ja tämän vuoden uusista tavoitteista tulee jossain vaiheessa erillinen postaus. Nyt vaan iloksenne pentujuttuja.

2 kommenttia:

Iitu kirjoitti...

Mahottoman vallottavia ja hui ku ne on kasvaneet!

Mammastakin kuvia <3 Ja jaksamisia sinne, tosi mainiolta pentueelta vaikuttaa. Ihanaa nähdä, mitä niistä kasvaa. :)

Riikka kirjoitti...

Nää kasvaa niin hurjaa vauhtia, kohta ne jo lähtee ja minä itken silmät päästäni :). Mutta ihana nähdä mitä niistä kehkeytyy!