maanantai 21. marraskuuta 2011

Tokoa ja kontaktitreenilupaus

Eilen alkoi taas laajennetun japsiporukan lämpimät sisähallittreenit, kivaa! Anna ja Jenny koirineen siis mukana.

Rieha treenasi seuraavasti:

Pujottelu: Päätettiin että sivussa voidaan treenata vähän agijuttujakin, kun esteen kerran on. Riehalle ohjurit, joista oli alkuun neljä pois. Yksi väli oli liian raju, joten palautettiin siihen ohjuri. Kun alkoi näin sujumaan, niin poistin vielä sen yhden ohjurin, hieman eri kohdasta, Hyvin se hakee, menee täysin itsenäisesti ja matalana, kunhan nyt saadaan nuo häivytettyä. Hieman oli lattia Riehasta kummallinen, eikä vetänyt ihan sitä normaalia sata lasissa-menoa. Toisaalta ihan hyvä, sillä tuossakin vauhdissa tassut luisti.

Nouto: Liikkuroituna. Hieman meinasi reagoida liikkurin käskyyn, joten palkkalin vaan kontaktista ja maltista. Kun tämä oli hallussa ja kaikki nytkähdykset liikkurin käskystä jäi pois, niin sai hakeakin. Hakee hyvää tempolla ja luovutus oli pätevää.

Hyppy: Avoimen mukaan. Hyvällä mallilla on tämä. Tosin pitää tehdä sille nyt vaikeutustreeniä, eli jättää tahallaan vinoon jne. että varmasti aina hyppää takaisin tullessaan.

Kaukot: Kaikki siirtymät on kivalla mallilla lyhyeltä matkalta. Maltti on vaan nyt valttia, tosi nopeasti koittaa tarjota jotain muuta vaihtoa, jos ei heti saa palkkaa. Hyvin näkee, että ollaan jankattu näitä, kun koittaa tarjoilla näitä koko ajan itsekseenkin.

Paikkamakuu: Nalan ja Nellin kanssa. Uusi piilopaikka oli Riehalle taas jännä ja käpsötteli perään ihmettelemään. Palautin sen kaksi kertaa ja sitten oli taas hyvää ja varmaa makuuta. Edelleen, eri paikat vaatii treeniä, pieni ei ihan vielä malta uusissa paikoissa samalla lailla kuin kotosalla.

Tuike:

Seuruuta: Pientä pätkää, jossa innokas ilme ja ok paikka.

Liikkeestä istuminen: Kymppi.

Hyppynouto: Varasti ehkä kolme kertaa, muuten hirmuisen hieno nouto. Pikkaisen meinaa olla pienellä intoa :D. Se neljäs kerta sujui sitten odottelunkin kannalta.

Kaukot: Maasta istuminen oli taas haastavaa. Treenailtiin itseksemme sivussa ja alkoi taas sujumaan, samoin kuin muut vaihdot.

Tunnari: Lyhyeltä matkalta erilaisia variaatioita järjestyksestä. Hyvin nousi oma, nostaa heti kun siihen osuu. Kerran sain hämättyä ja koitti tarjota jotain muuta, mutta kun otin väärän vaan pois, niin nosti oman taas varmasti.

Viima-viipsotinkin pääsi tekemään ja se oli ihan liekeissä, ihana :D.

Pujottelu: Ältsin hyvä rytmi ja meno, Viimallakin meinasi tassut lipsua, kun meni niin lujaa. Haki hyvin kummastakin suunnasta ja umpikulmasta.

Nouto: Ihan tositosi innokas nouto, laukkasi sinne ja takaisin ja hyvä luovutukset. Palautukset on ihan huippuja, kun se tulee sellaista häntä-pyörittää-koiraa-laukkaa :D.

Hyppy: Avoimen hyppyä, joka oli pätevää. Jopa meidän oneglmakohta, eli edestä sivulletulo sujui kuin rasvattu. Hieno Vimps!!

Katselin jo eilen illalla, että Rieha nuoli itseään ja tänään tulos varmistui: se aloitti toisen juoksunsa. Aika tasan 7kk on siis väli tällä hetkellä, katsotaan mihin kehittyy. Edelliset juoksut alkoivat 28.3. Kimppatreenit on siis tauolla vähän aikaa. Toisaalta hyvä, ajattelin että voitaisiin koittaa treenata kontakteja kuntoon tämän aikana. Aloiteltiinkin tänään laatikkotreenillä, kivasti sujui. Erityishuomio on nyt siinä että vahvistetaan tokokoiralle sitä oikean puolen ohjausta... Jospa meillä olisi juoksutauon jälkeen superkontaktit ;). Lisäksi tehtiin kaukoja, seuruuta imuttamalla ja luoksarin stoppeja. Hyvää menoa läpeensä.

Ai niin ja meidän koiria voi taas bongailla Viiman kasvattajan Salmen uudesta kirjasta: Pennun polku puolivuotiaaksi Erityisesti Tuike on hyvin edustettuna kaikissa syömiskuvissa :D, mutta Riehastakin on monta pätevää otosta.

Ei kommentteja: