perjantai 18. marraskuuta 2011

Perjantain perinteiset

Perjantain kunniaksi Laukaan treeneissä. Ensi viikolla voisi jo siirtyä maneesiin, ainakaan jos taivaalta tulee yhtään mitään nestemäistä.

Rieha teki:

Merkki&ruutu: Eka merkin vahvistusta sheippaamalla. Alkuun tarjoili merkin kaatamista ja haukkumista, mutta pian teki oikein päteviä merkkejä. Tehtiin n. 10 metristä ja hyvin haki, tosin vielä ravilla, ei ole vissiin vielä niin varma, että menisi täysiä. Päätin ottaa merkiltä suoraan ruutuun menon, ilman mitään ennakkovalmisteluja. Sinnehän se pärähti, täysiä ja hyvälle paikalle. Seis-käskyä se tänään varioi menemällä leikkiinkutsuasentoon, joten Tiina meni kerran palkkaamaan sen ruudun lähelle kunnon seisomisesta. Ei pahalla mallilla ollenkaan!

Luoksari: Stopit on parantuneet paljon peruuttelutreenillä. Loppuosa onkin meillä taas ihan auki, kun olen ottanut sille taas eteentuloja sivulle tulon sijaan... Se on vaan sillä paljon näyttävämpi ja tulee vauhdikkaammin. Ja teki tänään taas ihan kympin eteentuloja. Eli olen niin laiska etten jaksa opettaa vauhdikasta suoraan sivulle tuloa...

Liikkeestä seisominen: Huomasin että tämä on jäänyt treenittä ja se näkyy heti. Naksuteltiin hyvistä stopeista ja tuli parannusta. Samalla Tiina huomasi, että se edistää seuraamisessa jonkin verran joten:

Seuraaminen: Tehtiin ihan baby-treeniä nami kädessä, että sain paikkaa taas korrektimmaksi. Vissiin olen antanut sen taas keulia ja sitähän se kiihkossaan tarjoaa. Pitäisi muistaa tehdä tekniikkaakin silloin tällöin, eikä vaan aina sitä siistiä ilmettä.

Kaukot: Vahvistelin ekaa istumista: sekä käskyyn reagointia, että malttia istumiseen. Ihan kivasti sujui, tosin jotain se koitti siellä varioida alkuun.

Paikkamakuu: Kahden koiran välissä. Tosi hyvä, ilme oli valpas, mutta kesti hyvin piilossa käynnit ja sen, että toiselta puolelta tuli häiriötä nousevan koiran muodossa. Ei tämä vaadi kuin treeniä, as simple as that ;).

Tuike teki:

Ruutu: Hyvin se hakee ruudun ja menee reippaasti. Stopit sillä on mitä on ja se liikkuu aina saatuaan stop-käskyn. Onneksi se on pieni koira ja muutenkin pysyy hyvin ruudussa, vaikka etureunaan tuleekin.

Luoksari: Pakko oli testata noita stoppeja peruutellen. Ihan ok menoa. Sitten yksi testi koemaisesta. Ja sehän stoppasi seisomaan ihan tosi hyvin. Maahanmenossa niiasi ekalla käskyllä ja tokalla vasta maihin. Sivulletulo hyvä. Eli ei ollenkaan niin paha mitä pelkäsin.

Liikkeestä istuminen: Kymppi.

Kaukot: Maasta istuminen oli tänään tosi vaikeaa, ei meinannut pieni koira millään tajuta. Sitten kun saatiin se skulaamaan, niin muutkin meni hienosti. Hyvähyvä.

Ei kommentteja: