keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Rieha 1-vee!!

Ihan oikeasti, se on on jo vuoden vanha! Taas kerran täytyy vaan todeta, miten nopeasti aika kuluu. Mutta kai se kuluu, kun on näin hyvää seuraa. Kiitos siis Erjalle ja Tapsalle maan mainiosta Pienestä Suuresta kelpiestä. Se on ollut kaikkea sitä mitä hainkin ja vielä paljon päälle. Ihana Riehaisa eläin!



Päivänsankari sai käydä shoppailemassa Mustissa&Mirrissä, mistä tarttui mukaan uudet valjaat katu-uskottavalla piikkilankakuosilla (Rieha ei itse näitä valinnut), karvalelu ja kurkkutorvia (nämä se valitsi ihan itse). Siitä matka taittui kohti Killeriä ja treenejä. Saatiin eka tokoiluseuraa ja Riehan ohjelmistoon kuului seuraavaa:


Seuraaminen: Nyt kiinnitin huomiota itseeni. Palkkakäsi pois avittamasta ja palkka taskusta. Eipä se tuntunut koiraa juuri haittaavan. Luultavasti tuo on enemmän ohjaajan turvakysymys... Takapuoli Riehalle eli nyt taas jonkin verran, joten tehtiin paljon käännöksiä ja stoppeja että joutui miettimään sen käyttöä. Tulisikohan se vaan paremmaksi iän myötä?


Luoksetulo: Pari kertaa leluun ja sitten namilla vahvistaen eteentuloa. Ei saa liikaa ahnehtia vielä, vaatii edelleen vahvistusta, että tulee varmasti suoraan. Edestä sivulletulo sen sijaan toimi hienosti.


Luoksepäästävyys: Kaksi vierasta ihmistä. Ensin kiertelivät ympärillä ja R sai palkkaa kontaktista. Hyvin alkoi pitämään ja lopuksi kumpikin kävi vielä koskemassa Riehaa ja takapuoli pysyi hyvin maassa.


Paikkamakuu: Vieraan koiran kanssa. Meni maahan hienosti ja välillä tykkäsin ilmeestäkin. Välillä mukana taas liiaksi levottomuutt: vaihtoi lonkalle ja kohta takaisin, koitti "nyökytellä" päällä, että mitä sitten tehtäisiin jne. Vieras koira ei kiinnostanut yhtään, lähinnä se vaan koittaa saada minulta jotain merkkejä tekemisestä. Oma rauhallisuus on tässäkin avainasemassa fiiliksen saamiseksi. Loppuun treenattiin Lepoa, sitä se ei vaan vielä malta tehdä pitkää aikaa (max. 4-5s), joten paikkamakuuseen sitä ei pysty yhdistämään.


Hyppy: Alokasluokan hyppy on oikein kivalla mallilla. Ainoastaan viereen kiertämistä pitää vahvistaa.


Tuike tokotteli myös:


Kaukot: Takapalkalla yksittäisiä siirtymiä, vieressä myös häiriöihminen. Alkuun kaikki sujui ihan superhienosti, mutta sitten aloin ahnehtimaan ja istumisesta tuli ongelma. Plus alkoi varastamaan palkalle ja kääntymään kohti palkkaa vaihtaessaan asentoa. Piti sitten helpottaa että saatiin onnistunut istuminen. Tuntuu että istuminen onnistuu, jos se tehdään eka, mutta jos väliin tehdään seisomista, niin seuraavaksi tarjoaa sitten sitä istumisen sijaan.


Seuraaminen: Tehtiin henkilöryhmää eli kierreltiin kahta ihmistä. Tämä oli super! Lisäksi siirtymiä, jotka sujui nekin mukavasti.


Liikkeestä istu: Muutamia toistoja, oikean vahvistusta. Kerran meni maihin, muuten hyvä.


Luoksari: Takapalkan häivytys oli ideana, eli palkkaa vaan sivulletulosta. Kovasti se koitti ennakoida stoppeja, eikä meinannut millään ymmärtää miksi ei saanutkaan mennä palkalle kun niin hienosti pysähtyi ja vielä ihan ilman käskyäkin... Pikkuhiljaa.


Nouto: Lähinnä luovutuksia, hyvin haki paikkaa.


Mustat pääsivät vielä aksaamaan. Rieha sai luvan käydä Viiman mölliryhmän treeneissä, koska sen kanssa varmasti tarvitaan enemmän apuja. Se oli kyllä tänään ihan raivona, komensi ja sinkoili satasta joka suuntaan. Saatiin kuitenkin tehtyä, vaikka ohjaajalle meinasi välillä tulla hieman epätoivoinen olo. Rata oli tämännäköinen:



Koska Rieha ei osaa vielä kontakteja, niin tehtiin vaan pätkiä 1-5 ja 8-11+13+14. Ja miten voikin olla tuollainen suora haastava... Jos olin myöhässä käännöksessä, niin R oli jo hypännyt 5-hypyn väärään suuntaan, jos taas lähdin liian ajoissa, niin välistä jäi joku hyppy. Parhaiten toimi se, että otin homman kutsuhyppynä 4-hypyn kohdilta ja siitä huiskaisin 5-hypyn taakse. Siinäkin sai olla niin tarkkana, ettei vaan juossut hypyn takaa jos jäin itse eteen hohhailemaan. Huhhuijaa, ohjaaja saa vähän treenata...


Pätkä 8-hypyltä pujotteluun sujui sen sijaan hienosti, kunhan vaan luotin koiraan ja vispaisin sen putkeen ja samantien lähdin itse pinkomaan niin lujaa kuin ehdin. Pujottelu sujui verkkojen kanssa superisti. 11-hypyltä ohjasin koiran suoraan 13-putkeen ja siinä oli myös käännöksen kanssa tekemistä. Mutta putkeen se irtoaa hienosti ja pystyn tekemään jo tosi voimakkaita takaaleikkauksia. Oli siellä paljon ideaakin, mutta niin paljon opettelemistä ettei tosikaan...


Vimps teki saman radan. Se oli ihan liekeissä jouduttuaan odottelemaan autossa. Eka yritys olikin tosi vauhdikas, mutta eka rima tippui ja puomin kontaktit oli vähän niin ja näin. Kiinnitettiin noihin huomiota, niin johan sujui. Alkusuoran ohjasin ihan vaan pienellä etumatkalla, Vimps kun ei ryysi täysiä eteen, vaan tulee kuulaisesti sinne minne näytän. Puomilla minun ei kannata alkaa sitä pysäyttelemään, mutta vähän on vauhtia hidastettava jos menee noin vauhdikkaasti. Ei olisi olleet taas nollat kaukana, hieno Vimps!

Ei kommentteja: