perjantai 3. kesäkuuta 2011

Kavereita, tokoa ja esineitä

Eilen Rieha pääsi riehumaan useamman koiran kanssa. Ihan kivasti porukka tuli toimeen, vaikka Riehaa alkuun vähän ahdistikin koska kaikki olivat juuri siitä kiinnostuneita. Oli vissiin niin erilainen tapaus paimenena . Hieman oli leikeissäkin eroja ja senkin takia piti hetkonen miettiä mites tässä toimitaan. Parhautta Riehasta oli se, että se pääsi hakemaan keppiä vedestä, sitä se tekisi vaikka ikuisuuden.



Tässä parit kuvat. Tälläinen sekalainen sakki paikalla oli: Naava-snautseri, Rieha, Hemmo (kääpiosnaku/rotikka-mix), Betty grosspitz ja Titta samojedi.











Rieha ui ja muut odotteli kuljetusta rantsulla







Tässä vielä tälläinen rodunjalostuskuva. Kun laittaa yhteen snautserin ja blac&tan-koiran, niin tuloksena on black&tan-snautseri .





Tänään saatiin seuraksi Raisa ja Naru ja käytiin tokoilemassa ja tekemässä esineruutua. Viima ei ollut mukana, koska se lähti Veskun kanssa porokoiran kotiseuduille, Kittilään. Toivotaan että se ei katoa siellä jonkun poron perään...



Tuike kävi eilein Maaritilla fysioterapiassa, ja jonkin verran löytyi jumeja, lähinnä selästä ja rintarangasta. Uusintakäsittelyyn on mentävä. Sen takia otettiin suht iisisti, mutta jotain tehtiin kuitenkin.



Kaukot: Yhtä tai kahta siirtymää takapalkalla. Siirtymät oli niin priimaa kuin olla ja voi, eli kyllä tuo takapalkka vaan toimii! Hienoista ongelmaa oli siinä, että ei meinannut mennä maahan ekalla käskyllä.



Ruutu: Lyhyeltä matkalta ja tarkoituksena oli vahvistaa makuuta, eli ettei nouse omasta liikkeestä. Juoksin ruudun ympäri, kävin piilossa jne. ja pienen mietinnänjälkeen alkoi sujumaan. Muuten meni ruutuun tosi kivalla ilmeella ja totteli stoppikäskyjä erinomaisesti.



Nouto: Kapulan luovutusta, eli perusasennon suoruutta. Superpalkka heti kun teki itse suorilta oikein ja alkoivat parantua huomattavasti. Hyvä T!



Sitten Rieha:



Seuraaminen: Minusta paikka on oikeasti parantunut, eli takapuoli pysyy hyvin paikallaan. Ilme on mahtis edelleen!



Jäävät: Liikkeestä maahanmenossa ollaan edistytty huimasti, kestää jo liikettä tosi hyvin ja lakoaa nopeasti. Seisominenkin on hyvällä mallilla, vahvistin taas paljon sitä kestoa, suoruutta ei enää niinkään tarvitse katsoa.



Luoksetulo: Lähti hienosti käyntiin, mutta aloin sitten ahnehtimaan. Eli ensin eteentuloja ja teki ihan superhyvin, jopa kerran ilman mitään käsiapuja tuli tosi hienoon asentoon eteen istumaan eli idea alkaa olla. Sitten jatkettiin ja odottamisessa meinasi tulla isoja ongelmia, eli meni välillä maihin ja välillä lähti tulemaan. Pöh, pöh. Kerran varasti ja kävi hakemassa reunalla odotelleen ohjatun kapulan, jonka sitten toi tosi hienosti luovutukseen :D. Paikallaan olemisen kanssa pitää olla tarkkana, ei saa liikaa jankata ja pitäisi muistaa siitäkin palkata.



Luoksepäästävyys: Päivän vaikein liike :D. Meinaa aiheuttaa hirmuista sekoilua, varsinkin Riehasta ah niin ihana Raisa tulee. Rauhaa, rauhaa vaan, rauhallista kehua ja rauhallista palkkaa. Päästiin siihen asti että Raisa pystyi silittämään ja R piti kontaktia istuen, eli kyllä se siitä.



Sitten mentiin metsähommiin eli vuorossa esineruutu. Tallattiin joku 30-40m syvä ja n. 20m leveä kapea kaistale. Naru kävi ensin etsimässä ruudusta esineet ja sitten pääsi R hommiin. Mietin sekoittaako hakuun ja ekalla esineellä ehkä vähän oli sitä ilmassa. Vietiin ensimmäinen aika taakse ja R lähti hirmuvauhdilla etsimään ja risteili alueella ihan täysiä. Lopulta meni ruudun ulkopuolelle, jolloin kutsuin sen takaisin, ettei aivan poikki itseään juoksisi. Helpotettiin niin, että eka vietiin uudestaan, mutta lähemmäksi. Ja johan nousi, tosi hyvä vauhti, nosto ja yhtä lujaa takaisin (esineenä lapsen kenkä).



Toka esine vietiin takareunaan. R lähti taas tosi hyvää vauhtia, risteili ja toi takareunasta Narulta jääneen kengän. Eli oma esine ei löytynyt, mutta so what, idea oli selkeä ja esine löytyi! Vauhti sillä on ihan super ja motivaatio kymppi! Kissanruokapalkka kelpasi niin hyvin, että esineillä leikkiminen ei käynyt mielessäkään. Mahtavaa oli myös se, että ruutu oli aika lähellä lenkkipolkua ja siitä meni juuri ennen yhtä esinettä kaksi koiraa, eikä Riehaa olisi vähempää voinut kiinnostaa, kun oli hommat kyseessä.



Jatkossa mieleen se, että jos tehdään jonkun toisen kanssa niin Riehan esineet laitettaisiin samaan paikkaan kuin muilla, koska käy tarkistelemassa niitä kohtia hajun perusteella. Mutten hieno meininki!

Ei kommentteja: