sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kokeillaan, kokeillaan

Kuten Viiman tuntevat tietävät, että sen kanssa on aina ihanan jännää harrastella. Niin myös tänään. Kävimme siis Kangasalla Jaana Talan tuomaroimassa kokeessa.

Viima oli hyvällä päällä ja olin ihan kokonaisuutena tyytyväinen, vaikka pisteillä ei juhlita. Viima kun osaa myös nollata ne varmat liikkeet tarvittaessa. Jouduttiin vähän ylllättäen heti kehään, koska ensimmäinen koirakko oli poissa ja paikkamakuu tehtiin vasta viimeisenä.

Paikkamakuu 0: Hieno, patsasmainen paikkamakuu, tassukaan ei liikkunut. Harmi vaan, että patsasmaisuus alkoi jo sivulla ja nollattiin liike kolmella maahanmenokäskyllä. Patsasmaisuus jatkui myös istumiseen, johon tarvittiin kaksi käskyä. Tuomarikin harmitteli, että niin hieno makuu...

Seuraaminen 8,5: Alku oli vähän vireetöntä, mutta loppu erinomaista, ihan sellaista kuin Viima parhaimmillaan tekee. Tuomari tykkäsi kovasti ja olikin luokan parhaita seuraamispisteitä.

Liikkeestä maahanmeno 7: Hinasen jätätti seuraamisessa ja kaksoiskäsky sivulle.

Luoksetulo 5: Seisominen venyi, mutta tuli hienolla laukalla kummatkin matkat. Eteentulo hieno, mutta sivulle tulo vino.

Liikkeestä seisominen 8,5: Pieni jätätys taas seuraamisessa, muuten hyvä.

Noutaminen 5: Jee, saatiin ekaa kertaa pisteitä noudosta kokeessa! Lähti kuin tykin suusta, saalisti vähän ja tuli iloisesti metrin päähän, jossa mietti seisoen 5s että mitäs sitten. Tuli ilman erillista käskyä kuitenkin luovutukseen, mutta vauhti siis stoppasi kokonaan. Perusasento oli taasen vino.

Kauko-ohjaus 0: Hyvä maahanmeno ja todella hieno paikkamakuu, josta ei noustu vaikka miten huidoin.

Hyppy 8: Kaksoiskäsky sivuun ja oli edelleen vino. Muuten näpsäkkä.

Kokonaisvaikutus 8: Tuomari ihan tykkäsi Viimasta ja sanoi, että se tekee ihan mielellään hommia minulle. Eniten häiritsi ohjaajan vartaloavut sivuilletuloissa, varsinkin kun niistä ei edes ollut apua.

Kahden nollan jälkeen yhteispisteitä tuli 97p., eikä tulosta. Tiukka linja ei tuloksia kauheasti muutenkaan tuottanut.

Tyytyväinen oli että Vimps jaksoi ok ja teki välillä oikein iloisesti. Meidän pitää nyt ihan oikeasti korjata nuo perusasennot, kun joka liikkeestä lähtee sen takia pisteitä. Sillä ei vaan kokeissa riitä vire takapuolen heittämiseen. Mietinkin että pitäisikö se opettaa kiertämään takakautta, se saattaisi sopia Viiman tempperamentille paremmin. Mutta sellaista, eikun jatkoa vaan ;).

Ei kommentteja: