maanantai 25. tammikuuta 2016

Tasontarkistus, eli ensimmäinen koe uusilla säännöillä

Saatiin keskiviikkona ilmoitus, että mahduttaisiin Tampereelle evl:ään. Olin jo melkein unohtanut, että olin paikkaa kysellyt, mutta kun peruutuspaikka irtosi, niin pakkohan se oli lähteä kokeilemaan. Tiesin kyllä, että liikkeet eivät ole vielä sellaisessa kunnossa, että ne onnistuisivat joka paikassa varmasti. Eikä ne kuukauden treenillä voikaa olla. Mutta koska treeni- ja kisamahdollisuudet on tänä keväänä vähissä, niin jostain on aloitettava. Rieha on myös koira, jonka voi viedä kokeeseen, vaikka kaikki ei vielä valmista olisikaan. Sillä on aina kokeissa superhauskaa, eikä se jää todellakaan muistelemaan mitään juttuja, vaikka pieleen menisikin.

Kokeissa käyminen on myös itselle todella tärkeää. Olen jännittäjä, enkä opi kisaamista kuin kisaamalla. Ennen eilistä en ollut nähnyt yhtään evl:n koetta livenä, eikä minulla edes oikein ollut kunnollista mielikuvaa kaikista liikkuroinneista ym. Nyt kun olen itsekin kisannut, niin kynnys lähteä jatkossa on taas paljon matalampi. Se fiilis, että me selvitään, kantaa pitkälle!

Ajettiin Tamsk:in uudelle kohtuullisen ajoissa. Tuomarina kokeessa oli Ilkka Sten ja lisäksi paikalla oli tuomariharjoittelija. Arvelin etukäteen, että koe on varmasti myöhässä, mutta mitä vielä. Saman tien kun tultiin paikalle, niin sain kuulla, että aloitetaan heti kunhan viimeinen koira tulee paikalle. Eihän siinä, kiva juttu päästä ajoissa kotiin kun koe kulkee tehokkaasti!

Kaikki yksilöliikkeet tehtiin putkeen, joka sopii kyllä Riehalle. Tässäpä siis pisteet, analyysit ja videot.

Paikalla istuminen 10
Paikkamakuu ja luoksetulo 10: Rieha meni tosi hyvin maihin, vaikka hieman käänsi päätä liikkurin suuntaan. Paikkamakuussa ei ongelmia. Luoksetulossa viereinen koira nousi seisomaan edellisen käskyllä, sitä Rieha vähän katsoi, mutta ei kuitenkaan vaikuttanut sen makuuseen. Luoksetulo oli hyvä.

Seuraaminen 9: Hmm, pystyttäisiin kyllä parempaankin. Mutta peruuttaminen ei ollut niin huono, kuin pelkäsin, lopussa se alkoi hieman irtoamaan liikaa. Mutta ei ollut kauheaa rynnimistä kuitenkaan. Alussa oli pientä edistämistä ja pari kontaktirikkoa siellä täällä. Perusasennot oli hyviä. Häntä heilui ja ilme oli iloinen läpi seuruun, se on aina mahtijuttu,Zeta 9: S-I-M ja kaikki onnistui tosi hyvin. Makuussa ehti käyttää nenää maassa, voi mur.Luoksetulo 9: Minusta oli aika pätevä luoksari. Stoppi olisi voinut olla hinasen napakampi toki.Ruutu 8: Merkitön merkki pelasi hienosti! Rieha on vähän jousilla, mutta malttaa kuitenkin odottaa käskyä ruutuun menoon. Ruudussa hyvät stopit. Jousilla olo kostautuu sitten sivulle tulossa, jossa lähtee liikkurin käskystä. Tätä ei olla treenattu ja se kostautuu heti.Ohjattu nouto 9: Hieno! Luovutus eteen jäi turhan kauas, luultavasti vähennys siitä.Kiertohässäkkä 0: Voi hitsi voi harmi! Rieha lähti kiertoon tosi hyvin. Samoin stoppi onnistui hienosti. Lähti kuitenkin käsimerkistä kohti lähellä ollutta häiriömerkkiä ja vasta siitä kapulalle. Siinä vaiheessa linja oli jo niin vino, ettei enää osunut hypylle vaikka annan aika tiukan käskyn.

Jatkoon siis lisää häiriöt ja sen vahvistusta, että hyppy tehdään aina, vaikka tultaisiin mistä suunnasta. Hässäkkää on tehtävä myös suoraan ohjatun jälkeen, Rieha ihan selkeästi reagoi käsimerkkiin nyt erilailla. Lisähuomiona seuraavaan kokeeseen myös se, että pysäytin Riehan ihan liian ajoissa. Jos olisin antanut sen tulla lähemmäs kapuloita, niin olisi saattanut bongata ne paremmin.Tunnistusnouto 10: Ihan ok työtä, olisi voinut tulla luovutukseen nopeammin, mutta paikka oli siinä nyt ihan priima.Kaukot 8: Vaihdot toimi muuten ok, mutta yhteen tuli tuplakäsky. Lisäksi tässä Riehalta todella ruma haistelu, kun en nää. Tätäkään ei olla treenattu ja se kyllä neitokaisen kanssa kostautuu heti.Yht. 254p. 2-tulos, sij. 3/7.

Kokonaisuutena olin todella tyytyväinen. Ollaan treenattu kuukauden verran Riehan mammaloman jälkeen, sitä ennen se on tehnyt uusia liikkeitä ihan muutaman kerran. Eli todella hyvin onnistui siihen nähden. Ykkönen jäi nyt kahden pisteen päähän, mutta tämän perusteella voi sanoa, että mahikset sen saamiseen on todellakin olemassa. Vielä kun saadaan lisää treeniä ja varmuutta alle.

Kokeessa tuli myös hyvin esiin ne treenattavat kohdat. Uusien liikkeiden lisäksi täytyy alkaa taas haastamaan Riehaa paljon enemmän. Se oli läpi kokeen todella itsevarma, mikä näkyi ennakointina ja haisteluina, koska hän kyllä ehtii kuunnella myöhemminkin. Itsevarmuus on hyvästä, liika itsevarmuus on jo liikaa :D. Mutta onhan sen kanssa niin hauska kisata, olikin jo ikävä sitä fiilistä, minkä tehokelpin kanssa saa kehässä!

Tästä on tosi hyvä jatkaa harjoituksia!

Ei kommentteja: