maanantai 18. tammikuuta 2016

Pikakelauksella viikon kuulumiset

Yli viikko päivittämättä ja kauheasti asiaa kertyy. Kelaillaan siis pikaisesti kuulumiset. Viime viikon lauantaina treenattiin kisatokoryhmän kimppavuorolla. Käytin ison tilan hyödyksi ja tehtiin Riehan kanssa koemaisesti sekä ruutu, että ohjattu. Ruutu meni hienosti, osui merkittömän merkin ympyrään, vaikka vähän ajautuikin ruudun suuntaan. Loppuosa meni varmalla rutiinilla. Ohjatun halusin tehdä liikkuroidusti, koska ei olla sitä nyt treenattu. Hyvin oli muistissa, eikä juuri huomauttamista löytynyt. Luovutusasento edessä oli hieman väljä, mietiskelin saisinkohan ohjattuunkin Riehan n takaakiertäen.

Muuten taidettiin tehdä hässäkkää ja jotain pieniä juttuja. Tällä kertaa hässäkkä meni kyllä säädöksi, Rieha olisi halunnut hypätä kovasti, eikä istuminen kierron jälkeen ottanut onnistuakseen. Ollaankin sen jälkeen vahvisteltu istumista kaukana. Loppuun tehtiin kimpassa koemaisena evl:n paikkis, joka sujui hienosti.

Viime sunnuntaina pyörähdettiin myös rallytokokisoissa. Mulla oli jo valmiiksi tosi huono fiilis, väsytti ja muutenkin oli takana rankka yö. Lisäksi voittajan rata oli tosi haastava, vaikein millä olen tähän mennessä ollut. Ttajusin myös vasta paikan päällä, että Tuike lähti ekana, kun olin valmistautunut siihen Riehan kanssa ja koiranvaihtosäätöön meni hetki. Päälle vielä kauhea pakkanen, ei hyvä.

Tuiken kanssa lähdettiin radalle ihan ok. Heti toisena kylttinä oli jalkojen välistä puolenvaihto. Tuike lähti sitä tekemään, mutta jotenkin se stoppasi ja onnistuin potkaisemaan sitä. Tämän jälkeen mummokoiran meno muuttui todella nihkeäksi. Se pelkää tosi paljon kaikkia tuollaisia kolahduksia ja vaikka se sitten kovasti yrittikin niin ei saatu mm. yhtä takaakiertoa onnistumaan ollenkaan. Se haahuili ja minulle iski epätoivo ja päätin keskeyttää. Jälkikäteen ajateltuna luovutin suht helposti, mutta silloinen olotila oli mikä oli, eikä huumori enää riittänyt. Mentiin siis vaan tekemään käytösruutu, joka sujui ok. Jossain toisessa tilanteessa olisin ehkä jaksanut tsempata loppuun saakka, silloin ei vaan kyennyt.

Rieha oli radalla oma innokas itsensä. Piti hyvin kontaktin ja osasi ihan yllättävän pätevästi juttuja. Peruuttaminen meni pieleen, kun Rieha lähti innokkaasti peruuttamaan sivulle päin. Muuten itse liikkeet sujui hyvin treenimäärään nähde. Yksi liike uusittiin ja päälle pari muuta pientä pistemenetystä. Harmittavasti Rieha kuitenkin ehti istua kaksi kertaa väärässä kohtaa, joista kummastakin lähti -10p. Päälle peruutuksen -10p., niin eihän sillä tulosta saatu.

Kieltämättä tässä kisassa tiivistyi viha-rakkaussuhteeni rallyyn. Rieha teki kontaktissa, hyvällä paikalla ja innokkaasti, mutta rallyssa sillä ei ole merkitystä. On oikeastaan melkein parempi, jos koira on perässävedettävä ja houkuteltava, kunhan ei ole liian nopea. Rieha taisi olla melkeinpä ainut koira, joka selvitti esimerkiksi houkutuksen ilman että kävi nuuskimassa mitään jne. Mutta lajin henki on tämä. Jos kisataaan jatkossa, niin itse pitäisi olla tosi skarppina, eikä hidastella kylteille mennessä yhtään, koska silloin Rieha istuu. Mutta voi olla, että jätetään rallykisaaminen nyt suosiolla ja keskitytään tokopuolelle.Hallilla käytiin pariin muuhunkin otteeseen, aika samat kuviot treenin alla. Riehan hässäkässä oli taas parantumista havaittavissa. Kierrot oli tosi hyviä, eikä hypyt kiinnostaneet. Myös istumisessa oli parempi onnistumisprosentti. Zetaa ja kaukoja ollaan otettu myös. Myös Tuike kävi pyörimässä rallytokoa yhtenä päivänä, eikä kisojen huonosta fiiliksestä ollut tietoakaan.

Viime lauantaina oltiin taas Riehan kanssa Oilin tokoopissa. Kirjoitan siitä erillisen postauksen, kunhan ehdin.

Ei kommentteja: