perjantai 4. syyskuuta 2015

Rallyryhmäytymistä

Eilen starttasi JATin rallyryhmä, jossa olen mukana kahdella koiralla. Tarkoituksena siis treenata Tuike sekä vaihdellen Viima ja Rieha. Ryhmässä on koirakoita alo-mes-tasolta, mutta ollaan kaikki tuttuja keskenämme, joten treenit varmasti sujuu. Lisäksi hauskana yksityiskohtana treeniryhmässa on yhteensä viisi japsia. Oikea pienten huiskujen ryhmä!

Rakennettiin tälläinen mestariluokan rata:


Vähän epäilytti miten meille käy, mutta lähdettiin kokeilemaan. Radalla oli ihan uutena juttuna merkille lähetys ja siitä kutsuminen. Lisäksi muuntelin parit tuplakäännökset voittajaluokkaan sopiviksi ja lopun houkutus-pujottelu mentiin ihan vasemmalla puolella seuraten.

Tuike starttasi eka. Voi sitä innon ja tohkeilun määrää! Siitä tulee niin hyvälle tuulelle :). Mummeli suoriutui radasta aika hienosti. Muutamassa kohdassa piti korjata oikealla puolella tehtynä vinoja asentoja ja lähdöissä paikka meinasi mennä muutamaan otteeseen liian eteen. Mutta käännökset ym. sujui hienosti. Merkille lähettämistä testasin ihan suorilta ja kyllähän mummeli sen muisti tokovuosiltaan. Ihana!

Kokonaisuutena Tuiken rata meni tosi kivasti. Tärkeintä on muistaa pitää huolta siitä, että Tuiken rintamasuunta säilyy koko ajan oikeana. Se korostuu erityisesti vasemmalle käännöksissä. Niissäkin se pystyy skarppaamaan, kunhan vaan kerron tarpeeksi ajoissa, että sen pitää käyttää takapäätä.

Rieha oli halliin tultaessa aivan liekeissä. Aksahalli nostaa vireen aina sfääreihin. Rieha on tehnyt oikealla seuraamista ja muita ylempien juttuja Tuikea vähemmän, mutta toisaalta se on supernopea oppija. Suurimmaksi osaksi oikealla puolella meno onnistui ihan ok, pariin otteeseen se ehti kiertää takaisin vasemmalle, kun en ollut tarpeeksi skarppina. 2-kyltin tuplasaksalaisessa se ehti myös kaataa kyltin, kun en jättänyt käännöksille tarpeeksi tilaa. Merkki oli Riehalle ihan helppo, niin kuin oletinkin. Ei se meno Riehankaan kanssa ollut ihan epätoivoista. Kun saa noita uusia liikkeitä vaan vahvistettua enemmän, niin se ylimääräinen intoilu jää toivottavasti pois.

Kumpikin teki vielä käytöruudun muiden ollessa radalla. Siinä ei ollut ongelmia. Olipa hauskaa tehdä vähän haastavampia juttuja ja tytöt oli tosi päteviä.

Rieha sai loppuun vielä juosta puomia ja muutaman itsenäisen pujottelun.

Ei kommentteja: