lauantai 12. syyskuuta 2015

Lainaohjausta ja viikon rallyt

Kylläpä taas päivitykset laahaa. Tosin ollaan myös otettu aika iisisti. Odotellaan mitä ensi viikon ultra sanoo Riehan maha-asukkaiden tilanteesta.

Viime viikonloppuna Rieha pääsi kuitenkin agikisaamaan. Se on ollut ihan normaali, niin todettiin että mitään estettä sille ei ole. Olin itse kuitenkin loppuviikosta kipeänä, joten kysäisin Riehalle lainaohjaajksi Jaria, jolla on kokemusta kelpien ohjaksissa olemisesta. Jari suostui ja niin Rieha pääsi kuin pääsikin kisaamaan. Pari ehti kokeilla radan tekemistä kerran, kun JATilla oli ratatreenit isolla kentällä. Hyvältä näytti meno jo silloin, vaikka Rieha ehkä hieman vieraskora olikin.

Sunnuntain kisoissa vieraskoreus olikin tipotiessään. Kisatilanne nostaa Riehan vireen niin korkeaksi. Eka rata menikin muistutellessa, että kontakteille pitää pysähtyä. Tosin Riehan irtosi jo parin ekan hypyn jälkeen omatoimisesti suorittamaan ylimääräisen hypyn, eli sen jälkeen oli hyvä treenata kontakteja. Ekalta radalta siis HYL.

Toisella radalla Rieha muisti kontaktin vielä A:lla, mutta sitten kun mentiinkin puomille, niin neiti ampaisi alastulosta läpi ja kävi vielä hyppäämässä seuraavan hypynkin. Jatkoivat tästä rataa, koska puomi mentiin vielä toisenkin kerran ja sillä kerralla Jari varmisti, että Rieha tosiaan pysähtyy alastulolla. Tältä radalta tulos 10, kun kaksi rimaa tipahti.

Viimeinen rata oli hyppäri, joten kontakteja ei tarvinnut enää jankata. Tämä meni parilla todella hyvin, harmittavasti yksi rima kuitenkin tipahti. Vitosella tuli kuitenkin tämän radan voitto kotiin. Oli tosi kiva nähdä, että Rieha toimii vieraankin kanssa. Toki sen ohjaaminen vaatii asennetta, sitä onneksi Jarilta löytyi. Ja nolla ei todellakaan ollut kaukana. Kiitos Jarille ohjauksesta vielä kerran!

Tässä vielä video hyppäristä:



Torstaina oli vuorossa rallyryhmän treeni ja tehtiin seuraavaa rataa:


Tällä kertaa "vaan" voittajan rata, mutta ihan oli haasteita tässäkin, ainakin minulle. Tuiken kanssa alku meni tosi kivasti, puolenvaihdot onnistui hyvin. Eteentulon otin uudestaan, kun jäi  niin vinoon. Houkutuksessa ei ongelmia tälläkään kertaa.

7- ja 8-kyltin vasemmalle käännökset on Tuiken kanssa haastavia, joten niissä sai olla tarkkana. Annalta tuli hyvä huomio, että Tuike on saatava seisomaan ennen kuin lähden itse kääntymään, silloin se ehtii ottaa takapään mukaan eikä rintamasuunta muutu. Ja tähänhän minulla on käytössä eri käsky, että ymmärtää lähteä liikkumaan taaksepäin. Liikkeestä seisomista ei olla tehty ikuisuuksiin, joten sitä treenailtiin hetki myös. Hyvin muistui mieleen ja lopussa kun otin sitä vielä erikseen, niin ei ollut enää mitään ongelmaa.

Loppusuoran haastavin kohta oli 16-kyltin peruutus. Sitä ei kyllä osata yhtään, kumpikaan. Tuiken rintamasuunta kääntyy ja itse en osaa kävellä. Tosi haastava liike, ei auta kuin treenata. Se olisi helppo, jos alussa saisi pysähtyä, mutta liikkeestä suoraan peruuttaminen on itselle jotenkin tosi hankala hahmottaa. Muuten loppu meni hyvin, vaikka Tuike alkoikin kovasti tarjoamaan kylttien kiertämistä, tiedä mistä sen yhtäkkiä keksi. Mutta mikä ihana into sillä taas oli :). Käytösruudussakin käytiin ja muistuteltiin edessä istumista.

Rieha oli omalla vuorollaan taas ihan sfääreissä. Tuntuu, että se on sitä mieltä, että on saanut viime aikoina tehdä liian vähän...  Se tarjosi kaikkea ja oli tehnyt tyyliin 13 liikettä, kun itse vasta tajusin ekan. Seuruussa se painoi, eteentuloissa hyppi vasten ja palkatessa puri sormia. Niin ja haukkui, kun kehuin. Ai kun oli hauskaa... Sitten otinkin vähän natsimman linjan ja mentiin rata ilman kehuja. Rauhoitti isoimman intoilun, mutta virtaa riitti edelleen ihan omiksi tarpeiksi. Pitäisi vaan muistaa, että lirkuttelu ei Riehalle sovi. Liikkeethän se osaa ihan hyvin, varsinkin treenien määrään nähden.

Riehan kanssa suurimmat huomiot oli siinä, että muistan tehdä paikallaan käännöksen itse kunnolla kun Rieha ne kuitenkin osaa. Hypyssä minun on mentävä ihan kiinni hyppyyn ennen lähetystä, muuten en ehdi mukaan. Peruutusta vauhdista pitää Riehankin kanssa treenata, vaikka se hieman paremmin sujuukin.

Ei kommentteja: