keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Takaisin oikeille jäljille

Arki ja treenit on jatkuneet samaan malliin, eikä viikonlopun epäonnistuminen enää oikeastaan paina. Se on elämää ja tärkeintä on, että saa touhuta asioita mistä pitää.


Jälkeä ollaan tehty lähestulkoon joka päivä. Sunnuntaina tallasin itse n. 400m jäljen viidella kepillä. Vanheni tunnin ja nameja siellä täällä. Aika lailla hieno suoritus. Jana ihan pro ja kaikki kepit nousi. Nameissa oli muurahaisia ja niitä piti kieriä välillä pois, mutta siitä huolimatta palasi aina hienosti jäljelle.

Maanantaina jälki Ladun majalle. Pituutta ehkä n. 300m, vanheni tunnin ja keppejä neljä. Nyt otti janalta takajäljen ja vaikka lähetin uudestaan, niin otti sen vieläkin. Hetken pyörittyään nosti sitten oikean suunnan. Jäljesti hyvin, mutta viimeinen keppi jäi kuitenkin jonnekin.

Eilen Raisa tallasi meille kaksi janaa. Eka meni ihan täydellisesti, eteni lujaa ja suoraan. Keppi nousi pienen jäljestyksen jälkeen. Toisella janalla mössin itse ja lähetin väärästä kohtaa, mutta niin vaan Rieha korjasi, nosti jäljen ja lopusta kepin.

Olin myös tallannut sille 500m alokasluokan jäljen kuudella kepillä. Sekin meni ihan todella hienosti. kaikki kepit nousi ja jana oli upea. Yhdessä vaiheessa luulin, että Rieha lähtee harhalle, mutta olin vaan unohtanut mistä kuljin. Onneksi annoin Riehan mennä, koska pian se nosti kepin. Upea jälki!

Jälki tuntuu olevan nyt ihan ok mallilla. Rieha ei kaahota ja janat sujuu pääasiassa todella hyvin. Namijarruja on edelleen siellä täällä, mutta muuten menee aika hienosti alokasluokan jälkeä ajatellen.

Eilen aksattiin tiistain tehotyttöjen kanssa tällaista rataa:


Rata oli aika hauska. Alku meni hienosti, vähän haettiin linjoja paremmiksi, mutta muuten hyvää menoa. 7-hypylle vastakäännöstä, niin sai kääntymään tiukemmin. Putkijarrua sai todella käyttää, että Riehan sai kääntymään 11-hypylle, siihen otettiin hypyn merkkaus ja vastakäännös 12-putkeen vientiin.

13-16 pätkää kokeiltiin takaaleikkauksella 15-hypylle ja 11-hypyn leijeröintinä. Toimi ihan hyvin, kunhan vaan rohkeasti lähdin ohjaamaan takaaleikkaukseen. 19-21 pätkällä tein valssin putken päähän ja takaaleikkauksen 20-hypylle, muuten linjaa ei saanut mitenkään järkevästi. 23-hypylle kokeilin ensin persjättöä, mutta vaihdettiin kuvio niin, että heitin vaan Riehan hypyn yli ja vein vasemmalta puolelta putkeen (taas nämä ohjauskuvioiden nimet hukassa...). Kiva rata ja Riehalla hurjana vauhtia.

Eilen ja tänään ollaan tokoiltukin. Tänään oli extrahäiriötreenit ja pääsin kyllä sanomaan Riehalle siitä, kun ei kuunnellut ihan kunnolla. Se meni lankaan ihan hölmöihin juttuihin, kuten ohjatussa matkalla olleisiin leluihin ja ruudussa häiriömerkkeihin. Ilmeisesti ollaan tehty liian helppoja treenejä... Onneksi sieltä alkoi taas ajatus löytyä, oikein näki kun Riehalla raksutti. Hyvä treeni!

Pystykorvat on olleet viime aikojen treenirupeaman takia vähän vähemmällä treenihuomiolla, mutta tällä viikolla sitä on korvattu. Tiistaina tein niille esineruutua ja tänään agia, ihan ilman Riehaa. Esineruutu oli ihan Viiman heiniä, se ei meinannut millään malttaa odottaa. Ja vaikka esineet ei aina ihan käteen saakka palaudukaan, niin on sillä vaan hauskaan.

Tänään kumpikin teki eilistä rataa ja tässä Tuiken tyylinäyte. Aika hyvin 11 vuotiaalta! Pieni on täynnä virtaa ja intoa, se jopa komentaa minua välillä.



Viimakin oli aivan villinä. Hurjaa mummoaksaa!

Ei kommentteja: