maanantai 11. toukokuuta 2015

LUVA ja huikeeta peekoota!

Nyt oli taas semmoinen hyvän mielen viikonloppu, ettei tosikaan. Lauantaina startattiin oman seuran agikisoissa kahdella radalla. Tuomarina toimi Minna Räsänen ja radat oli kyllä vaikeimmat, millä ollaan tähän mennessä oltu. Ekalla radalla oli edessä mm. meidän ainainen vaikeus, välistäveto.

Menin rataantutustumiseen vähän epäileväisenä, mutta niin ne vaan kuviot selkeni. Päätin tehdä yhteen kohtaan vielä pakkovalssin, mikä ei kuulunut alkuperäiseen suunnitelmaan. Mutta totesin, että se sopi Riehalle siihen paremmin, kuin se, että olisin vaan kierrättänyt hypyn takaa ja ottanut päällejuoksuna.

Radalla hyvällä fiiliksellä ja nollahan sieltä tuli. Täytyy sanoa, että nyt pistin itseni todella likoon ja juoksin ja ohjasin. Ja kaippa se siltä näyttikin, kun niin moni tuli kehumaan rataa heti suorituksen jälkeen. Rieha ohjautui todella hyvin ja se välistävetokin onnistui ihan nappiin!


Etenemä on aika hieno, varsinkin kun radalla tosiaan oli ohjauskuvioita. Vielä, kun Riehan puomin saisi hiottua sellaiseksi, että se juoksisi täysiä loppuun, niin etenemää tulisi huimasti lisää. Mutta ei voi olla kuin tyytyväinen! Ainoa mikä harmittaa on se, että rata ei tietenkään tullut videolle. Oli se vaan silti niin tiukkaa menoa ja tässä näki sen, että meillä on todella onnistuessa mahikset mihin vaan :)!

Toinen rata oli aika lailla edellisen peilkuva. Siellä oli edelleen se välistäveto, mutta näin päin tehtynä se syötti ihan suoraan takana olleeseen putkeen, enkä uskaltanut sitä enää siihen tehdä. Päätinkin mennä ekan hypyn taakse, tehdä työnnön tokalle hypylle ja siitä sitten päällejuoksuna toiseen putkeen päähän. Tämä oli vähän haastava paikka ja HYL sieltä sitten tulikin. Mutta ei haittanut, sen verran hyvä fiilis jäi ekasta radasta.

Äitienpäivän aamusta nähtiin Raisa, Janne ja Tiina esineruudun ja pk-tottiksen merkeissä. Ihana, aurinkoinen aamu ja huikean hyvä meno :).

Aloitettiin esineillä. Tallattiin kapea, mutta syvä kaistale. Sinne neljä esinettä. Rieha pääsi ruutuun eka. Tehtiin ilmottautuminen ja pysyi kuulolla ihan ok, vaikka intoa olikin vaikka kuinka. Sitten ruutuun. Eka etureunan esine nousi heti. Toisella lähetyksellä haahuili hieman ulos ruudusta, mutta kun lähetin uudelleen, niin upposi hyvin taakse ja toka esine löytyi. Kolmas esine sitten seuraavalla lähetyksellä ja se oli vielä kovamuovinen, jotka on välillä olleet vaikeita. Luovutuksetkin pelasi ja vauhtia piisasi, eli aika lailla hieno ruutu.

Sitten tottiskentälle. Päätin tehdä kaikki liikkeet läpi koemaisesti, mutta tarvittaessa palkaten. Ensin ilmottautuminen Piikan kanssa, ei ongelmia. Sitten paikkamakuuseen, samalla Piika teki ja ammuttiin. Rieha makasi hienosti, eikä reagoinut laukauksiin millään lailla.

Sitten omat suoritukset. Seuraaminen oli aika keulivaa, eli etutassut lensi kuin parhaallakin showhevosella. Mutta se saa niin paljon kiitosta ilmeestä, että pieni keuliminen ei haittaa. Seuraaminen meni muuten hyvin. Muistin siis tehdä kaikki käännökset ja tempon vaihdokset ja kävellä vielä henkilöryhmäänkin :D.

Sitten jäävät. Kaikki meni tosi hyvin, vauhdikkaita ja varmoja. Luoksetuloja vähän mietin, että osaako enää tulla eteen, kun tokossa ollaan siirrytty suoraan sivulle. Mutta kyllä se vaan osasi ja se vauhti millä tulee on jotain uskomatonta. Luulen, että kaulassa heiluva ketjupanta vauhdittaa sitä, ei se tokossa koskaan tule noin lujaa, vaikka lujaa tuleekin. Eteentulot siis sujui ja malttoi odottaa käskyjä sivulle tuloihin.

Tasamaanouto 2-kilon kapulalla oli itselle näytön paikka. No, ehkä se sen 10m juuri ja juuri lensi... Rieha teki tässäkin upeaa työtä. Vaikka se onkin pieni koira, niin kapula nousee välittömästi ja tuli laukalla takaisin. Ei ole nimittäin aina itsestään selvyys isommillekaan. Luovutus oli hyvä.

Sitten pystyeste, joka tehtiin ensin 80 sentillä, koska edellisestä kerrasta oli niin kauan. Ei ollut ongelmia. Vinoesteessä ei myöskään. Tehtiin sitten vielä pystyeste metrisenä ja edelleen meni ihan tosi hienosti, ei hipaissutkaan estettä. Ja osasin heittää kapulaa joka kerta!
Eteenlähetyksen päätin testata ilman palkkaa. Lähti hyvin ja vauhdikkaasti, hieman katseli taakseen, mutta eteni kuitenkin koko ajan laukalla. Maahan meni välittömästi. Tehtiin vielä toinen lähetys etupalkan kanssa, että sai vahvistusta suoraan eteen menoon.

Olipa ihan huikean hieno treeni! Ihan liioittelematta pystyi sanomaan, että tuolla tottiksella ei ihan kauheasti parantamisen varaa kokeessa jäisi. Rieha on vaan niin asennemimmi!

Ei kommentteja: