perjantai 8. toukokuuta 2015

Kesä ja kesätreenit

Tällä viikolla ollaan keskitytty nurmikkotreeniin. Nurmikenttiä on harvemmassa, mutta onneksi muutama hyvä paikka löytyy, missä mahtuu tekemään myös isoja liikkeitä. Ja miten mahtavaa on, kun aurinko paistaa ja ilma lämpenee!


Maanantaina jatkettiin metalli+kissanruokatreeniä. Hyvällä fiiliksellä mentiin, tosin tuo iso nurmikenttä tuntuu nostavan Riehan virettä jo valmiiksi. Lisäksi tehtiin tunnaria liikkuroituna. Yksi onnistunut toisto, jossa oma palautui heti ja siihen oli hyvä lopettaa. Loppuun vielä ohjattua. Ei tuntunut nurmikenttä haittavaan näkyvyyttä ja sekä oikea, että vasen nousivat ongelmitta. Sen sijaan luovutusasennon suoruus pitää ottaa treenin alle.

Tiistaina nähtiin isommalla porukalla ja saatiin häiriötreeniä yleisön muodossa. Aloitettiin taas metskulla, joka oli hyvä. Sitten ruutuun juoksutus, joka oli ihan sairaan hyvä. Noissa jutuissa näkyy ne Riehan parhaat puolet, vauhti ja intensiivisyys kaikessa tekemisessä!

Zetaa käveltiin pariin otteeseen liikkuroituna. Ei saatu koekoomaa, eli kaikki vaihdot onnistui. Seuraaminenkin sujui ihan perushyvin.

Tunnarista tehtiin useampi toisto. Ekassa setissä oli levottomuutta, nosti väärän, seuraavalla kerralla oman, mutta tiputti ja kolmannella kerralla heti oikean. Eli epävarmuutta oli, mutta toistojen myötä parani. Tehtiin loppuun vielä yksi toisto, ihan uhallakin. Ja se oli ihan sairaan hieno. Eli toistoja ja varmuutta niiden kautta.

Loppuun vielä kaukoja. Oli ihan hyvin kuulolla, mutta vähän sellaista levotonta. Liike tassuissa oli enemmänkin sivulle kuin eteen, eli se ei välttämättä edes bäy tuomarille. Mutta hioa saa, edelleen.

Kun oltiin isolla kentällä, niin päätin tehdä vielä muutaman eteenmenon. Ensin palkalle, sitten ilman palkkaa maahanmenon kanssa ja loppuun vielä palkalle. Ja Rieha oli niin liekeissä, olin tosi tyytyväinen tekemiseen. Ketjukaulaimen päähän laitto saa sen jo ihan sfääreihin, hassu koira. Mutta silti reagoi maahan-käskyyn ihan täydellisesti heittäytyen. Hyvähyvä!

Tiistaina myöskin aksattiin:



Haastavalta tuntui, mutta tälläkin kertaa me selvittiin. Olen edelleenkin joka kerta ihan yllättynyt, kun tajuan, että me oikeasti osattiin monta juttua vaikealta agiradalta :D. Me kehitytään!

Riehalla ei ollut alun hypyssä tyhjyyteen niin minkäänlaista ongelmaa. Sehän hyppää, kun edessä este on. Olin itse takana lähettämässä ja pakkovalssilla putkeen. Sitä Rieha haki pari kertaa ja kävi mm. hyppäämässä putken päälle, mutta sitten alkoi oikea kohta löytyä. 

Putken jälkeen persjättö ja jaakotus 3-hypylle. Siinä haettiin hetki sitä omaa napakkaa ohjausta, että saatiin Rieha kääntymään paremmin. Siitä olikin mukavan vauhdikas meno pituudelle, jonka jälkeen linjattiin koiraa ja tehtiin vastakäännös 7-hypylle.

9-putki oli todellisuudessa puolet lyhyempi, sinne Rieha irtosi ongelmitta. Tärkeää oli putkijarruttaa, koska sinkosi muuten pitkälle lyhyestä putkesta. 10-hypylle pakkovalssi ja ennen 11-hyppyä vastakäännös. Tämä oli aika jännä paikka. Oli ihan tosi paljon Riehaa jäljessä, mutta kun vaan tein vastakäännöksen ennen Riehan ponnistusta, niin ihmeesti se vaan kääntyi ja 12-putki löytyi.

13-hypylle tein persjätön, sai oikeasti olla rohkea ja liikkua, mutta se toimi tosi hyvin ja ehdin ohjaamaan oikean putken pään. 16-hypylle hieman linjausta, niin kääntyi paremmin puomille.

Muurille tehtiin flippi, sekin pelasi hyvin, vaikka en kauheasti sitä ole tehnytkään. 20-hypyllä sai olla tarkkana, että sain Riehan takaakiertoon eikä se lähtenyt 3-hypylle. Mutta sekin onnistui, kun vaan otin vastakättä haltuunottoon. Pujottelussa ei ongelmia, kunhan jätin sille tilaa hakea aloituksen itse.

Tosi kiva rata ja hyviä onnistumisia!

Eiln suunnattiin taas nurtsille parin Riehan pennun ja bortsuvahvistusten kera. Nurmikko oli märkää, mutta se ei menoa haitannut. Metallilla aloitettiin, palautui ihan ok, vaikka kolisikin. Luoksetulossa yritettiin tsempata stoppien kanssa, koska Rieha niistä meinasi lipsua. Lisäksi vahvistelin sivulletuloa ja tuntui, että alkoi tulla suorempaa.

Zetaa käveltiin taas liikkuroituna ja tulihan siellä taas yksi seisominen istumisen sijaan, mur. Sen jälkeen kyllä taas onnistui. Muuten seuruu oli hyvää ja kulmat meni hyvin. Ihan hieman meinasi reagoida liikkurin käskyyn viimeisellä kerralla, joten käveltiin vielä kerran koko kuvio läpi ilman jääviä. Tässä taas ei näkynyt yhtään reagointia.

Tunnarissa varmuus tuli taas esiin toistojen kera. Alkuun tiputti omaa, mutta loppuun nosti aivan suoraan ja toi varmasti. Kaukoja jumpattiin myös.

Eteenmenoa otettiin taas tiistain malliin ja edelleen, huikea meno ja asenne!



Ei kommentteja: