keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Peekoota

Tajusin, että meillä on kohta edessä kokeita. Pk-kokeita. Eikä olla juuri treenattu. Eikun itseä niskasta kiinni. Maanantaina treenattiin siis Raisan ja Tiinan kanssa tottista, että esineitä.

Riehan kanssa otettiin ensin työn alle jäävät. Eipä siellä virheitä tullut, juoksusta jäävät onnistui ja muutenkin meno oli napakkaa. Luoksetuloissa oli vauhtia ja vähän törmäilyä, mutta innon puutteesta ei voi ainakaan moittia.

Noudoissa tasamaa sujuu hienosti, kapulan koolla ei väliä. Metrinen meinasi taas jännittää ohjaajaa, mutta ei Riehaa. Hyppyytin eka kerran, pari matalampaa ja sitten nostin metriin. Ekalla kerralla metrin takaisinhypyssä kaatoi pressuesteen, mutta uusinnassa hyppäsi paremmin myös takaisinpäin. Oisko se vaan ollut ajatusvirhe, kun alla oli matalampi hyppy... Hyvä asenne sillä kyllä on, kaatunut hyppy ei vauhtia hidastanut. Vinoeste ei tuota ongelmia, sen se tekee vaikka unissaan ja ihan täysiä. Eniten taas jännittää ne omat heitot. Treenasin niitäkin ihan itsekseen muutamaan otteeseen :).

Paikkamakuun Rieha teki Narun suorittaessa. Ei ongelmia, ammuttiin myös. Loppuun eteenmenoa. Ekalla kerralla meinasi lähteä vinoon (sinne oli juuri heitetty kapulaa), josta toruin ja uusi lähetys olikin nappi. Muutama toisto suoraan kentän laidalla olevaan palkkaan ja meno oli oikein hyvää. Ihan hyvällä mallilla tuo tottis siis tuntuisi olevan.

Sitten ajeltiin tekemään esineitä. Mulla oli vähän kiire, niin Tiina ja Raisa tallasivat ruudun meille valmiiksi, iso kiitos! Ruutu oli samassa paikassa kuin viikonlopun ek-kokeessa, eli jälkiä riitti.

Eka esine nousi oikeastaan välittömästi, ekalla pistolla. Se oli silmälasikotelo ja luovutus oli hyvä. Toisen esineen kohdalla ihmettelin, kun Riesku juoksi normaalia enemmän, mutta se päättikin käydä kakalla ruudun ulkopuolella ennen kuin jatkoi hommia. Että semmoista :D. Olin siinä vaiheessa hieman luottamaton Riehan menoon. Koitin kutsua sitä pois, mutta eihän se tullut kun sillä oli selkeä haju tokasta esineestä, jonka nostikin matkalla. Siinäkin ok luovutus.

Kolmas esine oli ollut kuulemma kokeessa vaikea, se oli oikeassa etureunassa. Ei Riehalla siinäkään kovin kauaa mennyt, olin tosin taas jo kutsumassa sitä pois, kun takaisin tullessa se sai siitä hajun ja nosti. Tässä oli hieman huonompi luovutus ja vähän pureskelua.

Mutta kolme esinettä. Varmaan jäi vielä aikaakin, kakkatauosta huolimatta. Olipa kiva tehdä oikeasti kisamainen ruutu. Isoin ongelma on varmaankin siinä, etten muistanut taas luottaa koiraan. Pitää muistaa antaa sen tehdä hommia rauhassa, eikä turhaan huudella. Sillä riittää vauhti ja nenäkin on hyvin auki, eli ongelmia ei pitäisi olla kolmosluokassakaan.

Eilen treenattiin tottista toisen Tiinan kanssa Aholaidassa. Ensin taas jäävät hyvällä ilmeellä. Sitten telineisiin. Pressueste meinasi olla vähän hutera tuulen kanssa, mutta Riesku hyppäsi hyvin. Kunnes sitten palkkasin sitä narupallolla ja neiti reikäpää päätti pompata pallon perään esteen yli. Ja sehän oli hieno hyppy ja este nurin ja koirakin tuli alas vähän miten sattuu. Ei aina paljon järki tuon päätä pakota... No tehtiin vielä sen jälkeen yksi palautetteleva, jolloin se keskittyi ja hyppy sujui. Luulen kyllä, että hyppyä on nyt ihan turha treenata sen enempää. Asennetta riittää, jos tulee arviointivirhe, niin se on tullakseen. Onneksi sellaista ei vielä kokeissa ole tullut, kop, kop.

Loppuun makuutiin Riehaa hetken Haltin tehdessä ja sitten otettiin vielä eteenmenot. Tässä vaiheessa pressueste oli jo kaatunut tuulen voimasta, mutta päättihän kelpi sen käydä hyppäämässä kuitenkin... No, kai se on kiva juttu, että metrinen on siitä noin kiva. Tehtiin vielä pari toistoa ja nyt enää vaan harkitsi hyppyä, eteneminen oli muuten hyvää. Loppuksi yksi toisto kera maahanmenon, se oli oikein hyvä.

Tuike oli myös mukana ja sen kanssa tein rallyliikkeitä. Hyvällä mallilla, jännintä oli varmaan Tiinan suursnautserit. No, niistäkin pikkukoira selvisi, kun tein sen sille selväksi :).

Pieni palveluskoira unilla. Tyyny hyvin?
 
 

Ei kommentteja: