torstai 1. toukokuuta 2014

Alkuviikon treenaukset

Maanantaina meillä oli Annan kanssa rallytreenit Vihtavuoressa. Olipahan taas menoa. Rieha oli aivan liekeissä, se suunnilleen murisi mennessään, kun oli vaan niin siistiä. Rieha tykkää rallysta, mutta sen mielestä siinä voisi olla vielä hitusen enemmän äksöniä ;). Ja jos sitä ei lajin puolesta järjesty, niin Rieha järjestää itse. Se seuraa häntä heiluen ja askel lentäen, murisee ja painaa. Pikkaisen on asennetta pikkukelpissä :D. Liikkeet sujuu, pitää vaan vähän juoksuttaa sitä ennen kehään menoa.

Tuike teki myös, ihan pätevästi, vaikka häiriötä meinasi hieman ottaakin. Anna kuitenkin sanoi, että käytti takapäätään paremmin kuin viime treenissä, eli oikein hyvä.

Viima sitten. Voi elämä, olipahan porokoiralla taas juttuja. Kaikkea mielenkiintoista ja Annalle piti heiluttaa häntää ja hymyillä minkä ehti. Lopulta menetin hermoni ja lahjoitin Viiman Annan ohjattavaksi. Ja Viimahan oli ihan onnessaan. Hienosti vetivät radan läpi, meni paljon paremmin kuin minulla. Voi Viima, jotenkin niin tyypillistä :D.

Riehan kanssa tehtiin vielä lopuksi pk-tottista. Ja siihenhän tuo kaikki-tai-ei-mitään-asenne sopii ihan täydellisesti. Tehtiin jääviä (hienosti pelasi, myös juoksusta), luoksari ja eteenmenoa. Eteenmenoon olin tosi tyytyväinen, eteni ihan täysiä suoraan ja aivan sikamakeasti maahan. Tein yhden leluun ja yhden maahanmenon kanssa. Kiva oli nähdä, että ei se tottiskaan ihan unohtunut ole.

Eilen aksattiin ja ennen sitä tokoiltiin. Metallinoudossa työstettiin vauhtia ja asennetta ja aika hyvin ne kohdillaan olikin. Sitten tehtiin merkkiä ja ohjattua. Merkillä kriteerinä liikkumattomuus, vaikka ei tulisikaan heti käskyä. Ohjatussa tein hämyjä, eli keskimmäinen kapula oli ihan lähellä ja melkein heti käännyttäessä. Haettavat sitten omilla paikoillaan. Muutaman kerran meni lankaan, vaikka siis oli nähnyt kapuloiden paikat. Mukavasti korjasi ja alkoi lähtemään paremmin sivulle.

Seuraamisessa koitin työstää askelia ja niissä sitä, ettei yliyritä ja paina. Ihan ok meno. Loppuun vielä jääviä eri vauhdeista.

Päivän rata oli suunnilleen tälläinen:
 
 
 
Rieha oli siis todella liekeissä ja aivan onnessaan. On se vaan hauska :). Alku tehtiin kutsuhyppynä, jossa otin vastaan putken suun paikkeilla. Siitä vaan sitten vippaus 2-hypylle. Toimi Riehalle tosi hyvin. Hieman piti kiinnittää huomiota siihen, etten ollut liian hätäinen, koska silloin R lähti saalistamaan ja rima tippui.
 
4-7 pätkä aloitettiin ihan perus takaakierrolla, josta takaaleikaten pituudelle ja kepeille. Kokeiltiin alkuun persjättöä, mutta tämä toimi huomattavasti paremmin. Ja nämä on niitä kohtia, missä oikeasti pääsee hyödyntämään Riehan irtoamista. Lähti meinaan aika makeasti kepeille.
 
11-hypyllä piti vähän hakea omaa linjaa, R ei meinannut alkuun kääntyä siivekkeen ympäri, meinasi enemmänkin jatkaa matkaa kohti putkea. Kaikista parhaiten toimi sellainen selkeä niiaus ja vippaus ja saman tien liikkelle, johan kääntyi. Jos yläkroppa aukesi yhtään, niin suunta oli putkelle.
 
Loppupätkä sujui hyvin, 14-15 pyöritys oli erityisen hyvä. Siihen sai kokeilla persjättöä tai twistiä tai sitten pakkovalssia hypyn toiselle puolelle. Minä taisin itse asiassa vaan pyörittää, mikä toimi ok. Eikä edes koittanut irrota A-lle, vaikka oma rintamasuunta sinne olikin. Putkesta tullessa kepit oli aika hyvin syötöllä, mutta linjaamalla alkoi kääntymään.

Ei kommentteja: